Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Завишен разход на WJ 3.1?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Завишен разход на WJ 3.1?

Сетих се нещо което ме обърква още повече. Тази седмица борд компа си показва разход 14.6- 15.4 колкото е и реалния разход градско. Което показва, че би трябвало всичко (дюзи, помпа, темп датчик) да е наред. Ето тук почвам и да се обърквам, защото разхода извънградско е 14- 14.6 Някак си не ми се връзва как градско ще си прави разхода който всички 3.1 правят, а извънградско не прави разхода на другите 3.1ци ами си държи на градския харч.
    R 727cc BB KIT
    ZJ V8
    WK2 V6

Коментар

Ами температурата на дълго да не ти пада.Евентуално термостат.

Коментар

Не, стой си точно където трябва- чертичката преди 100, евентуално съвсем леко да смъкне към дебелата чертичка (средата м/у 40 и 100) но не и по- надолу.
        R 727cc BB KIT
        ZJ V8
        WK2 V6

Коментар

Първоначално публикуван от sag9765 Преглед на мнение
          Ами температурата на дълго да не ти пада.Евентуално термостат.

Тоя матор има два датчика за температурата на антифриза - единия е за компютъра, а другия е за перката и уреда на таблото. При мен беше прецакан тоя за компютъра, но това може да се види само на диагностика. А именно той може да вдигне безбожно разхода на гориво - моя показваше минус 42 градуса при горещ двигател през август и освен че харчеше като луд, не искаше да включи компресора на климатика.
          ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
          Volvo XC90 D5 Executive '12
          Volvo XC60 D5 Summum '11
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Колега, Баха, въпреки че карам бензинов WJ, миналата седмица до Пампорово и обратно, с 3 чифта ски на покрива, ми вдигна разхода с 3-4 литра. Два-три месеца по-рано, при същите условия, но без ски - съответно нормален разход. В последствие го обсъдих с приятели, които ме убедиха, че ските вдигат разхода с около 20%. Казвам го просто като вероятност, ако и ти си скиор.

Коментар

Първоначално публикуван от p_chankov Преглед на мнение
              Колега, Баха, въпреки че карам бензинов WJ, миналата седмица до Пампорово и обратно, с 3 чифта ски на покрива, ми вдигна разхода с 3-4 литра. Два-три месеца по-рано, при същите условия, но без ски - съответно нормален разход. В последствие го обсъдих с приятели, които ме убедиха, че ските вдигат разхода с около 20%. Казвам го просто като вероятност, ако и ти си скиор.
              Хъм, аз пък не съм забелязал никаква осезаема разлика с кутия на покрива и без нея - наистина, с кутията се движа основно из Гърция, където по понятни причини (почти) спазвам ограниченията (винаги се движа с не повече от 10 км/ч над ограничението). При висока скорост кутията (или ските) вероятно ще се отрази на разхода, но при скорости от порядъка на 100 км/ч НЕ ОКАЗВА ВЛИЯНИЕ.

​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
              Volvo XC90 D5 Executive '12
              Volvo XC60 D5 Summum '11
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Съгласен съм с Carburettor, ще си проверя всички датчици, дюзи и помпа след довършване ремонта на аск и смятам, че всичко ще си дойде в нормите. Мисля да го закарам в НН при Технотест, тъй като колегите са доволни от компетентността там
                R 727cc BB KIT
                ZJ V8
                WK2 V6

Коментар

В интерес на истината и аз съм карал с подобен багажник и не забелязах разлика в разхода, но със ските така се получи. А може пък проблема да е бил в горивото или в нещо друго.
                  Между другото "Карбураторе", извън темата, сподели къде ходиш по Гърция, че имам намерение скоро да се поразходя и евентуално да почивам през лятото. Ако решиш, пиши на лични...ще ти бъда благодарен.

Коментар

Първоначално публикуван от p_chankov Преглед на мнение
                    В интерес на истината и аз съм карал с подобен багажник и не забелязах разлика в разхода, но със ските така се получи. А може пък проблема да е бил в горивото или в нещо друго.
                    Определено е било заради нещо друго. Кутията е с доста пъти по- голяма и по- тежка! Така, че случаят със разхода със ските се е дължал на нещо друго...
                    R 727cc BB KIT
                    ZJ V8
                    WK2 V6

Коментар

Кутията е аеродинамична, а ските са анти аеро динамични

Коментар

Надявам се не искаш да ни убедиш, че 2 или 3 чифта ски отгоре ще вдигнат разхода с 4- 5 литра на 100 км
                        R 727cc BB KIT
                        ZJ V8
                        WK2 V6

Коментар

Ами защо не, ако е в комплект с много багаж и пътници, замърсен въздушен филтър, умопомрачен компютър и лоша нафта тогава и малките неща стигат, малко повече въздушно съпротивление, доста по меки гуми и разхода скача много рязко.

Коментар

Самите ски не, но багажника за тях може да направи такава магария.С багажник от типа на снимката по-долу разхода ми се е вдигал с около 1-2 литра.Разбира се всичко зависи от доста фактори, като например дали има насрещен вятър, колко е аеродинамичен самия багажник и колко тежък крак имаш. Но със сигурност тези неща дават отражение върху разхода.
                            Прикачени файлове
                            Subaru Legacy 2.5
                            Suzuki GS500 E

Коментар

Първоначално публикуван от trancedrift Преглед на мнение
                              Ами защо не, ако е в комплект с много багаж и пътници, замърсен въздушен филтър, умопомрачен компютър и лоша нафта тогава и малките неща стигат, малко повече въздушно съпротивление, доста по меки гуми и разхода скача много рязко.
                              А така съм съгласен. Да на отиване беше със замърсен филтър, много хубава нафта, изправен комп (според БС) но без ски и бордове отгоре. На връщане имаше 2 борда. А крака беше 110- 140 км/ч тежък. При разход от Жипа на Carburettor 8.3 с около 100- 110 км/ч каране с кутия отгоре, значи има нещо друго, което ще го проверя в НН другата седмица.
                              R 727cc BB KIT
                              ZJ V8
                              WK2 V6

Коментар

Ами все пак ми се струва че и тежестта на крака ти си е достатъчна за завишен разход след 100-110 ефекта на въздушното съпротивление скача в пъти (турболенция и разни такива ефекти), да не говорим че дизелите са икономични само в ниските обороти. При 100-110 оборотите едва ли минават 2500-2700, като минеш 3000 оборота почва да смуче много по лакомо. Особено важи за италианските ВМ-и дето карате, доколкото съм чувал много позволяват надуват оборотите, въпреки че не могат да издържат на натоварването

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X