Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още няколко съвета.........

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Още няколко съвета.........

Когато колата се движи направо, надписа Jeep на волана трябва да е хоризонтален. Друго всичко са подробности.
    Ако не е хоризонтален, връщаш се, развиваш двете гайки 15 на скобите на накрайниците и въртиш щангата, докато стане.
    По нечовешки не мога да го обясня.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
      Когато колата се движи направо, надписа Jeep на волана трябва да е хоризонтален. Друго всичко са подробности.
      Ако не е хоризонтален, връщаш се, развиваш двете гайки 15 на скобите на накрайниците и въртиш щангата, докато стане.
      По нечовешки не мога да го обясня.
      Ок...мисля че разбрах.Благодаря ти Пламене.....изкара си още една почерпка.Сега поръчвам накрайника и после ще пиша как съм се справил с настройките.Благодаря още веднъж на всички които се включиха.
      Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
      0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Радо, хебела е поз. 5, а щангата поз. 8. Бележиш стария накрайник колко е навит и толкова навиваш новия. Работата е елементарна, ама понякога се налага използване на по-нестандартни инструменти, за отвиване и избиване на накрайниците.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Радо, хебела е поз. 5, а щангата поз. 8. Бележиш стария накрайник колко е навит и толкова навиваш новия. Работата е елементарна, ама понякога се налага използване на по-нестандартни инструменти, за отвиване и избиване на накрайниците.
          Те там са на конус болтовете нали?Трудно ли излизат?Нали с чука......или?Какви по специални инструменти ще ми трябват?

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
            Те там са на конус болтовете нали?Трудно ли излизат?Нали с чука......или?Какви по специални инструменти ще ми трябват?
            Понякога са почти като "заварени". С много бой с чука ще излезнат. Но да кажем, не е много правилно. Правилно е със скоба, или специална щанга завършваща клиновидно и с формата на вилица.

Коментар

Излизат с малък чук. На шенкела има място за чукане.
              Ако не ще, прасни го отгоре на резбата. Нали ще го сменяш.

Коментар

Потропване може да има и от каренце на кормилния прът. Но затова едва ли ще ти направят проблем на прегледа. Само за инфо - нова секторна кутия в БГ е около 1200 лв. В Щатите рециклираните са около 200 долара.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                  Потропване може да има и от каренце на кормилния прът. Но затова едва ли ще ти направят проблем на прегледа. Само за инфо - нова секторна кутия в БГ е около 1200 лв. В Щатите рециклираните са около 200 долара.
                  Потропването е на 100% установено от какво е.То има толкова голям луфт,че чак ме е страх да я карам преди да го сменя.А и сега с тоя вулканичен облак кога ли ще ми го пратят......
                  А за друго потропване........не съм сигурен че няма да ме върнат за каквото и да било потропване.Минавал съм веднъж само преглед с леката кола.Това неможе да се опише с думи.Взима ти колата пича,а теб те оставя да пиеш кафе.И се почва едно 30-40 минутно оглеждане,измерване.......абе страшна работа.Искаше ми се да снимам предния път ама ме достраша.Този път може да питам дали ще ми разрешат.Ето и пример.Спрачните дискове на един колега били само с 4 или 5 десети повече от допустимия минимум.Казал му,след два месеца отново там с нови дискове.И това е.Дава ти докумен само за два месеца.На последния преглед на моя JEEP,са му дали година и четири месеца.Значи е бил много здрав....Ще видим сега какво ще стане.

Коментар

Айде и тука да докладвам.Поръчах си накрайниците за които съм дал линк по горе.Имах малко проблеми с тях но в крайна сметка всичко е ок(надявам се...прочетете тук http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=94152 .Смених единия който беше разбит.Оказа се че е бил много зле.Незнам как се е разминало само с толкова малко тропане(Пламен е прав че не тропе много,много това окачване).За съжаление нямам снимки защото фоторепортера ми не беше с мен.От четвъртия път нагласих волана да стои добре,но в последствие като се качих на магистрала и усетих че не е много добре нагласен-малко дърпа на дясно.Ще се занимавам някой ден пак.Междувременно минах преглед и се оказа че всичко е ок.Направи ми впечатление че платих 20 евро и за четене на грешки от компа(част от прегледа).Дадоха ми отново година и четири месеца до следващия преглед.Благодаря на всички които помогнаха.

Коментар

Айде и тука да докладвам.Поръчах си накрайниците за които съм дал линк по горе.Имах малко проблеми с тях но в крайна сметка всичко е ок(надявам се...прочетете тук http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=94152 .Смених единия който беше разбит.Оказа се че е бил много зле.Незнам как се е разминало само с толкова малко тропане(Пламен е прав че не тропе много,много това окачване).За съжаление нямам снимки защото фоторепортера ми не беше с мен.От четвъртия път нагласих волана да стои добре,но в последствие като се качих на магистрала и усетих че не е много добре нагласен-малко дърпа на дясно.Ще се занимавам някой ден пак.Междувременно минах преглед и се оказа че всичко е ок.Направи ми впечатление че платих 20 евро и за четене на грешки от компа(част от прегледа).Дадоха ми отново година и четири месеца до следващия преглед.Благодаря на всички които помогнаха.
                      Ако не си ходил на стенд за регулиране на предницата, бягай бързо , защото ще ти идат гумите.
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        Ако не си ходил на стенд за регулиране на предницата, бягай бързо , защото ще ти идат гумите.
                        Прочете ли нагоре в темата какво е писал Пламен относно този накрайник и стенда?

Коментар

Прочете ли нагоре в темата какво е писал Пламен относно този накрайник и стенда?
                          Ще прощаваш , в бързината - Не съм прочел предишните постове.
                          Ако не си пипал щангата, свързваща двете главини /от нея се регулира сходимостта/ , значи няма нужда от стенд.
                          Тревожи ме "дърпането", от което се оплакваш.
                          Щом сходимостта мислиш , че е в нормите , тогава пробвай да размениш местата на двете предни колелета - за проба.
                          Възможно е дърпането да промени посоката си.
                          Ако е така значи има проблем с гумите или джантите.
                          Успех!
                          ________________________________________________________________________________________
                          Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                          HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

За оборотите се обаждам ...
                            на две от колите ми го имаше тоя проблем при покупката! оправиха ми го с почистване на дроселовата клапа, за съжаление ми го правиха в сервиз и не мога да ти кажа как става, но можеш поне да потърсиш някъде, знам че не е трудно!
                            V10

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                              Ще прощаваш , в бързината - Не съм прочел предишните постове.
                              Ако не си пипал щангата, свързваща двете главини /от нея се регулира сходимостта/ , значи няма нужда от стенд.
                              Тревожи ме "дърпането", от което се оплакваш.
                              Щом сходимостта мислиш , че е в нормите , тогава пробвай да размениш местата на двете предни колелета - за проба.
                              Възможно е дърпането да промени посоката си.
                              Ако е така значи има проблем с гумите или джантите.
                              Успех!
                              Вчера сложих летните гуми и пак си е така.Само че дърпане е силно казано.Просто волана стои малко(мноого малко) кривнат на дясно.Незнам как е при вас и дали това е характерно за тези коли но това ми е първия автомобил на който немога да му пусна волана и да си върви напред право.Все нанякъде тръгва.Не винаги надясно.Споделете моля....при вас така ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от rustson Преглед на мнение
                                За оборотите се обаждам ...
                                на две от колите ми го имаше тоя проблем при покупката! оправиха ми го с почистване на дроселовата клапа, за съжаление ми го правиха в сервиз и не мога да ти кажа как става, но можеш поне да потърсиш някъде, знам че не е трудно!
                                Би ли ми описал точно в какво се изразяваше проблема при теб.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X