Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачен цилиндър на WJ....помагайте че останах без кола...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Спирачен цилиндър на WJ....помагайте че останах без кола...

Ето това купих днес http://www.germanautoparts.com/Chemi...ly%20lubes/ATE
    Пише че става за водачите и за накладките отзад против скърцане.
    Ръжата по апарата я почистих....получи се добре мисля.Утре ще го снимам и ще ви покажа.Има и по дълбоки язвички от ръждата но мисля че няма да са проблем.Но трябва да го намажа с нещо защото иначе пак ще тръгне ръждата.Ще ползвам греста която купих днес.Неможах да намеря никакво инфо за негя в нета но мисля да я ползвам.Все пак пише че е за гумените части по спирачната система.Щом е за гума значи няма да и навреди.Знам ли.Сега ще чакам да ми дойдат частите в сряда и ще видим.

Днес премерих и отвора на апарата и самото буталце.Отвора е 48.04мм а буталото в долния си край.където не е прегоряло е 47.96мм а горе се е раздуло от прегряването и е 48.055мм.Затова и с новите накладки затягаше повече.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Ами не е много подходяща.А вътре недей маза.
      АТЕ Plastilube=Henkel Teroson Plastilube и е с минерално масло.
      http://tds.loctite.com/tds5/docs/PLASTILUBE-EN.PDF
      http://www.ate-na.com/generator/www/...stilube_us.pdf
      BMW я продава в малограмажни пликчета под името Bremsklotzpaste(смазка за накладки)-против скърцане и гладък ход по водещите ръбове на супорта.
      Иди до някой дилър на Волво (ех..) и вземи силиконова ,номер 1161688.
      Старият номер е 1161325-4силиконова с PTFE-тук е писано:
      http://www.v40.website.pl/Pliki/19%2...eplacement.pdf

http://www.clubvolvo.ru/doc/1919.html

Друг вариант е TRW/Lucas PFG 110- литиева,с ПАГ .
      http://lagunaclub.ru/forum/showthread.php?p=284974

Иначе трябва да си имаш една наум и да ги проверяваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Torque Преглед на мнение
        Ами не е много подходяща.А вътре недей маза.
        АТЕ Plastilube=Henkel Teroson Plastilube и е с минерално масло.
        http://tds.loctite.com/tds5/docs/PLASTILUBE-EN.PDF
        http://www.ate-na.com/generator/www/...stilube_us.pdf
        BMW я продава в малограмажни пликчета под името Bremsklotzpaste(смазка за накладки)-против скърцане и гладък ход по водещите ръбове на супорта.
        Иди до някой дилър на Волво (ех..) и вземи силиконова ,номер 1161688.
        Старият номер е 1161325-4силиконова с PTFE-тук е писано:
        http://www.v40.website.pl/Pliki/19%2...eplacement.pdf

http://www.clubvolvo.ru/doc/1919.html

Друг вариант е TRW/Lucas PFG 110- литиева,с ПАГ .
        http://lagunaclub.ru/forum/showthread.php?p=284974

Иначе трябва да си имаш една наум и да ги проверяваш.

С тази за която съм дал линк мисля да мажа водачите и накладките против скърцане.Не става и за това ли??? В сайта пише че става.Вътре мисля да мажа с една друга смазка която купих вчера в малко пликче и на която пише че е за гумичките по спирачната система.Утре ще обикалям пак и ще търся още какво мога да намеря.

Коментар

Ето нещо от наръчник за WJ относно смазването на водачите:
          „(1) Install the inboard brake shoe onto the caliper
          (Fig. 31).
          (2) Install the outboard shoe onto the caliper
          anchor (Fig. 32).
          (3) Lubricate the slide pins and slide pin bushings
          with Dow Corning™grease G807 or the grease provided
          with the brake shoes.”
          http://www.dowcorning.com/applicatio...ROD&dsctry=USA
          Алекс Маринов го е писал-силиконова, и то не каква да е..Или друга с такова приложение – и без петролни масла.Отвъд океана явно има сума aftermarket продукти за таз цел,у нас по магазините не се намира.
          Така че тази на Волво е най-близо до заводската(и може би същата,че Dow са доставчик на химия за сума производители).
          Та днес се разходих до Мото-Пфое и понеже скоро пак ще ми потрябва,си поръчах греста.Любезната служителка заяви,че този номер все още не бил внасян(?),доставка- 1 седмица,и попита какво е това…обясних и рекох:
          -Ами в сервиза не я ли ползват?
          -??..
          19лв.и стотинки,платих капарото…

Тук на снимките са :
          -ATE Bremszylinder-Paste-монтажната паста при интервенции в карантиите на спирачни/амбреажни цилиндри,апарати-по-лесно и удобно,отколкото със спирачна течност-и може би има известен консервиращ ефект.Aко ти попадне нов спирачен цилиндър,разгледай-ще откриеш следи от нея. 17лв,180гр.тубичка-премного като количество.За таз цел ползваш онази,на която пишело на фински…

-Textar Cera-Tec-за контактните и водещите повърхности по апаратите,накладките…скърцотене..при барабанните-местата,където челюстите трият в тавата-трудно се стича,чудна е и за панти-8лв/75мл. (по тез места ползвай АТЕ Plastilube,която си купил).

-остатъци от пакетчетата грес ,които бяха в комплектите с маншончета/водачи за апарати Лукас за пежо(нито маншончетата,нито греста се предлагаха отделно).

Три смазки с три различни приложения при работа по спирачките.
          Последно редактирано от Torque; 31-03-10, 01:50.

Коментар

Ето че днес вече сагата свърши.Почистен,смазан апарата работи перфектно.В събота или неделя това очаква и останалите три.Благодаря на всички които помогнаха.
            Съжалявам че няма повече снимки но днес просто нямах време да снимам.Когато правя другите апарати ще снимам повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
              ...Никой нищо ли няма да каже за тая смазка че да знам какво да търся...

Като писахме толкова за тази смазка, в официалния сервиз в твоя град нямат ли. Тя се предлага отделно, оригинална - МОПАР-ска.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                Като писахме толкова за тази смазка, в официалния сервиз в твоя град нямат ли. Тя се предлага отделно, оригинална - МОПАР-ска.
                Ами като поръчвах буталцето и двете гумички(поръчах ги от там защото си мислех че ще дойдат по бързичко,а то се оказа че дойдоха за времето за което идва колет от Германия и на тройна цена,но просто колата ми трябваше и гледах да стане възможно най-бързо) питах и за смазка.По погледа на момчето разбрах че не е и чувал за такова нещо.Същия поглед който ме гледаше когато му обяснявах че трябва да ми сипят добавка и в предния диф защото и там има вари-лок......същия поглед който ме гледаше когато им обяснявах че в казанчето на хидравликата не се сипва АТФ+4(а бяха наляли точно това)....същия поглед който ме гледаше като им обяснявах че са сменили не маркуча на хидравликата който капе а друг и стария си капе още.....същия поглед който ме гледаше когато му обяснявах че в спирачния апарат има само гумичките които му показвам,а той се опитваше да ми обясни че има и още една вътре и се наложи да ходи да пита майстор.Все пак провери на компютъра и намери нкаква смазка....НО...."няма номер и неможем да я поръчаме".След консултация с всички майстори в сервиза(защото аз държах да си купя от тази смазка) младежа дойде и ми каза......"ами казаха да го намажеш с спирачна течност".Много изписах ама разбрахте надявам се защо не искам да стъпвам там и защо се опитвам да си правя всичко сам.А и вече разбрах защо тук хората карат само нови коли докато са в гаранция......след това им излиза много солено да ги поддържат.

Коментар

Ами що ги чакаш те да ти търсят частите.

В тази тема в пост #5 в прикачения файл на позиция 7 е греста. Има си номер. Отиваш с номера в представителството и си го поръчваш.

Коментар

Ами що ги чакаш те да ти търсят частите.

В тази тема в пост #5 в прикачения файл на позиция 7 е греста. Има си номер. Отиваш с номера в представителството и си го поръчваш.

В кое представителство бе човек.Те са официален представител на JEEP в радиус от 200км около мен.Поръчах си при тях буталцето защото ми казаха че ще дойде за 3 дни от Хелзинки,а от И-бей трябваше да чакам 5.Колата ми трябваше спешно.Тук няма сервизи като в България които да ремонтират всякакви марки коли.Само в официалните сервизи се ходи.Миналата година бях намерил сервиз (пак официален представител на JEEP)на 100-ина км....ходих и като им видях реакцията като им казах каква ми е колата.......Все едно за пръв път виждаха такъв модел на JEEP.Помислих си че ще дойдат да се снимат с него....Та затова и там не се върнах там повече.

Коментар

...Те са официален представител на JEEP в радиус от 200км около мен...
                      Ами при тях, знам ли?

Не ми ясна организацията при вас. Където ти наляха АТФ в кормилото - това не е ли официален представител.

Коментар

Ами при тях, знам ли?

Не ми ясна организацията при вас. Където ти наляха АТФ в кормилото - това не е ли официален представител.
                        Ами да де....това са тия същите идиоти с които се занимавам от как съм го купил.Ама като няма другаде къде....

П.П Започнах да се замислям даже да ходя по близо до Хелзинки да живея.Може там да са по добре нещата ..знам ли...

Коментар

Ами да де....това са тия същите идиоти с които се занимавам от как съм го купил.
                          Ами не можеш ли да отидеш при тях и да си поръчаш еди кой си номер...

Коментар

Ами не можеш ли да отидеш при тях и да си поръчаш еди кой си номер...
                            Теоретично би трябвало да може.След всички разправии с тях вече ходя там само в краен случай.Но не е имало случай да отида и всичко да е наред.Все нещо са объркали....все нещо са забравили.....все не могат да си намерят нещата из компютъра........номерата са им различни.......абе това чудо неможе да се опише.Винаги докато съм там,постояно идват някакви ядосани хора да се разправят.А са официален представител на....забележете.......Chrysler,Jeep,Dodge,Nissan,Hyundai и Suzuki.

Коментар

В кое представителство бе човек.Те са официален представител на JEEP в радиус от 200км около мен.Поръчах си при тях буталцето защото ми казаха че ще дойде за 3 дни от Хелзинки,а от И-бей трябваше да чакам 5.Колата ми трябваше спешно.Тук няма сервизи като в България които да ремонтират всякакви марки коли.Само в официалните сервизи се ходи.Миналата година бях намерил сервиз (пак официален представител на JEEP)на 100-ина км....ходих и като им видях реакцията като им казах каква ми е колата.......Все едно за пръв път виждаха такъв модел на JEEP.Помислих си че ще дойдат да се снимат с него....Та затова и там не се върнах там повече.
                              Можеш ли да ми дадеш линк за бутало в e-bay? Нещо не мога да се оправя с немския
                              GRAND CHEROKEE 4.7
                              Добромир Добрев
                              O898633718

Коментар

Първоначално публикуван от nedos Преглед на мнение
                                Можеш ли да ми дадеш линк за бутало в e-bay? Нещо не мога да се оправя с немския

Ето http://shop.ebay.de/i.html?_nkw=%09+...sacat=0&bkBtn=

Виж и тук http://shop.ebay.co.uk/i.html?_kw=br...d&_kw=cherokee

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X