Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествена добавка за виещ диференциал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Качествена добавка за виещ диференциал?

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Полуосите са "забити" в планетите. А планетите и сателитите са дифа.
    Прав е колегата. Всичко ще се върти. Полосите и дифа от гумите. Кардана и пиньона от централния диф. Само няма да има корона да ги "свърже".
    Добър метод за диагностика.
    П.П.
    Казано е само да се свали короната.
    Да де , ама някой трябва да чете! Само че има един момент , който не трябва да се забравя - да се намажат болтовете срещу саморазвиване.

Коментар

Както на схемата така и пича казва- отзад 100% напрежение и когато се усети разлика във движението на колелата на задния диф се прехвърля напрежение напред http://www.jeep.com/en/4x4/how_syste...quadra_trac_2/
      R 727cc BB KIT
      ZJ V8
      WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
        ... да се намажат болтовете срещу саморазвиване.
        На някой корони болтовете са с обратна резба - да не скъсате някой болт.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
          Както на схемата така и пича казва- отзад 100% напрежение и когато се усети разлика във движението на колелата на задния диф се прехвърля напрежение напред http://www.jeep.com/en/4x4/how_syste...quadra_trac_2/
          На теория е така, но на практика дава въртящ момент и към предния мост и то доста повече от другите системи 4х4 при поискване.
          Ако разглобиш раздатката и изкараш геротора ще се убедиш че дори при отсъствие на помпата която притиска дисковете, не можеш да ги превъртиш на ръка.

Коментар

Възможно е... Добре, мисля да намера каре за кадана зашото така и така това е за спешна смяна и като го качиме на колата вече ще видя ако се налага да отварям дифа...
            R 727cc BB KIT
            ZJ V8
            WK2 V6

Коментар

Както и предполагах , виновникът за бученето се оказа малкия лагер на пиньона. Три от ролките бяха с язви , а на останалите беше започнала да пада циментацията. Семеринга успях да извадя без да го повредя , оказа се че е доста запазен и може и да не го сменям(новите ментета не знаеш от къде идват) , пък и не течеше. Но едно ме учудва, между касетата и вътрешните чорупки на лагерите нямаше никакви подложни шайби, нито от едната страна, нито от другата. Толкова точно ли работят тези империалисти? А иначе лагерите ги купих от обикновен магазин за лагери, същите каквито бяха и старите "TIMKEN" , общо за четирите 180лв. Утре започвам сглобяването. Апропо - някой знае ли с колко се натяга гайката на пиньона?

Коментар

Понеже споменахте SX 6000, да кажа и аз две думи Та от въптросната добавка съм ползвал почти всичките й варианти, за двигател, за скорости , за диф, за боя , за инжекциона , греста им също. Нещата са им много хубави , но нито едно от тях няма да съживи умрял двигател ,скорости или диф само може да удължи живота на здравите . На един Опел Сенатор му спуках картера малко след Пазарджик и се прибрах на ход с 70-80 км/ч до София , колата не загря един път , после сложих новия картер сипах масло и колоата си беше перфектна .
                Гранд Чероки 1995 ZJ 4.0
                MB 190 2.5 16
                MB 124 230 CE

Коментар

Вчера качих предния кардан с новото задно каре, но уви познахте, че не е било карето причината. Продължава старата история с виенето над 80км/ч и тракането на междинна газ. Сега се чудим с майсторите кое да отваряме- дифа или раздатката. Предполага се, че раздатката може да трака на междинна газ ако и е отпусната веригата, но пък няма да вие при ускорение след 80км/ч. А като дам от D на N с 80 км/ч виенето спира, което означава, че не е диференциала. А до сега като карах без преден кардан нямаше никакви шумове и тракания при каквито и да е скорости. Та според вас кое е по- вероятно, че не ми се занимава с двете? Направо кажете кой е майстор по диференциали и раздатки, да се видиме, да чуе за какво става въпрос и да каже кое да се прави, пък ще почерпим 1- 2 двулитровки
                  А за SX6000 е ясно, че не съживява, ами удължава, ползвам добавката за масло на Гранда и на Мондеото и съм много доволен, най- вече за начина на работа на мотора.
                  Последно редактирано от baha; 11-05-10, 14:46.
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от baha Преглед на мнение
                    ...Сега се чудим с майсторите кое да отваряме- дифа или раздатката.... Та според вас кое е по- вероятно, че не ми се занимава с двете? ...

Според мен е дифа, задния лагер - като на stilnik, както ти писах още в #10 пост.

Коментар

...Но едно ме учудва, между касетата и вътрешните чорупки на лагерите нямаше никакви подложни шайби, нито от едната страна, нито от другата. ...

Шайбите са между външните черупки и корпуса.
                      Не съм виждал такъв диф на Чероки без шайби.
                      Я цъкни една снимка.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=64630

Коментар

И така. След затваряне на дифа и последвалата проба се оказа , че бученето при 60 км. изчезна. Обаче останаха шумове при отнемане на газта при 80км. Така беше и преди ремонта.Всъщност не съм бил първият , който е отварял дифа. Имало е намеса , доста груба . Вероятно , за да се отвърти гайката на пиньона е касетата е законтрена с щанга в корпуса на дифа и е наранен на две места. Заредих с масло Кастрол 75w140 XJ , което е бледожълтеникаво на цвят за разлика от червеното , което източих от двата дифа. Общо казано, с наличностите с които разполагам (липса на подложни шайби ) , мисля ,че съм се справил със задачата- ще видим до кога! Колкото до скъсаният маншон на задното каре на предния кардан - замених го с неопренов.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                          Шайбите са между външните черупки и корпуса.
                          Не съм виждал такъв диф на Чероки без шайби.
                          Я цъкни една снимка.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=64630
                          Да ,да. Подложни шайби има от външната страна на лагерите на касетата. Сега , като го сглобявах видях , че не е нужно да има и от вътрешната. Не всеки ден разглобявам диференциали!

Коментар

...Обаче останаха шумове при отнемане на газта при 80км. ...

Колко стегна гайката на пиньона - това е критичен момент в сглобяването.
                            Да не говорим, че втулката която е между двата лагера е за еднократна употреба.

Коментар

Колко стегна гайката на пиньона - това е критичен момент в сглобяването.
                              Да не говорим, че втулката която е между двата лагера е за еднократна употреба.
                              С динамометричен до около 270Nm. Толкова докато изчезнаха луфтовете лагерите на пиньона и дифа се въртеше свободно. Разбира се внимавах с превъртане на короната да усещам хлабината между короната и пиньона. С това , с което разполагах - така се получи. Е , ако се поръча комплект подложни шайби, ще е по - различно. А още повече не се знае за историята на короната и пиньона.

Коментар

.... че втулката която е между двата лагера е за еднократна употреба.
                                Разбира се , че втулката е нова -26лв. при скорпионите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X