Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки 2007г 4.7 - Гасне внезапно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гранд Чероки 2007г 4.7 - Гасне внезапно?

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Ако е от него ще отчете грешка.
    Няма да отчете грешка.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Защо да не отчете?
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Нямам идея защо, но не отчита грешка.
        Това за датчика на КВ е само предположение. От една страна колата гасне в движение, няма предшестващи признаци, после като запали все едно, че нищо не е било и не отчита грешка, което накланя везните за датчик на КВ, но пък от друга страна когато този датчик е повреден обикновенно гасне само когато колата е заграля и запалва едва когато изстине - след час-два.

Това е новото Гранд Чероки, нали - 2007г.? Че в няколко теми ги омешах.

Коментар

Аз така две години търсих проблема на една кола. Де що има бош-мош стенд мина. Бая стоя и във фирмен сервиз. И нищо.
          Докато един ден както си човърках нещо и единия кабел не ми остана в ръката. Захранващия плюс на управляващия блок. Изолацията здрава а вътре кабела прекъснат.
          Ма те и кабелите хора ги правят.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
            Защо да не отчете?
            Зависи какво точно се случи със сигнала. Ако просто изчезне, двигателят е спрял и това е.

Коментар

Имало е случаи , когато автомобила е бил с GPS и след време е отказана услугата, да прекъсва внезапно и да не иска да запали от раз.
              GPS-а прекъсва веригата на бензиновата помпа или някакво реле се базика по тази верига и в следствие на това , колата внезапно гасне или пали трудно.
              ________________________________________________________________________________________
              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Днес ще ходя при Генади за обслужване, масло, филтри и т.н. и ще ги помоля да проверят датчика на КВ, хлабави връзки и др.
                Ще пиша какво е станало.....

Коментар

Дано се открие проблема, че ние от екрана на монитора и от клавиатурата дистанционно изчерпахме предположенията.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Най-вероятно е датчик на КВ, няма го в наличност, ще го има след няколко дни с/у 107лв без ДДС

Коментар

Датчика на КВ беше сменен с/у 237лв с ДДС.......... НО проблема остана! Гасне отново мам.а .у и смотан Джийп.....

Коментар

нещо имобилайзери, аларми с блокировки на запалването и т.н. има ли по джипа? ако да, кой и къде ги е монтирал?

Коментар

Съжалявам, че видях темата толкова късно и не успях да предпазя колегата barty от излишно набутване, но от личен опит искам да кажа на всички, които не знаят:
                          При проблем с датчика на коляновия вал, компютъра записва 100% грешка – няма сигнал от датчика за положението на коляновия вал. Дори и да я изтриете, грешката ще се изпише отново при всяко гаснене на колата в резултат на проблем с въпросния датчик. Освен това, когато съм имал проблем с този датчик, на различни марки автомобили, колата гасне само, когато загрее и пали отново, когато изстине
                          Мисля, че проблема наистина ще се окаже в липсата на добър контакт на някой кабел или букса, като вече казаха и други преди мен.

Barty,съжалявам още веднъж, за фаталното забавяне, и дано проблема ти се разреши по-бързо и по-евтино! Успех!
                          Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                            нещо имобилайзери, аларми с блокировки на запалването и т.н. има ли по джипа? ако да, кой и къде ги е монтирал?
                            И аз си мисля за нещо такова.
                            Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                            0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Първоначално публикуван от inyan Преглед на мнение
                              ...При проблем с датчика на коляновия вал, компютъра записва 100% грешка ...
                              Това не е вярно. Когато мотора е загасен и е на контакт, пак няма сигнал от датчика, но компа не забива грешка...

Коментар

Onufriz, преди да пишете, кое е вярно, и кое не, е добре да помислите малко. При проблем с датчика на коляновият вал, колата може:
                                1. Да изгасне в движение – изписва се 100% грешка за проблем с датчика.
                                2. Да не иска да запали - изписва се 100% грешка за проблем с датчика.

Ситуацията, която вие коментирате е абсолютно безсмислена, отговорете си сам, защо. И не забравяйте, че в случая обсъжданата кола е Jeep Grand Cherokee, а аз се включвам с коментар по темата, понеже съм имал проблем с датчика на коляновия вал и знам, че грешката се изписва всеки път независимо дали я изтривате от компютъра, дали се опитвате да стартирате двигателя* или двигателя гасне внезапно.
                                *опит за стартиране означава стартера да върти двигателя – тогава сработва и датчика на коляновия вал, - а не колата да си стои на контакт със светещи лампи по таблото!
                                Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X