Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло

Здравейте,
    от скоро имам Гранд Чироки 3.1 тди,купих го с проблем- теч на масло между скоростите и двигателя. Смених семеринга на колянов вал но теча продължава. Незнам какво да правя.
    Ще съм благодарен ако дадете мнение.
    Поздрави

и ще продължава да тече. този проблем е заводски вграден. следващият път, когато свалят скоростите, кажи на масторите да разглобят и по нататък. сваля се и детайла (плочата) която е закрепена за блока с 10тина болта, както и последния основен лагер и се уплътнява и м/у тях и блока. желателно с маслоустойчив силикон. тогава вече ще спре да тече от там, но ще протече от някъде другаде.
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

най-вероятно е от О пръстена на разпределителният вал
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%F0%E8%ED%E3
      LR RR Classic VM2.5

Коментар

Митко е прав.
        Обикновено течът е от о-пръстена на последния основен лагер, задължително се подменят и о-пръстените на плочата и на главината, задвижваща хидротрансформатора.

Коментар

Благодаря за бързите отговори.

Коментар

За всеки случай, виж и "маркучите" от системата за проветряване на картера - имах такъв проблем.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Тук е мястото да спомена , че и моят ВМ продължава да си тече м/у скоростите и мотора . Нещо смените се оказаха неуспешни маи опитите ще продължават http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%F0%E8%ED%E3

Коментар

Лошото,че не капе а направо си тече !
                Доливам на седмица по литър масло.
                Колата е вече в Джемини да видим какъв ще е резултата.

Коментар

А това че тече фатално ли е.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    А това че тече фатално ли е.
                    Ми много е лошо, колите отзад се пързалят и въртят на хлъзгавия асфалт.
                    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

на първия такъв случай с който се сблъсках, '98 гр. чероки 3.1тд течеше толкова много че беше напълнил камбаната почти до нивото на статера. преди да почна да разглобявам, пробих дупка 5 мм. на камбаната и източих около литър масло. след това, както вече казах - семеринг, О-пръстен на последния основен лагер, силикон на плочата и на задния капак на разпр. вал и теча спря.
                      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                        на първия такъв случай с който се сблъсках, '98 гр. чероки 3.1тд течеше толкова много че беше напълнил камбаната почти до нивото на статера. преди да почна да разглобявам, пробих дупка 5 мм. на камбаната и източих около литър масло. след това, както вече казах - семеринг, О-пръстен на последния основен лагер, силикон на плочата и на задния капак на разпр. вал и теча спря.
                        Мерси за смисления отговор. Че аз ако чакам Куадра....

Коментар

Мерси за смисления отговор. Че аз ако чакам Куадра....
                          Между другото 3.1 се слага на ГрандЧероки от края на 98
                          К`во пак аз, ти какъв въпрос зададе? ..."лошо ли е че тече?"... ми не не е лошо, как ще е лошо, нека си тече
                          Ти Москвич изгнил по средата виждал ли си? Аз не...Може целия да изгние, ама централната част на пода винаги е здрава, щот непрекъснато е омаслена...Значи е хубаво да тече - ето ти смислен отговор на въпроса ти.
                          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Между тече и тече има разлика нали.

Коментар

Между тече и тече има разлика нали.
                              Има да, течЕ е сега щот си му налял поредния литър тази седчица...А после става тЕче, вече не течЕ щот изтече всичкото
                              Аре стига глупости, чуда се изобщо защо го коментираме.
                              Ето Митко каза какво се прави, трябва ли заради теб да заключиме темата?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X