Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Качествена добавка за виещ диференциал?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Качествена добавка за виещ диференциал?

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
    ее не това неможе да е истина!!! представям си руснаците какви ги правят )))
    Май точно руснаците ги правят...
    Мои добър приятел е представител на известна руска добавка-няма да споменавам името ,да не сметне за реклама-и ме убеждава,че има и добавки за лагери главини,скоростни кутии,раздатки и диференциали.Възстановявали циментацията на лагерите-демек правят ремонт в движение ,ако няма счупено,разбира се.Аз обаче съм Тома-Неверни,та ако иска колегата да пробва и да каже резултата-по-зле няма да стане ?!?!Аз от години ползвам добавките им за двигател и съм много доволен,но от тези просто не ми се е налагало..
    [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
    Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Това е типов дефект на Гранд Чероки двигател 4000 кубика производство 1999 до 15 декември 2000 година.
      По късно когато се добера до другия комп, ще пратя линк с описание и списък с части, които трябва да се заменят.
      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ако вие малко "XADO" ще го оправи.
        Ама аз като чета в тая кола нищо не е малко развалено, та по-вероятно си иска новите лагерчета.

От луфт на карето на предния кардан към раздатката също се чуват подобни звуци.

Коментар

Свали предния кардан и пробвай дали няма да изчезне или намалее виенето.
          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
          Grand 3.1TD
          0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
            Това е типов дефект на Гранд Чероки двигател 4000 кубика производство 1999 до 15 декември 2000 година.
            Не само.
            На всички Чероки и Гранд Чероки, които са фултайм, предния диф почва да вие ако не им се смени маслото повече от 100 000км. Или ако влезе вода в маслото разбира се.

Коментар

100% ли си сигурен , че тракането е от дифа??
              Провери си предния кардан /луфтовете в каретата/. Свали го, покарай и виж дали ще има същите звуци.
              Успех.
              ________________________________________________________________________________________
              Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
              HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Човекът пита за добавка. Явно иска да опита по този начин, преди да почва ремонти...

Коментар

Тои за да смени маслото така и така трябва да свали капака .
                  Колега иди в някои от сервизите дето се занимават с транслисии и диференциали да сменят маслото като свалят капака ще им кажеш да измияти и огледат какво е положението с пониона и короната лагерите не могат да се оценят само през капака трябва си разглобяване .
                  Кинекса е прав че може да е от маслото при мен беше се скъсал маркуча на отдушника влязла вода вдофа пресякла маслото и дифа виеше сминих маслото и се оправи.
                  После като сипеш новото масло покараи и ако пак вие пробваи с добавки .

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                    По късно когато се добера до другия комп, ще пратя линк с описание и списък с части, които трябва да се заменят.
                    Изглежда, че не само на този модел е дефект , а може би и на марката Jeep , когато минат 150000км. Моят е 3.1 и тези дни ще отварям предния диференциал , защото започна да се чува виене до около 60км. , а после намалява. Твърде вероятно да са лагери. Общо , за всички лагери и семеринга около 300лв ., а в БС -420лв.

Коментар

Това със крардана ми хареса като идея, утре ще го сваля и ще покарам пък да видим, ако не е от него, отварям диф-а, на око ще се види има ли Гранд проблем за Гранд ремонт или със смяна на масло ще мине. Сашо добре каза, че искам да пробвам с течностите пък след това ремонтите ако се налагат! Не да смена всичко без да съм пробвал с най- лесното! Все още от всички мнения имам 2 предложения по темата- Лики Моли и още се чудя за SX6000...
                      R 727cc BB KIT
                      ZJ V8
                      WK2 V6

Коментар

Дифа ако вие, като му махнеш кардана ще спре.

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                        Изглежда, че не само на този модел е дефект , а може би и на марката Jeep , когато минат 150000км. Моят е 3.1 и тези дни ще отварям предния диференциал , защото започна да се чува виене до около 60км. , а после намалява. Твърде вероятно да са лагери. Общо , за всички лагери и семеринга около 300лв ., а в БС -420лв.
                        Дифа вие на 100км/ч. Тва на 60 е по-скоро кардана. Ама той не вие а бръмчи.
                        За 150 000км трябваше да му сменят маслото 7 пъти.
                        Което като пари се вързва горе долу на цената на ремонта.
                        Така че танту за кукуригу.
                        Последно редактирано от kinex; 22-04-10, 19:55. Причина: сливане

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                          Дифа ако вие, като му махнеш кардана ще спре.

Дифа вие на 100км/ч. Тва на 60 е по-скоро кардана. Ама той не вие а бръмчи.
                          За 150 000км трябваше да му сменят маслото 7 пъти.
                          Което като пари се вързва горе долу на цената на ремонта.
                          Така че танту за кукуригу.
                          Дано да е от кардана. Още утре ще го сваля. Но на мене ми се струва,че е от дифа защото е нещо като ручене на лагери и виене , което над 60км. намалява, а при намаляване на скоростта ручи като тролей. Колкото до маслото - мисля че е коректно обслужван защото съм го донесъл от Германия , и сервизна книжка си имаше. Но навсякъде има мърлячи, нищо не е сигурно. Пък кои знае и с какво масло е зареден.

P.S. Почти съм сигурен , че е дифа защото на пробката имаше люспи, вероятно от лагер, а иначе маслото е бистро.

Коментар

като навиеш пален и трагнеш с малко газ и чуеш прищракване, или при междинна скорост и отнемане на крака от педала на газта осетиш вибрации под седалката си това е кардана.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              ....Дифа вие на 100км/ч. ....
                              Да бе.... На моя, оригиналния някой "умник" му беше разменил реглажните шайби и виеше от потеглянето, а на 80 имах чувството, че работи циркуляр в кучкарника.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                                Да бе.... На моя, оригиналния някой "умник" му беше разменил реглажните шайби и виеше от потеглянето, а на 80 имах чувството, че работи циркуляр в кучкарника.

Това пресъздаването на звуци чрез писмена реч винаги е било проблем на форума. В случая ти се получиха нещата.

Като има такава тема за звуци все се сещам за оня пич дето му тропаше нещо по предницата и на пета страница се оправи, след като си затегна гайките на джантите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X