Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествена добавка за виещ диференциал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Качествена добавка за виещ диференциал?

Здравейте колеги.Всичките ми патежи от тоя род са били с леки коли и тежки камиони.Та ако само има износване на цементацията може да се реши проблема с дабавка към маслото.Ще Ви кажа защо мися така.Преди 8-9г не помня точно колко имах проблем с виещи лагери на главината и леко износени зъбни колела на редуктора на задния мост на Шкода Мадара.Лагарите бяха станали все едно стреляни със съчми за яребица още от 30-35км/ч имах чувството,че съм в изтребител виенето заглушаваше мотора.Не можах да намеря в Монтана а за доставка не се знаеше кога ще дойдат.Тогава един мой приятел беше представител на ДУРА ЛЮБ за нашия регион и ми даде от вълшебната добавка като преди това ме зариби с достатъчно рекламни матеряли.Като върл експериментатор налях течноста направо в старото масло макър,че препоръчваха да се добавя при смяна.И какво беше голямото ми учудване....цялата тая гад Американска сработи.След 600-700км това не беше същия камион виенето изчезна.Две години по-късно и над 80 000км пробег си намерих направо нови редуктори с лагери и като свалих да сменям старите, лагерите и зъбите на старите редуктори бяха с огледална повърхност все едно току що разработени.Втория експеримент беше с Руската добавка Римет върху скоростна кутия на Митсубиши Колт.Изключваща втора и четвърта предавка и след намесата на сибирската кал (както я нарича жената щото добавката е кафява като кал) след 250-300км проблема просто изчезна. Дано не се сметне горенаписаното като реклама на продуктите но понеже Аз съм доволен от тях и със очите си съм видял ефекта сметнах за необходимо да споделя.Ако звучи като реклама нека бъде изтрито.
    0887284106-Митко
    http://www.youtube.com/watch?v=6Fdg05yHhKk&NR=1
    http://www.youtube.com/watch?v=wnMy5yek-ks&feature=more_related

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
      .... Обаче останаха шумове при отнемане на газта при 80км. .
      Това бучене доста ме дразнеше и за това свалих кардана. Колата стана съвсм тиха. Това ме наведе на мисълта , че проблема е в задното каре - него бях разглобявал и мил, защото имаше скъсан маншон. Взех каре на "Марсо" за Алфа(60лв.), свалих 4мм от шлиците(4 пъти заточвах видията), така че карето да се качи върху уширението на кардана, и престъргах на ф98мм външно карето за да влезе капачката от към раздатката, а от другата страна разширих канала, за да валцовам капачката с маншона. За маншон купих неопренов, за вътрешно каре на полуоска на Рено 21, срязах го и го пресовах на мястото на стария(маншона се обръща на вътре ,вкарва се в канала и се пресова с клещи тип "гарга"). Тъй като новото каре има възможност за аксиално преместване,с оглед на правилната работа на маншона закачих свободния му край върху тръбата, близо до заварката. И всичко се получи -нямам никакви шумове , нито при ускорение , нито при намаляване на скоростта. Дано съм бил полезен с това описание, ама 1400лв. за нов кардан - не бива!

Коментар

Добре де и аз смених задното каре на кардана, но след като го качих, абсолютно същата история, като преди свалянето... За това тази седмица се отваря диф-а и се проверява задния лагер както onufriz каза.
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

От: До: Качествена добавка за виещ диференциал?

здравейте прочетох почти всички коментари и почти се насочих но все пак искам да ви запозная с моя проблем.Имам гранд чероки 3,1 дизел значи при мен се получава следното до 80 км/ч като карам абсолютно нищто от 80-110 км/ч се слуша виене но само при подаване на газ отпуснали педала на газта виенето спира и като за капак от няколко дни ми се получи и друго допалнително виене но то е над 60 км/ч когато мина през неравност или възвишение предницата един вид олеква или се издига се слуша едно виене подобно нанякой стар автобус "ЧАВДАР". На равен пат не се чува нищто и просто се чудя за добавки ли съм? деференциал ли е? каре ли е?

Коментар

Най-вероятно лагер на пиньон, лекува се с нов...
            LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
              Да така е - като го няма кардана, дифа не е натоварен и не се чува.

Ако не си сигурен от къде е шума можеш да свалиш короната. Така всички чарколяци се въртят, освен самия диф. Само, че е свързано с повече разглобяване - трябва да свалиш касетата.

Между другото по подобие на колегата който беше купил Гранд Чероки без преден кардан съм виждал Гранд Чероки без корона в предния диф. Човека си мислеше доста време, че кара 4х4, докато не реши да си смени маслото в дифа.

Не мога да се начуда????? Какви ли не хора сьществуват????????????? И това ли е вьзможно?????????????????????

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                Най-вероятно лагер на пиньон, лекува се с нов...
                Лагер вие при всякакво положение, независимо дали е натоварен или не. Зъбна предавка вие само при натоварване, та все си мисля, че е корона/пиньон....
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Лагер вие при всякакво положение, независимо дали е натоварен или не. ....

Е айде сега, как при всяко положение.
                  Пример - лека кола, предно предаване. Разбит преден лагер на главината. 60 км/ч, плавно ляв/десен. Ще усетиш като се натовари разбития лагер - шума се усилва осезаемо.
                  Същото е с лагерите на пиньона. Като се натоварят, тогава вият.
                  Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Пример - лека кола, предно предаване. Разбит преден лагер на главината. 60 км/ч, плавно ляв/десен. Ще усетиш като се натовари разбития лагер - шума се усилва осезаемо.
                    И Ас сьм на сьщото мнение.

Коментар

В грешка си колега-не се заяждам,казвам го от опит.Карал съм кола със заминали лагери на пиньона.Чуваха се осезаемо при АБСОЛЮТНО всички режими на каране.Даже и по инерция като беше колата си шумяха сериозно.След време ги подменихме и всичко стана ОК.

Коментар

Лагер вие при всякакво положение, независимо дали е натоварен или не. Зъбна предавка вие само при натоварване, та все си мисля, че е корона/пиньон....
                        100% Вярно.+1

Коментар

......
                          Ми хайде помисли. Като вземеш лагера в ръка и го врътнеш, ще шуми ли ако е разбит? А ако вземеш дифа със здрави лагери и износени корона/пиньон и го врътнеш на ръка ще шуми ли? Не споря, че шума от разбит лагер на главина се променя според натоварването, а твърдя, че го има винаги.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

От: Качествена добавка за виещ диференциал?

Ми хайде помисли...
                            Мразим да мислим. (шопска поговрка).
                            Определянето на причина за определен проблем само по слушане на шумове е доста трудно само по себе си.
                            Определянето на причина за определен проблем по кратък преразказ е още по трудно.
                            Не съм си и помислял да влизам в такива смехотврни спорове.
                            Всеки лагер издава звук с определена честота и сила. Даже и нов лагер. С износването и стареенето звукът става по-силен.
                            Всеки лагер при натоварване издава по силен звук. Без изключения. Даже и на пиньона. Като стане много, много, много зле ВИЕ ПОСТЯОННО. Не трябва до там да се докарвате.
                            Мое мнение.
                            Групата корона/пиньон издава шумове (над нормалното) при две условия - или има язви по контактната повърхност или пиньона е неправилно разположен срямо короната. И двете не се проявяват при правилна и нормална употреба.
                            От друга страна лагерите се износват въпреки всичко.
                            Аз при такива симптоми сменям лагери. За малко пари.
                            Не сменям корона/пиньон за хиляди долари.
                            И обикновенно се получава.
                            Всъщност винаги се получава.

Коментар

Ами и аз му пожелавам да се размине със смяна на лагери, но това, което е описал ми навява други мисли. Както и да е, надявам се собственика да сподели какво е станало.
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

...надявам се собственика да сподели какво е станало.
                                Aми да - гледам, че колегата "баха" пише редовно в другите под-форуми, а тази тема я е забравил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X