Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завишен разход на WJ 3.1?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Завишен разход на WJ 3.1?

НАй- накрая изкарах Джипа от ремонта на АСК. Проблема е бил сериозен, казаха, че някой отдавна е ровил по кутията и то някой който доста разбирал, за да я оправи, но е видял, че няма да стане и я е оставил само със 3 скорости без O/D- 4та. Та били преправяни кабели ала бала, рязан кабела за датчика на температурата на кутията явно защото проблема е бил сериозен и за да я закрепи с 3 скорости да върви. В крайна сметка се оказва компютъра, от него идвали всичко и за нов щеше да ми излезе 3000 защото бил с някаква кодировка... Но момчетата са направили цялата жица и компа и сега всичко е наред! Та сега ще видим как ще дойде разхода и ако се налага ще прескоча до НН сервиз да видят двигателните джаджи!
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

До: Завишен разход на WJ 3.1?

Измерих нивото на маслото в кутията, както ми казахте, на загряла кутия, работещ двигател и N и маслото беше точно на максимума. Както казах кутията е наред вече. Вчера бях до Пловдив на събор на колеги със задно предаване (bmw) та си законтрих Гранда със темпомата на 130 по магистралата и на отиване и на връщане- 260 + 70 извън магистралата, общо 330 километра. Като се прибрах по компютър разхода ми беше 12.4/100. Бяхме 4 човека в колата. Стрелката на оборотомера беше точно на 2500 през цялото време със 130км/ч. Стрелката на температурата варираше от чертичката преди 100 градуса до първата бяла чертичка между 40 и 100, демек между 75 и 85 градуса. Случваше се да вдигам на места 140- 150 км/ч като изпреварвах и на спускания. Стрелката на нафтата беше точно по средата след 380 километра пробег с пълен резервоар (бях минал 50 километра преди да тръгна за Пловдив) Та какво ще кажете, мислите си че вече разхода ми се нормализира съдейки по вчерашното ми каране или все пак да ходя да направя една диагностика в НН? Аз мисля, че е в нормите, но въпреки това ще отида до НН да видим ще открият ли нещо...
      п.с. незнам защо има мнения за 3.1 от сорта на:
      (1) че 110 км/ч най- се харесва на двг-то и че след това става много шумен
      (2) че няма ряз, че е опасен за изпреварване...
      отг: (1) Точно след 110км/ч шумовете и вибрациите намалят драстично и чак след 150км/ч почва да се чува повече.
      (2) Има ряз и то бая- на най- сериозните баири на Тракия (преди Траянови врата и преди Ихтиман посока София) от 130 като натисна газта за минимално време стига 150- 160 (със 4 човека). Да не говоря за спусканията. Максималната скорост която му вдигнах беше 180км/ч на 3400 об/мин и можеше още! Температурата не стигаше 90 градуса.
      Последно редактирано от baha; 10-05-10, 00:01.
      R 727cc BB KIT
      ZJ V8
      WK2 V6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
      X