Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand 5.2 умря скоростната кутия... АМИН

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand 5.2 умря скоростната кутия... АМИН

След като няколко месеца издаваше мъчителни звуци (виене и стържене) при настъпване, вчера окончателно умря
    Напред вобще не иска да тръгне, назад си върви. Прибрах го на задна до нас обирайки доста овации по пътя и сега започва мъката. Обявиха ми четирицифрена сума за ремонт, както и 1000 лв за втора употреба, ама нещо не ми се дават такива пари...
    Нещата вървят към собственоръчен ремонт (до сега не съм отварял автоматик, но винаги си има първи път).
    Ако някой продава евтина кутия втора употреба да свирка ... Ако няма давайте акъл, пък аз ще качвам снимки...
    ZJ'96 5.2

До: Grand 5.2 умря скоростната кутия... АМИН

Да добавя само, че я гледа майстора на Бистришко шосе и каза, че съм я подпалил и няма да е лесен ремонта, каквото и да значи това ..........
    ZJ'96 5.2

Коментар

Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнение
      След като няколко месеца издаваше мъчителни звуци (виене и стържене) при настъпване, вчера окончателно умря
      Напред вобще не иска да тръгне, назад си върви. Прибрах го на задна до нас обирайки доста овации по пътя и сега започва мъката. Обявиха ми четирицифрена сума за ремонт, както и 1000 лв за втора употреба, ама нещо не ми се дават такива пари...
      Нещата вървят към собственоръчен ремонт (до сега не съм отварял автоматик, но винаги си има първи път).
      Ако някой продава евтина кутия втора употреба да свирка ... Ако няма давайте акъл, пък аз ще качвам снимки...
      Колега, не занеш ли, че ремонтите на автоматиците са доста скъпи. Не е трябвало да я чакаш да умре. Дано имаш достатъчно умения да се оправиш сам. Пък акъла понеже е без пари, аз лично бих се престрашил на ремонта, защото 2-ра ръка утре може да умре пак.
      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Къде и кога смяташ да я разглобяваш?
        Мога да помагам...
        LZ1RED

Коментар

На Ясен на "Самарата" и сложих снощи съединител и скоростна кутия, а другото може и без канал....т.е. гараж с канал от мен (ако трябва)

</SPAN> Related Parts1996 JEEP GRAND CHEROKEE LAREDO 5.2L 318cid V8 MFI (Y) OHV : Transmission-Automatic : Master Repair KitPriceCoreTotalATP Part # TMS46 {Contains Friction and Steel Clutch Plates, Gaskets, Seals, O-Rings and Sealing Rings}
          A500 (40RH, 42RE, 42RH, 44RE)$108.79$0.00$108.79

Цената е ТАМ....доставката може да е оскъпи двойно "Редеър" да помага ако бъркам конците
          Последно редактирано от дядо владо; 17-03-10, 17:12.
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Проблемите ми са много
            1. Ходя чат пат на работа и не знам кога ще избягам за да я правя
            2. Живея в Дружба2 и както предполагате нямам гараж
            3. Времето не е много добро
            Всяка помощ ще е добре дошла. Не ми е удобно да блокирам гаража на някого с мойта таратайка, така че при всички положения ще я свалям пред блока. Хубавото е, че е достатъчно лифтната, за да се работи спокойно отдолу без гараж, така че със свалянето предполагам, че няма да имам проблем.

За сега си поръчах това: http://www.haynes.com/products/productID/228
            доста го хвалят американците, въпреки че и по руските форуми доста инфо намерих. При всички положения ще върши работа и в бъдеще.

Този мастър рипеър кит съм го видял, но още не съм го поръчал, защото предполагам, че може още нещо да искочи като отворя, та да поръчвам накуп... Хубавото е че всички детайли могат да се поръчат...

Едно нещо се чудя - този хидротрансформатор, който контактува с маховика трябва ли задължително да се сменя или само ако има счупени ламели?
            ZJ'96 5.2

Коментар

В прикачения файл има подробно описано разглобяване, сглобяване и настройки на 42/44 скоростни кутии. Ремонтен комплект можеш да си купиш от интернет или от София ул.”Козлодуй” 4, gsm: 0887/740-086 – излиза около 700лв. с двата колана – спирачки, продават и рециклирани хидротрансформатори.
              Имай предвид, че ремонта е сложен и изисква специален инструмент или приспособления, които да го заместят. УСПЕХ.
              Прикачени файлове
              Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Значи за сваляне на СК пред блока просто забрави... това, че е лифната не значи че можеш да отвиваш запекли болтове току така. Нямаш въздух и гайковерт нито място за работа, пък да не говорим за тезгях с менгеме и тн... на практика никакви удобства. Тука сумати хора имаме гаражи и няма да те оставим на улицата. Щом си в Д2 а аз съм в Младост 4 може да се видим тия дни на кафе. Препоръчвам ти нищо да не поръчваш преди да я свалиш и да се види реално какво ти трябва като части. Въпреки, че с брат ми имаме 60 кв. гараж ходим при Жоро Нешев да си правим колите защото условията там са супер а и той има много опит и винаги дава свежи идеи и помощ.
                LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
                  ...Въпреки, че с брат ми имаме 60 кв. гараж ходим при Жоро Нешев да си правим колите защото условията там са супер а и той има много опит и винаги дава свежи идеи и помощ.
                  А, това е темата на Жоро: Сервизченце?. Дал съм му линк към настоящата тема, за да бъде подготвен и евентуално да ви очаква в скоро време.
                  proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                  NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                  Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Хммммм , я ги виж ти! Говорят ми зад гърба!

Когато иде реч за механика , съм склонен да се хвана с кво ли не..... Но пък не съм отварял автоматик никога .... Ако не се изисква 100% успеваемост и гаранция - почти ме навихте. В крайна сметка имаме цял форум зад гърба. Само трябва да се оглеждаме преди навеждане.
                    Последно редактирано от Жоро Нешев; 17-03-10, 23:59.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Понеже минах по тоя път - сваляне на автоматика на "земя", послушай колеги, и не го прави пред блока...... Закарайте джипа в гараж, и там. После лестно ще изтикате колата навън за да не пречи на други дейности в гаража...... Отделно ще има хора коите ще ударят едно рамо, защото това нещо тежи..... И то много.......

ПС. Горните болтове ще ги отвиваш като освободиш и наклониш задния край на кутията барабар с раздатката надолу..... И погледни внимателно как точно внимава жилото за управление спрямо всички други кабели, връзки и прочие, да не търсиш впоследствии като мен нов компютер, заради претрити кабели на датчика на коляновия вал, примерно.....
                      Последно редактирано от Злой; 18-03-10, 17:14.
                      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Ето за това е този форум,много съм доволен че го има, веднага получаваш и акъл и помощ.Много се радвам че ви има(всички колеги)винаги могат да се разпъват локуми и лафове,но когато колега има нужда от помощ я получава.Поздрави на всички.

Коментар

Успех колега, доста сериозни хора изявиха желание да Ви помогнат
                          Първоначално публикуван от FDevil Преглед на мнение
                          ...

За сега си поръчах това: http://www.haynes.com/products/productID/228
                          ...
                          Хм, дават тази книжка и за WJ, като дойде да споделиш впечатления, че и аз да се обзаведа с една такава.
                          Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
                            Успех колега, доста сериозни хора изявиха желание да Ви помогнат

Хм, дават тази книжка и за WJ, като дойде да споделиш впечатления, че и аз да се обзаведа с една такава.
                            Не е по темата, но... обзаведи се от тук:
                            https://htftp.offroad-bulgaria.com/S...ice_manual.rar

Мога да ти го врътна и на един диск ако не ти се сваля.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                              Не е по темата, но... обзаведи се от тук:

Мога да ти го врътна и на един диск ако не ти се сваля.
                              ВЕднага го свалям, благодаря много, ето го правилния линк:

Грандоман WJ 3.1 QD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X