Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествена добавка за виещ диференциал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Качествена добавка за виещ диференциал?

Колегата baha е зарязал ремонтите по Джипката за момента и само я кара, за това не пиша и в темата. Ноември месец мисля да я вкарам да се отворят дифовете и да се види каква е хавата. Не са се променили звуците отдолу от както писах, което означава, че каквото е счупено няма накъде повече да се чупи...
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

Така , искам и аз да се включа по темата.Имам едно ивеко 35-08 като го взех яко шумеха скоростите ,трудно включваха а при смяна от 4-та на 5-та се чуваше страшно хъркане.Източих маслото от скоростите и заедно с него имаше парченаца метал с големина около 1милиметар и цялото масло беше в цвят металик.Купих добвка лики-моли за скоростни кутии и след сипването и просто нещата се успаха.Изчезна виенето,хъркането и трудното включване на предавки,скоростите вече се сменят като на мерцедеса ми, моито заключение е че преди да тръгнеш да сменяш или ремонтираш диф или скорости да пробваш първо с добавка.
      0 8 76 36 8 542

Коментар

От: До: Качествена добавка за виещ диференциал?

Първоначално публикуван от Янко Желязков Преглед на мнение
        В грешка си колега-не се заяждам,казвам го от опит.Карал съм кола със заминали лагери на пиньона.Чуваха се осезаемо при АБСОЛЮТНО всички режими на каране.Даже и по инерция като беше колата си шумяха сериозно.След време ги подменихме и всичко стана ОК.
        Как и да е он си ВИЕ а може и да рика

Коментар

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
          Така , искам и аз да се включа по темата.Имам едно ивеко 35-08 като го взех яко шумеха скоростите ,трудно включваха а при смяна от 4-та на 5-та се чуваше страшно хъркане.Източих маслото от скоростите и заедно с него имаше парченаца метал с големина около 1милиметар и цялото масло беше в цвят металик.Купих добвка лики-моли за скоростни кутии и след сипването и просто нещата се успаха.Изчезна виенето,хъркането и трудното включване на предавки,скоростите вече се сменят като на мерцедеса ми, моито заключение е че преди да тръгнеш да сменяш или ремонтираш диф или скорости да пробваш първо с добавка.
          Тоав че да е верно. Не сьм чувал досега некойа добавка да е жредна по агрегата, затова хубаво е да се проба е моето мнение.

Коментар

колеги моята джипка е с Quadra Track II но незнам дали дифовете са отворени или са със самоблокираща касета гранд чероки лимит 3.1 тд 2000г питам защото сам решил да сменям маслото

Коментар

Първоначално публикуван от vene Преглед на мнение
              колеги моята джипка е с Quadra Track II но незнам дали дифовете са отворени или са със самоблокираща касета гранд чероки лимит 3.1 тд 2000г питам защото сам решил да сменям маслото
              Обаждаш се в Балканстар и си казваш номера на рамата. Там ще ти отговорят какви са ти дифовете и какво масло трябва /дали да има или не добавка/
              ________________________________________________________________________________________
              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Ето как изглежда предния диф когато го отворихме за смяна на масло. Според Димата всичко по зъбците е наред и износването му е такова каквото трябва. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMAG0425.jpg
Прегледи:2
Размер:135.4 КБ
ID:5364065 Единственото нередно което се вижда са чернилките по стените на чарколяците, което се е постигнало очевидно от масло различно от 75/140, защото това са нагари от изпекло се масло.
                След смяната на масло и слагане на добавка STP за зъбни предавки (някаква много добре изчистена съставка на петролна основа) воя на дифа намаля, но мисля да добавя и РЕСУРС добавката да видим ще има ли ефект. Като цяло смяната на съответния лагер никак не е за предпочитане, защото няма гаранция, че и новия няма да вие, макар и добре напаснат и точкуван с фтулката! А само труда е над 600лв... Ако и с РЕСУРС- а нищо не стане, явно ще си слушам по- силно музичката!
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

Аз пък не мога да повярвам как за всичкото време (около 2 години), никой не се сети да:
                  а) добави малко грес към маслото и да види какво става
                  или
                  б) да си купи употребявани корона и пиньон за 100лв от някоя морга...

Моят преден диференциал вие от ноември месец, откакто го напълних с кал и му скапах циментацията. От тогава съм минал 20.000км, от които няколко състезания и една камара извлачени коли и бусове от преспите. И хич не ми пука. И смятам да го карам така, докато не се счупи някой зъб. Което не изглежда да се случи скоро.
                  Шум се бил чувал... Ще ме уморите от смях
                  П.П. Всъщност на моя диф смених лагерите
                  Последно редактирано от tk3c-pyce; 14-04-12, 11:20.

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение

Ето как изглежда предния диф когато го отворихме за смяна на масло. Според Димата всичко по зъбците е наред и износването му е такова каквото трябва. [ATTACH=CONFIG]439792[/ATTACH] Единственото нередно което се вижда са чернилките по стените на чарколяците, което се е постигнало очевидно от масло различно от 75/140, защото това са нагари от изпекло се масло.
                    След смяната на масло и слагане на добавка STP за зъбни предавки (някаква много добре изчистена съставка на петролна основа) воя на дифа намаля, но мисля да добавя и РЕСУРС добавката да видим ще има ли ефект. Като цяло смяната на съответния лагер никак не е за предпочитане, защото няма гаранция, че и новия няма да вие, макар и добре напаснат и точкуван с фтулката! А само труда е над 600лв... Ако и с РЕСУРС- а нищо не стане, явно ще си слушам по- силно музичката!
                    Здравей колега,как си реши проблема с въпросния диференциал?

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolajk Преглед на мнение

Здравей колега,как си реши проблема с въпросния диференциал?
                      Амииии май със смяна на..........возилото с ново!

Коментар

Позна , бързо се отървах и заради дифа и заради автомата.
                        R 727cc BB KIT
                        ZJ V8
                        WK2 V6

Коментар

• Nikolajk
                          Nikolajk коментира
                          Редактиране на коментар
                          Мислех че добавката е свършила работа.

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                        До: Качествена добавка за виещ диференциал?

Разбити са ти лагерите на пиньона - по вероятно задния.

Не се занимавай с присадки.

Виждал съм диференциали с "добавка" банан или дървени стърготини и наистина утихва, НО това е само за да може да се продаде джипа.
                        Върнà ме точно 25г назад във времето !

Точно на 100m по права линия от най-известната незаконна покривна тераса с барбекю живее култова личност, която по "него" време едвам бартероса Чероки 4.0 на което предният диф виеше и със свален кардан.
                        Една друга култова личност от същият квартал го тунингова за продаване с дървени стърготини и нарязани на парченца дънки.
                        Имаше опция за добавяне и на банан, но дифа млъкна и банан не беше добавен.
                        Та по онова време тоя бензинояд, който харчеше 25÷30 нèмаше продаване и с перфектна ходова част, но от някъде се появи някакъв германец който осмисляше поговорката "Къдè жената - там родата", и го бартероса за 124-ка, че му трябвал джип за в гората.
                        Какво се е случило по-натам не знам, но се бъзикахме, че тоя Черок никога нèма да го остави в гората, щото нèма да стигне до там.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X