Предстои ми технически преглед на JEEP-a и затова напоследък съм се заел малко да го прегледам.За разлика от България тук преглеите се правят по книга.Преглежда се колата най-обстойно.Като пример само ще кажа че дори клаксона проверяват дали работи.Та в тази връзка имам притеснение за две нещица по джипа за които могат да ме върнат.В сервиз не искам да ходя(причините съм ги обяснявал вече няколко пъти)да я преглеждат.Решил съм да отида направо на преглед и от там със сигурност ще ми кажат къде имам проблем и какво трябва да сменя.Просто искам да обсъдим тук горе-долу какво да очаквам.
Първия проблем е едно потропване когато въртиш волана ляво и дясно.Но само по веднъж.Даже и без да мърдат колелата когато обираш само луфта на волана.Чува се и в двете посоки.
Второто нещо е че напоследък забелязвам че когато е заграл джипа и спра на паркинг,започва да се форсира леко (до към 1000-1100 оборота).Мени обороти.Когато е студен си работи пефектно.Мислех си че е от климатика но не е...пробвах без климатик и пак прави така.Но не винаги.Оправя се като му подам газ.Леко удрям педала на газта да се изфорсира до 1000-1500 оборота и оборотите падат и разаботва нормално.
Ами това е ако някой знае нещо да споделя.....за което предварително благодаря.
Първия проблем е едно потропване когато въртиш волана ляво и дясно.Но само по веднъж.Даже и без да мърдат колелата когато обираш само луфта на волана.Чува се и в двете посоки.
Второто нещо е че напоследък забелязвам че когато е заграл джипа и спра на паркинг,започва да се форсира леко (до към 1000-1100 оборота).Мени обороти.Когато е студен си работи пефектно.Мислех си че е от климатика но не е...пробвах без климатик и пак прави така.Но не винаги.Оправя се като му подам газ.Леко удрям педала на газта да се изфорсира до 1000-1500 оборота и оборотите падат и разаботва нормално.
Ами това е ако някой знае нещо да споделя.....за което предварително благодаря.
Коментар