Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ремонт бутало cherokee 2.5tdi?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ремонт бутало cherokee 2.5tdi?

Здравейте,

Аз понеже съм пълен невежа по отношение на всичко по двигателите, искам да питам следното нещо:

Какво значи пукната глава на бутало? Какви са последствията за колата, как се ремонтира (сменя) и колко пари би излязал такъв ремонт?

Ами ти си с италианска клоака ... наречена VM .....
    Последствията .... нямаш мотор ... по-точно имаш нещо средно между самоходен чайник и самовар. Продукта който произвежда се нарича "кипяток" ....
    Двигателя е с отделни глави - 4 броя ..

Та щом са ти казали 1 ... добре ...

Сменя се с нова глава, нова гарнитура ... струва ... едни пари ... колко ... много или малко може да прецениш само ТИ !!!
    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

заменя се буталото с ново или втора употреба, само да е същата грамажна група като останалите. предполагам, че който я ремонтира си знае
      Bertone freeclimber 1.8 115hp

Коментар

Виж какво съм написал:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...?t=2802&page=8
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Аз пък съм невежа по отношение на италиански клоаки самоходни чайници и самовари, но си мисля че човека пита за понятие : глава на бутало , а не глава на двигател.

Коментар

по-скоро е чело на бутало, но някои не четат извъобще и дават отговори

Коментар

Първоначално публикуван от rdo Преглед на мнение
              ... пукната глава на бутало?...
              това точните думи на майстор ли са или твоя интепретация на чуто
              LR RR Classic VM2.5

Коментар

Уважаеми участници,

CarTest е човек чиито писания трябва добре да се четат и повярвайте ми има защо...

Аз лично не бих сменял едно бутало без да отворя целия двигател. Най-малкото бих погледнал какви са другите бутала и бих ЛИЧНО премерил теглото им заедно с тях и това на мотовилките... Без сваляне на глава няма да стане цялостния преглед а имайте в предвид че точно този двигател наистина е пълно техническо недоразумение... Ако е прегряван а аз не мисля че има начин да не е и главата се свали след това не я слагайте отново. Правят ги от някаква гадна сплав която като че ли си променя параметрите и колкото и да я стягате нищо не става... Съжалявам но съвета ми е да стегнете двигателя колкото може и да се отървете от този автомобил на каквато и да е цена... Никакви инвестиции не могат да помогнат на този двигател...
                VPetrov.photography

Коментар

Имах Краислер Вояджер със същия двигател.
                  Като видеше малко зор и веднага вдигаше температура, какво ли не сменихме, термустат, водна помпа даже и шлайф на 4 глави му правихме, но както някой го нарече "Самовар" не двигател, не се оправи.
                  За щастие се намери купувач и аз се оттървах от тази кола

Коментар

за това, че главите не могат да се използват пак съм категорично несъгласен
                    все пак има ремонтни ръководства в които е описано какви са параметрите на главата и в какви случи е възможна повторната и употреба
                    LR RR Classic VM2.5

Коментар

Казвам какво съм видял на практика. В момента Валери Вушев има 12-на глави и от доста време си играе с тях на тука има тука няма... Но който иска може да пробва...
                      VPetrov.photography

Коментар

а според мен двигателя си е добър.
                        В други теми не давате да се казва лоша дума за някои модели джипове, но да оплювате двигатели нямате спирачки.

Коментар

Първоначално публикуван от sapporo Преглед на мнение
                          а според мен двигателя си е добър.
                          В други теми не давате да се казва лоша дума за някои модели джипове, но да оплювате двигатели нямате спирачки.
                          Разбирам накъде биеш, но аз като човек каращ САМО американски коли и имащ скромни познания за тях, ще те уверя, че двигателя наистина е недоразумение. Ако го галиш - работи, но натовариш ли го поне малко..... Всички собственици на този мотор се шегуват, че ходят
                          с 1-2 резервни глави в ЗИП-а.

Коментар

Ако питате алфаджиите за този мотор - няма да чуете нищо лошо, всичките мног го обичат и хвалят. Обаче за джип наистина е недуразумение. Не знам какво си мислите, за конструкцията в часност, обаче за мен нещата са мнооого по-дълбоки, сбъркана е философията...
                            Американски джип от това време икономичен няма. Ако искаш да караш американска кола и да ти гори колкото седан не си познал. Има марки на пазара които са известни с дизеловите си двигатели, дали харесваш техните джипки или не е отделен въпрос. Обаче насочил ли си се към американски автомобил трябва да си наясно какво взимаш. И предимствата на такъв вид придобивка (а те никак не са малко повярвайте ми) да са водещи и основни аргументи при избора, докато разхода на гориво остава на някои от последните места... Така че преосмисляйте си философията.
                            Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                              Казвам какво съм видял на практика. В момента Валери Вушев има 12-на глави и от доста време си играе с тях на тука има тука няма... Но който иска може да пробва...
                              аз съм навит да се пробвам
                              но какви са условията

иначе като чета форума, гледам има и други двигатели, които се славят с това, че имат проблеми с главите и т.н.
                              скоро имаше тема за нова глава или втора употреба

а според мен всичките проблеми на двигателите монтирани в джипове, е начина им на експлоатация
                              Последно редактирано от hf hpe; 01-02-07, 15:28.
                              LR RR Classic VM2.5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X