Такаааа.........случи ми се следното.Преди една седмица,ходих до близкия град(20-на км.) на разходка и там усетих че нещо колата придърпва....нещо я спира.Спрях на един паркинг и с ужас видях че задния десен диск е нажежен до червено(направо изтръпнах).Пообикалях малко нервно,поогледах за евентуален теч и през това време диска се охлади,и тръгнах защото имах среща която не можех да изпусна.Стана ми ясно че накладките вече не стават за нищо но така и така кашоните с новите наклаки и дискове чакаха да бъдат монтирани.Само се притесних да не се е случило нещо с цилиндърчето.Та този ден повече проблеми нямах с спирачките.Само че през седмицата като ходя на работа усещам че от време на време пак ми задържа.....слизам загряло.Но тъй като ми е близо работата,няма време да загрее много и така цяла седмица.Вчера пак ходих до града и едвам се прибрах........задържа и това е.Ама аз като не съм толкова наясно реших днес да сменя дисковете и накладките като си мисля че всичко ще се оправи с това.Е да ама не.Смених ги тръгнах на тест и още на първия километър усетих че нещо не е наред.Ааа..забравих да кажа че като сменях диска на тази страна забелязах че самото буталце(или както там се казва....това керамичното което бута накладката)си личи че е като прегоряло и имаше отронени парчета от него.Реших че ще го сменям но първо исках да питам какво е,що е как се сменя.Задържа и това е...сега оставих колата в фирмата ама лошото е че ми трябва.Като вързан съм без нея.Днес и утре нищо не работи тук така че в понеделник отивам да купувам....ама какво да търся....незнам.Тука вече трябва да помагате какво може да се е случило....ремонтира ли се това нещо......каква част трябва да търся и т.н.Каквото се сетите,което може да ми помогне.
Много дълго стана ама имам и втори въпрос.Поръчах си комплект дискове и накладки.Джипа ми е 2001 година и затова си поръчах предните накладки за TEVES апарати.Да ама се оказа(кой да погледне) че предишния собственик ги е сменял с AKEBONO и не пасват.Та въпроса ми.....само накладките ли са различни или и дисковете нещо....?Мисълта ми е.....дали мога да ползвам тези дискове,и да си поръчам само накладки за AKEBONO?Ох много стана.....аз почвам сега да ровя из нета,ама помагайте кой с каквото може.....МОЛЯ.
Много дълго стана ама имам и втори въпрос.Поръчах си комплект дискове и накладки.Джипа ми е 2001 година и затова си поръчах предните накладки за TEVES апарати.Да ама се оказа(кой да погледне) че предишния собственик ги е сменял с AKEBONO и не пасват.Та въпроса ми.....само накладките ли са различни или и дисковете нещо....?Мисълта ми е.....дали мога да ползвам тези дискове,и да си поръчам само накладки за AKEBONO?Ох много стана.....аз почвам сега да ровя из нета,ама помагайте кой с каквото може.....МОЛЯ.
Коментар