Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествена добавка за виещ диференциал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Качествена добавка за виещ диференциал?

Още по-зле ще стане когато стане въпрос за миризми...
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

В конкретния случай - появи ли се миризма от дифа всичко е ясно - умрял е
      Последно редактирано от Сашо Пунчев; 23-04-10, 10:33.

Коментар

и аз мислех че виенето е от дифа ама не. оказасе че е от лагера на главината.

Коментар

Незнам дали трябва, ма съм много доволен, че дифа ми е наред и никакъв не го чувам след като свалих кардана! Та свалих го, изкарах колата и направих един кръг от колелото на 4-ти км до Практикер и обратно и при всички положения и скорости които описах, че чувам тракане/виенето от долу, нямаше и спомен от него! Беше ми адски приятно да я карам чувайки мотора и лека музика без излишни шумове! Чуваше се само задния диф много слабо при ускорение след 90 км/ч, но в рамките на нормалното и после след 110- 120км/ч шума изчезваше. Та след проверката на каретата се оказа, че задното- откъм раздатката е бая потрошено и сега трябва да купувам такова. Въпроса ми е, мога ли да карам без преден кардан известно време, докато намеря карето, защото майстора ми каза, че имало опасност да се счупи раздатката и да превърти веригата, тъй като няма никакво напрежение отиващо към предния диф. От една страна е прав защото е 4 all time, но от друга нали предаването към предните колела отива след превъртане на задните защото е quadra trac 2 от което следва, че не би трябвало да е проблем да карам без преден кардан ако задните гуми не превъртат..? И другия въпрос е къде да го търся това каре, защото до колкото разбрах в БС давали целия кардан окомплектован на безумна цена...
          R 727cc BB KIT
          ZJ V8
          WK2 V6

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=68943
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Много ясно че диференциала няма да вие когато не е под товар защото няма кардан. Кой е очаквал нещо друго.

Можеш да караш без преден кардан , от тук до края на света.

Коментар

Да така е - като го няма кардана, дифа не е натоварен и не се чува.

Ако не си сигурен от къде е шума можеш да свалиш короната. Така всички чарколяци се въртят, освен самия диф. Само, че е свързано с повече разглобяване - трябва да свалиш касетата.

Между другото по подобие на колегата който беше купил Гранд Чероки без преден кардан съм виждал Гранд Чероки без корона в предния диф. Човека си мислеше доста време, че кара 4х4, докато не реши да си смени маслото в дифа.

Коментар

Добре де, нали като го няма кардана, всичко отрпед при движение си се върти, а quadra trac 2 не предава на предните колела ако не се налага? Което означава, че същата работа дали без или със кардан...
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                    ... всичко отрпед при движение си се върти...
                    Върти се, но само толкова. От едната страна на дифа са полуоските, от другата няма нищо, никакво съпротивление.
                    Когато всичко е монтирано от другата страна на дифа прибавяш теглото на кардана и вътршното съпротивление на раздатката - верига, лагери и т.н.

Тези променливи звуци който зависят от скороста и ускорението едва ли са от кардана. Кардана може да блъска, да чука, да тресе и вибрира, но едва ли ще вие като койот.

Коментар

Може би си прав, но се надявам да мине само с каре на кардан, че не ми се занимава сега с отваряне на дифа и ремонти по него, но ако се наложи след подмяната на карето и това ще стане...
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Надеждата крепи човека.....докато го умори! Не се надявай напразно. Използвай момента сега, когато е полуразглобено и си прегледай дифа.
                        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Днес свалих кардана. Маншонът на карето до раздатката беше сдал багажа, карето леко износено. Предното каре беше пълно с грес , със здрав маншон и не го пипах. Лошото е , че рученето продължава , макар и малко по слабо. Явно няма да мина по лесния начин. Ще отварям дифа. За сега се подготвих с маслото SAF 75w140xj - 4 литра по 40лв. - ще го сменя и в задния диф.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                            Да така е - като го няма кардана, дифа не е натоварен и не се чува.

Ако не си сигурен от къде е шума можеш да свалиш короната. Така всички чарколяци се въртят, освен самия диф. Само, че е свързано с повече разглобяване - трябва да свалиш касетата.

Между другото по подобие на колегата който беше купил Гранд Чероки без преден кардан съм виждал Гранд Чероки без корона в предния диф. Човека си мислеше доста време, че кара 4х4, докато не реши да си смени маслото в дифа.
                            Колега , как така - без касета и корона ще въртиш дифа? Къде ще лагеруват задният край на полуоските - този със шлиците. Да не би да има някой лагер в ръкава , та да съм го пропуснал?Лагера е само един , и то в края до карето. Той не може да държи полуоската - трябва и втора опора!

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                              Колега , как така - без касета и корона ще въртиш дифа?...
                              Полуосите са "забити" в планетите. А планетите и сателитите са дифа.
                              Прав е колегата. Всичко ще се върти. Полосите и дифа от гумите. Кардана и пиньона от централния диф. Само няма да има корона да ги "свърже".
                              Добър метод за диагностика.
                              П.П.
                              Казано е само да се свали короната.
                              Последно редактирано от Аndro 160; 24-04-10, 20:41.

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                                Добре де, нали като го няма кардана, всичко отрпед при движение си се върти, а quadra trac 2 не предава на предните колела ако не се налага? Което означава, че същата работа дали без или със кардан...
                                Не е вярно. КуадраТрак-2 придава на предния мост и когато не се налага.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X