Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand 5.2 умря скоростната кутия... АМИН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Grand 5.2 умря скоростната кутия... АМИН

И да и налееш не просто ATF някакъв, а препоръчания на "Мопар" (това по съвет на заслужил "джипар", но от друг форум)
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
      И да и налееш не просто ATF някакъв, а препоръчания на "Мопар" (това по съвет на заслужил "джипар", но от друг форум)

Дедо....., от тоя съвет вече ми се протри клавиатура и в този форум.....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Най-после с ремонтен комплект в ръце вчера се захванах на работа ...
        Прикачени файлове
        ZJ'96 5.2

Коментар

Хубаво почистване, подмених уплътненията на акумолаторите в блока, след което захванах изходящият вал. След сглобяването контролно замерване на луфта - 0.9 мм, което е перфектно според инструкцийте. (камбанката е нова, не е тази която дядо владо "демонтира" )

До тук добре, но .... нали съм си карък отново проблем. Задния пакет с дискове. В ремонтния комплект има фрикционните и стоманените, НО няма предния и заден притискателен, а мойте са фира. И търсенето отново започна ....

Тук е мястото да изразя крайно лошите ми впечатления от собственика на магазина на Козлудуй, но това е извън темата.
          Дисковете са току що поръчани от САЩ и отново чакам.
          Прикачени файлове
          ZJ'96 5.2

Коментар

В играта съм отново!

Днес най-накрая я качих пущината. Супер доволен съм от резултата, перфектно ги реди скоростите.

Останаха доста годни части от кутията, така че някой ако закъса за някоя дреболия (фрикционни дискове и ламели основно, някое друго уплътнение ... един планетарен, една маслена помпа) да се обажда...
            ZJ'96 5.2

Коментар

Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнение
              В играта съм отново!
              Браво... радвам се, че си успял с ремонта
              дано не ти се налага да отваряш тази СК повече...
              LZ1RED

Коментар

И аз се надявам! Всичко е ново вътре.
                Сега трябва да помисля по въпроса с охлаждането, защото може би това е причината за неволите ми... В калта като види повечко зор и с тоя измислен радиатор, като добавим и глупавата виско муфа, която хич не ми харесва като вариянт за охлаждане ....
                В тоя ред на мисли, някой преправял ли е отпред перката да е електрическа, а не с вискомуфа. Да каже дали от нещо друго може да стане с минимум преправяне.
                Гледам американците предлагат широка гама от по-големи маслени радиатори, влючително и със собствени ел.перки...някой да се е ъпгрейднал в тая посока?

PS: redair, ти беше от младост, така че може да почерпя тия дни по бира та да не се чупи, само кажи кога
                ZJ'96 5.2

Коментар

Категоричен съм че проблема е от дългогодишна жестока експлоатация на машината (вероятно тя и така си е дошла при теб), а не в перки и охлаждания ...не че ти охлаждам ентосиазъма за "ъпдейт"
                  П.П. ........като се замисля, в неделя ще е официалното барбекю за преминаването от дизел към бензин на един "Черок", та може с "Редеъра" да си донесете и пиете бирата тук, и да видим "у ряката" дали охлаждането с виско куца
                  Последно редактирано от дядо владо; 29-04-10, 22:03.

Коментар

Мерси за поканата но в неделя съм в прованса може в събота следобяд

Относно охлаждането ако виското е ново и радиаторчето не е запушено няма да има проблеми. ZJ 5.9 оригинално е с ел. перка.
                    LZ1RED

Коментар

Аз съм сложил ел. перка от Chrysler Voyager – единична, но мисля, че по-добре ще стане с две перки, например от Audi B4 с климатик, макар че не съм правил точни измервания и не мога да гарантирам, че ще паснат без сериозни преправяния. Съображенията ми за две перки са:
                      • Едната я включваш към климатика и тръгва заедно с него, а втората се включва, за да помага, когато е нужно.
                      • Предполагам, че две перки ще охлаждат по-бързо.
                      • Ако едната перка изгори ще имам резервен вариант.

За сега съм изминал повече от 10 000 км. с подобрения електрически вариант на охлаждане и съм много по-доволен от стария, с виско-простотията. Подобри се динамиката на джипа и падна разхода с около 2 литра градско. Друг голям плюс на ел. перката е, че охлаждането на антифриза и ATF – a продължава дори на загасен двигател, което при вискомуфата е невъзможно и според мен е една от основните причини за издуханите гарнитури и изкривени глави на Jeep. Освен това с монтирането на едно допълнително ел. ключе можем да включваме и изключваме охлаждането, когато си поискаме, независимо от температурните датчици.
                      Схеми за ел. охлаждане има описани тук:
                      Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Основният проблем с охлаждането идва при по-сериозни натоварвания без движение - като се окопае в калта, при катерене на як баир с малка скорост и продължително време. Като цяло имам чувството, че няма достатъчно запас... при малко зацапване на питите на радиатора започва да не смогва. Абе като цяло си е остаряла технология, ще се търси ел. алтернатива със сигурност. Не вярвам да има ефект върху динамиката или разхода, но да можеш да спреш перката при гмуркане си е добра екстра.

ПС: Не съм виждал изкривена от прегряване глава на тоя мотор, но сигурно при повече мерак не е невъзможно...
                        ZJ'96 5.2

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                          ...
                          В колко часа в неделя?
                          ZJ'96 5.2

Коментар

Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнение
                            В колко часа в неделя?
                            Който, когато, .... то си и тук барбекюто, иначе работим между 11.00 и 20.00ч .....пък когато ни дойде музата

Коментар

Темата е много образователна, браво на автора и колегите които съдействаха. В неделя реших да покарам и хоп директа отказа, само на заден се движе, не обирах много овации тъй като се случи на село Във вторник автомата беше в багажника час по-късно на операционната , след двучасова аутопсия епикризата беше единтична с тази като на колегата FDevil, заварен съеденителен пакет, дойде време за маса и решихме да измислем план за действие на трезво Ще поръчвам мастър репеър кит (това е лесното ) трудното е ,че не намирам Front Ring Gear което е изядено от фрикционните дискове. Ако някой има такова или информация за него да пише.
                              Прикачени файлове
                              ZJ`99 4.0 LAREDO 2''

Коментар

Първоначално публикуван от bonev_d Преглед на мнение
                                В неделя реших да покарам и хоп директа отказа, само на заден се движе
                                Съжалявам за случилото се но мен ме интересува причината ????
                                и преди "хоп" как се държеше СК. ????
                                Имаше ли някакви предшестващи симптоми...
                                LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X