от задволанното устройство
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ремонт бутало cherokee 2.5tdi?
Свий
X
-
По принцип си прав обаче я да те питам щото знам че си наясно. На 2.5VM има ли пробег на които задължително се обслужват главите. За 3.1 съм сигурен.Първоначално публикуван от hf hpe Преглед на мнениеаз съм навит да се пробвам
но какви са условията
иначе като чета форума, гледам има и други двигатели, които се слават с това, че имат проблеми с главите и т.н.
скоро имаше тема за нова глава или втора употреба
а според мен всичките проблеми на дигателите монтирани в джипове, е начина им на експлоатация
Коментар
-
зависи какви имаш на предвид под обслужване
иначе в книгата за роваъра пише на всеки 15 000км да се пристягат главите
за тези последните с хидравличните повдигачи, имам литература
само за 4 -цилиндровата версия
даже е на руски, защото оказва се този двигател се е предлагал и
за УАЗ-ки
http://hfhpe.alfaromeo-bg.com/manuals/VM/ltru425.zipLR RR Classic VM2.5
Коментар
-
Нали и аз пиша няколко пъти. Имам такъв и през зимата няма никакъв проблем, но през топлите сезони не трябва да се претоварва. На моя съм сложил и електрически вентилатор, имам и бутон за принудително включване и непрекъснато следя температурата. Примерно, през лятото, при качване на Вакарел с над 100 км. в час, започва да загрява над нормалното, дори и с двата вентилатора. Ясно е че този двигател НЕ върви за offroad.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
двигател WM
Имах същият проблем със загряването но проблема ми беше в радиатора който беше спукан,смених го и сега не мога да позная колата,стрелката на температурата не мърда,карам я нормално с около 140,за мен това е велик двигател много прост, надежден и без никакво обслужване,не случайно се монтира на толкова различни модели превозни средства,мисля че проблема е в омразата към всичко италианско,а немското е супер,само за сведение Alfa 156 е първата серийна кола с "common rail" система , мисля че не трябва да бъдем сляпо пристрастни а да разсъждаваме трезво,извинявам се че се отклоних от темата но ми писна от глупости като самовар и прочие!Cherokee 4.0 L,Automatick,2,5" inch lift,UP-Country,лебедка
Steyr-Puch 2,8 Super Swamper TSL 34-10,5-15
Коментар
-
До колкото виждам в подписа ти, караш 4.0 мотор. А този мотор и горе посочения нямат нищо общо. И щом феновете на марката Jeep, казват, че моделите с тези дизелови мотори не стават - вярвай - така еПървоначално публикуван от moja Преглед на мнениеИмах същият проблем със загряването но проблема ми беше в радиатора който беше спукан,смених го и сега не мога да позная колата,стрелката на температурата не мърда,карам я нормално с около 140,за мен това е велик двигател много прост, надежден и без никакво обслужване,не случайно се монтира на толкова различни модели превозни средства,мисля че проблема е в омразата към всичко италианско,а немското е супер,само за сведение Alfa 156 е първата серийна кола с "common rail" система , мисля че не трябва да бъдем сляпо пристрастни а да разсъждаваме трезво,извинявам се че се отклоних от темата но ми писна от глупости като самовар и прочие!
RB Patrol Team
Коментар
-
Първоначално публикуван от moja Преглед на мнениеИмах същият проблем със загряването но проблема ми беше в радиатора който беше спукан,смених го и сега не мога да позная колата,стрелката на температурата не мърда,карам я нормално с около 140,за мен това е велик двигател много прост, надежден и без никакво обслужване,не случайно се монтира на толкова различни модели превозни средства,мисля че проблема е в омразата към всичко италианско,а немското е супер,само за сведение Alfa 156 е първата серийна кола с "common rail" система , мисля че не трябва да бъдем сляпо пристрастни а да разсъждаваме трезво,извинявам се че се отклоних от темата но ми писна от глупости като самовар и прочие!
Ако ти приятелю ми покажеш Джип Чероки или Гранд Чероки с дизелов мотор които да не е имал проблем, аз лично ще ти се извиня публично във форума и ще призная че нищо не разбирам от коли!!! Говорим за коли над 100000 км. и над 10 г.
Коментар
-
Аз кой знае колко черокита с такъв двигател не съм има "удоволствието" да наблюдавам отблизо, само 3... Едното от тях беше собственост на дипломатическа служба и още от първия му километър е поддържано в сервиз на човек който разбира от автомобили. Докато се движеше само по софийските павета криво ляво беше добре. На не много километри автомобила беше продаден и купен от този който го поддържаше. Той си го знаеше всичко му беше абсолютно перфектно, консумативи и необходими работи сменяни навреме и прочие... И макар че човека за който става дума знаеше всичко това което тук много хора пишем - все пак става въпрос за собственик на сервиз, реши че щом автомобила е поддържан правилно и само от него няма да има проблеми... Една седмица след покупката излезе на лека разходка сред природата и резултата бяха две глави. На следващата разходка 3... Споменах ви че човека има собствен сервиз и това му помогна да издържи още един месец и няколко изкарвания на офроуд - и си продаде автомобила... Новия собственик след още доста глави направи реинжинеринг едва ли не в опит за подобряване на положението... Но за каране офроуд не става и това си е... И пропуснах да отбележа че на офроуд този двигател харчи като змей...
Но колегатата по-горе който каза че не сме прави щом така смята да си купи едно Чероки с дизел и да си го кара - те са много евтини - и не случайно... Ние можем само да му пожелаем много безаварийни километри... Пиша всичко това защото има много хора които четат и после решават какво им трябва, за тях е... аз такова Чероки никога няма да си купя... или поне не за да го карам...
Коментар
-
Първоначално публикуван от hf hpe Преглед на мнениезависи какви имаш на предвид под обслужване
иначе в книгата за роваъра пише на всеки 15 000км да се пристягат главите
за тези последните с хидравличните повдигачи, имам литература
само за 4 -цилиндровата версия
даже е на руски, защото оказва се този двигател се е предлагал и
за УАЗ-ки
http://hfhpe.alfaromeo-bg.com/manuals/VM/ltru425.zip
За 3.1 знам че на 20 000 се претягали някакви шпилки. Човека които ми го обясняваше(потърпевшия) не разбира нищо от коли и за това нищо не разбрах.
Можеш ли да обясниш точно какво се прави защото явно там е разковничето.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар