Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслен датчик за Чероки 4л

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маслен датчик за Чероки 4л

Крушката трябва да е някъде по таблото. Да не е изгоряла.

Да два трябва да са датчиците.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

ще проверя за крушката,дачиците един до друг ли се навиват в блока,аз имам място само за един,нат масления филтар

Коментар

Датчика за уреда със стрелката би трябвало да изглежда като на снимка "1".

Шалтера за лампата като на снимка "2".

Има вариант щом има една дупка на блока, двата датчика да се завиват на тройник. Някой преди тебе да не е изхвърлил примерно тройника и единия датчик и да е завил другия на блока. Някакви кабели висящи да има. Провери ли таблото за крушка. Ако не ти се сваля таблото, светни със силна светлина срещу него - така ще се видят всички индикации на таблото. Разбира се не е задължително всички да са активни, но аз съм убеден, че имаш лампа за ниско налягане на маслото.
        Прикачени файлове

Коментар

датчика на снимка номер 1 прилича на този който е завит над филтара на джипката само че моя е по малак от този на снимката и отзад кабела се хваща с болче,джипката дойде от Белгия с него ,като запаля стрелката отива до края на уреда след 5/4,изгасям двигателя,стрелката си остава там,когато дам на контакт стрелката си пада на нула.Купих дачик от грант чероки,и той прилича на този от снимка 2 със същата букса само че по дълак от този на снимка 2.Когато сложа дачик 2 стрелката на таблото не помръдва.Крушка на таблото наистина има на нея пише check oil.Открих и още една крушка която не ми свете на нея пише MAINT REOD.За какво е тя. Какво да правя?Колега ако можеш ми напиши тел за връзка.Ще ми бъде по лесно да контактувам с теб.

Коментар

датчика на снимка номер 1 прилича на този който е завит над филтара на джипката само че моя е по малак от този на снимката и отзад кабела се хваща с болче,джипката дойде от Белгия с него ,като запаля стрелката отива до края на уреда след 5/4,изгасям двигателя,стрелката си остава там,когато дам на контакт стрелката си пада на нула.Купих дачик от грант чероки,и той прилича на този от снимка 2 със същата букса само че по дълак от този на снимка 2.Когато сложа дачик 2 стрелката на таблото не помръдва.Крушка на таблото наистина има на нея пише check oil.Открих и още една крушка която не ми свете на нея пише MAINT REOD.За какво е тя. Какво да правя?

Коментар

REOD не знам какво е. MAINT предполагам е съкращение от MAINTAIN - свързано със сервизните интервали. В случая не е важно.

На индикатора check oil няма крушка, изгоряла ли е или е здрава но не свети.

За проблема - може да е от калпав датчик, табло или кабели. Почни от най лесното - кабелите. Ако са здрави - датчика. Измери му съпротивлението, после го надуи с една помпа - виж променя ли се съпротивлението...смени го ако те съмнява нещо.

Ако не ти се дават много пари навии си един шалтер (от Голф 2 например) дето прави контакт при 0,3 бара, свържи го с крушката в таблото и си готов. Но така няма да имаш уред със стрелка. Като 99% от колите.

Коментар

Не е MAINT REOD, а MAINT REQD - MAINTENANCE REQUIRED.

Демек трябва масла да сменяш. Няма връзка с датчика за налягане на маслото.

Лампата къде се намира - точно под стрелката за налягане на маслото ли? Че не виждам къде другаде може да е. Нправи една снимка.

Можеш да направиш следната проба - ключа на контакт и откачаш кабела от датчика. Стрелката трябва да отиде на максимум. После ключа на контакт и опираш кабела на маса - стрелката трябва да отиде на минимум и да светне лампата. Ако стрелката не отива в крайни положения при двете проби - датчика се халосва нещо. Тая лампа провери ли дали е здрава? Между другото на стрелковия уред би трябвало да може да му се прави реглаж някакъв...

Няма ли някой колега от форума с такъв Джип от тази година да помогне малко...

Коментар

ЗДРАВЕЙ КОЛЕГА ТАМАН СЕГА СЕ ПРЕБИРАМ,РАЗГЛОБИХ ТАБЛОТО ТАМ КАДЕТО ПИШЕ CHECK OIL ИМА МЯСТО ЗА КРУШКА НО ДОСЕГА НЕ БЕШЕ СЛАГАНА ТАКАВА ! ТАЗИ КРУШКА ПОКАЗВА НИВОТО НА МАСЛОТО НА ДВИГАТЕЛЯ.А MAINT REOD Е КРУШКАТА ЗА НИВОТО НА МАСЛОТО НА СКОРОСТНАТА КОТИЯ,РАЗБРАХ ГО ТАЗИ ВЕЧЕР КОГАТО СЕ ЗАГЛЕДАХ НА ЩЕКАТА ИМАШЕ СЪЩИЯ НАТПИС НО И ТАМ НЕ БЕШЕ СЛАГАНА КРУШКА.ТАБЛОТО ОТЗАД Е НА ПАТЕЧКИ КОИТО СА СПОРЕД МЕНЕ МЕДНИ,НА МЯСТОТО НА ТЕЗИ КРУШКИ МЕДТА НЕ БЕШЕ НАДРАСКАНА ГРАМ КОГАТО СЛОЖИХ ЗА ПРОБА КРУШКИТЕ СЕ НАДРАСКА ВЕДНАГА,ПО ТОВА СЪДЯ ЧЕ ТАМ Е НЯМАЛО КРУШКИ ОЩЕ ОТ ЗАВОДА.СПОРЕД МЕН ТАБЛОТО НЕ БЕШЕ ОТВАРЯНО ДО ТАЗИ ВЕЧЕР!
                  Последно редактирано от Злой; 27-03-10, 15:23.

Коментар

здравейте колеги уреда за маслото проработи оказа се че буксата на датчика недава добър контакт,извадих я и с клещите я стиснах и взе да показва.Джипката е 94г 4л датчика за маслото е с един кабел,крушка за маслото няма.Благодаря на всички за саветите които ми дадохте.

Коментар

Радвам се, че си отстранил проблема и то без пари.

Обаче лично за мен си остава въпроса - такова Чероки от тази година няма без лампа за ниско налягане на маслото.

Според пазара където се е продавало и нивото на оборудване има с и без стрелкови уред за налягане на маслото, но няма такива без лампа.

Не че е кой знае колко важно - въпроса е принципен.
                      Но ако не ти се занимава - разбирам те.

Коментар

Явно има...Моето е без лапа също.4 литра ,95,Ларедо,има лампа за бензина,АБС,колана,Двигателя,дългите светл.,.
                        Jeep Grand Cherokee Laredo,4L,1995

Коментар

Да де, ама на ПАВЕЛ ПАНКО е Чероки, а твоето е Гранд Чероки.

Коментар

Ясно,ама,нали е гранд.А защо са го опоскали така?И нормален ли е разход от 15/100 извън градско за този модел?Благодаря.
                            Jeep Grand Cherokee Laredo,4L,1995

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                              По принцип нямат нищо общо. С два кабела компа мери съпротовление. С три кабела компа мери пад на напрежение - на входа 5 волта, на изхода 3 волта. И компа си прави изводи. Не знам дали го обясних читаво...ако някой може по-добре да заповяда.

По важното е - защо е необходимо такава "схема".
                              ако е така, то тогава тази схема

ще свърши идеална работа. На мястото на R2 може да се сложи тример, за да се нагласи показанието на стрелката по-прецизно.
                              А ето го и готовия вариант на схемата: http://hobby.neomontana-bg.com/kit9.htm#
                              Последно редактирано от Y.Stoqnov; 02-05-10, 10:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X