от задволанното устройство
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ремонт бутало cherokee 2.5tdi?
Свий
X
-
Първоначално публикуван от hf hpe Преглед на мнениеаз съм навит да се пробвам
но какви са условията
иначе като чета форума, гледам има и други двигатели, които се слават с това, че имат проблеми с главите и т.н.
скоро имаше тема за нова глава или втора употреба
а според мен всичките проблеми на дигателите монтирани в джипове, е начина им на експлоатация
Коментар
-
зависи какви имаш на предвид под обслужване
иначе в книгата за роваъра пише на всеки 15 000км да се пристягат главите
за тези последните с хидравличните повдигачи, имам литература
само за 4 -цилиндровата версия
даже е на руски, защото оказва се този двигател се е предлагал и
за УАЗ-ки
http://hfhpe.alfaromeo-bg.com/manuals/VM/ltru425.zipLR RR Classic VM2.5
Коментар
-
Нали и аз пиша няколко пъти. Имам такъв и през зимата няма никакъв проблем, но през топлите сезони не трябва да се претоварва. На моя съм сложил и електрически вентилатор, имам и бутон за принудително включване и непрекъснато следя температурата. Примерно, през лятото, при качване на Вакарел с над 100 км. в час, започва да загрява над нормалното, дори и с двата вентилатора. Ясно е че този двигател НЕ върви за offroad.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
двигател WM
Имах същият проблем със загряването но проблема ми беше в радиатора който беше спукан,смених го и сега не мога да позная колата,стрелката на температурата не мърда,карам я нормално с около 140,за мен това е велик двигател много прост, надежден и без никакво обслужване,не случайно се монтира на толкова различни модели превозни средства,мисля че проблема е в омразата към всичко италианско,а немското е супер,само за сведение Alfa 156 е първата серийна кола с "common rail" система , мисля че не трябва да бъдем сляпо пристрастни а да разсъждаваме трезво,извинявам се че се отклоних от темата но ми писна от глупости като самовар и прочие!Cherokee 4.0 L,Automatick,2,5" inch lift,UP-Country,лебедка
Steyr-Puch 2,8 Super Swamper TSL 34-10,5-15
Коментар
-
Първоначално публикуван от moja Преглед на мнениеИмах същият проблем със загряването но проблема ми беше в радиатора който беше спукан,смених го и сега не мога да позная колата,стрелката на температурата не мърда,карам я нормално с около 140,за мен това е велик двигател много прост, надежден и без никакво обслужване,не случайно се монтира на толкова различни модели превозни средства,мисля че проблема е в омразата към всичко италианско,а немското е супер,само за сведение Alfa 156 е първата серийна кола с "common rail" система , мисля че не трябва да бъдем сляпо пристрастни а да разсъждаваме трезво,извинявам се че се отклоних от темата но ми писна от глупости като самовар и прочие!RB Patrol Team
Коментар
-
Първоначално публикуван от moja Преглед на мнениеИмах същият проблем със загряването но проблема ми беше в радиатора който беше спукан,смених го и сега не мога да позная колата,стрелката на температурата не мърда,карам я нормално с около 140,за мен това е велик двигател много прост, надежден и без никакво обслужване,не случайно се монтира на толкова различни модели превозни средства,мисля че проблема е в омразата към всичко италианско,а немското е супер,само за сведение Alfa 156 е първата серийна кола с "common rail" система , мисля че не трябва да бъдем сляпо пристрастни а да разсъждаваме трезво,извинявам се че се отклоних от темата но ми писна от глупости като самовар и прочие!
Ако ти приятелю ми покажеш Джип Чероки или Гранд Чероки с дизелов мотор които да не е имал проблем, аз лично ще ти се извиня публично във форума и ще призная че нищо не разбирам от коли!!! Говорим за коли над 100000 км. и над 10 г.
Коментар
-
Аз кой знае колко черокита с такъв двигател не съм има "удоволствието" да наблюдавам отблизо, само 3... Едното от тях беше собственост на дипломатическа служба и още от първия му километър е поддържано в сервиз на човек който разбира от автомобили. Докато се движеше само по софийските павета криво ляво беше добре. На не много километри автомобила беше продаден и купен от този който го поддържаше. Той си го знаеше всичко му беше абсолютно перфектно, консумативи и необходими работи сменяни навреме и прочие... И макар че човека за който става дума знаеше всичко това което тук много хора пишем - все пак става въпрос за собственик на сервиз, реши че щом автомобила е поддържан правилно и само от него няма да има проблеми... Една седмица след покупката излезе на лека разходка сред природата и резултата бяха две глави. На следващата разходка 3... Споменах ви че човека има собствен сервиз и това му помогна да издържи още един месец и няколко изкарвания на офроуд - и си продаде автомобила... Новия собственик след още доста глави направи реинжинеринг едва ли не в опит за подобряване на положението... Но за каране офроуд не става и това си е... И пропуснах да отбележа че на офроуд този двигател харчи като змей...
Но колегатата по-горе който каза че не сме прави щом така смята да си купи едно Чероки с дизел и да си го кара - те са много евтини - и не случайно... Ние можем само да му пожелаем много безаварийни километри... Пиша всичко това защото има много хора които четат и после решават какво им трябва, за тях е... аз такова Чероки никога няма да си купя... или поне не за да го карам...
Коментар
-
Първоначално публикуван от hf hpe Преглед на мнениезависи какви имаш на предвид под обслужване
иначе в книгата за роваъра пише на всеки 15 000км да се пристягат главите
за тези последните с хидравличните повдигачи, имам литература
само за 4 -цилиндровата версия
даже е на руски, защото оказва се този двигател се е предлагал и
за УАЗ-ки
http://hfhpe.alfaromeo-bg.com/manuals/VM/ltru425.zip
За 3.1 знам че на 20 000 се претягали някакви шпилки. Човека които ми го обясняваше(потърпевшия) не разбира нищо от коли и за това нищо не разбрах.
Можеш ли да обясниш точно какво се прави защото явно там е разковничето.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар