Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маслен датчик за Чероки 4л

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Маслен датчик за Чероки 4л

здравейте колеги искам да разбера дали мога да сложа някакъв друк дачик за маслото освен оригиналния ако някой е слагал да ми даде някаква информация джипката е 94г автомат с двигател 4000 кубика

До: маслен дачик чероки 4л

Колега и аз се интересувам. Моя явно има проблем, защото от време на време стрелката почва да играе наляво-надясно. На твоя какво му е?
    JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Първоначално публикуван от павел панко Преглед на мнение
      здравейте колеги искам да разбера дали мога да сложа някакъв друк дачик за маслото освен оригиналния ако някой е слагал да ми даде някаква информация джипката е 94г автомат с двигател 4000 кубика
      датчика(това дето е на двигателя)иуреда(това дето е на таблото)трябва да са комплект инак няма показания или са фалшиви значи трябва да е оригинален

Коментар

моята стрелка е в краино положение след 5,4 атмосвери

Коментар

До: Маслен датчик за Чероки 4л

Вчера смених датчика за налягането на маслото(до масления филтър).Сега стрелката е в крайно дясно положение.Преди при подаване играеше.Маслото е на фул.Кажете,така ли трябва да е?
          Jeep Grand Cherokee Laredo,4L,1995

Коментар

Първоначално публикуван от pechoto Преглед на мнение
            Вчера смених датчика за налягането на маслото(до масления филтър).Сега стрелката е в крайно дясно положение.Преди при подаване играеше.Маслото е на фул.Кажете,така ли трябва да е?
            Колега, не трябва да е в крайно дясно. Трябва да е по средата. В зависимост от температурата на маслото може да е малко вдясно от средата, когато е студено маслото или малко вляво когато е топло.

Коментар

Ясно,тези специалисти са го объркали.Ще го сменям....пак.
              Jeep Grand Cherokee Laredo,4L,1995

Коментар

Първоначално публикуван от павел панко Преглед на мнение
                Смяната става само с оригинален, като няма да може да отчита правилно горе на таблото.

Коментар

мерси за информацията колега

Коментар

Някой знае ли колко вида са датчиците за налягане на маслото при 4.0.
                    Чероки и Гранд Чероки има ли разлика.
                    На Гранд WJ явно е отрязана буксата на датчика и сега до там идват три кабела а датчика е с два.

Коментар

Примерно за 2001 датчика е еднакъв за 2,5i, 4,0L, 4,7L също и на 3,1ТД и 2,5ТД на Чероки, Гранд Чероки и Вранглер.

За коя година по-конкретно питаш.

В какъв смисъл "На Гранд WJ явно е отрязана буксата". Датчика трябва да е с три кабела - 5v, маса и сигнал. Схема трябва ли нещо...
                      Последно редактирано от onufriz; 18-03-10, 23:08.
                      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

WJ 99
                        Схема сигурно няма да трябва защото мисля да взема оригинална букса с три кабела и да свържа кабелите по цвят.
                        Значи правилно съм запомнил че датчиците са два вида(с два, и с три кабела)

На 4.7 беше с три кабела и по едно време се беше шашардисал. Показваше доста над средата. Почти го бях поръчал 80лв по спомен в Балканстар. Междувременно обаче смених маслото (със същото) с миене на системата, и стрелката на маслото пак си застана на средата.

На ZJ 4.0 пък беше с два кабела. Бяха го счупили при развиване на масления филтър и почти го бях излъгал със съпротивление. Стрелката застана на средата. Не помня параметри. Накрая си го купих 50лв от Балканстар за по-сигурно.

Има ли начин датчик с два кабела да се свърже на инсталация с три.

Уж пробвах всичко, ма пак да питам.
                        При една комбинация стрелката тръгва към средата но преди да стигне се връща на нула и светва червения надпис "провери уредите".
                        При друга комбинация пък светнаха всички лампи на таблото. Явно късо съм ударил.

Коментар

Потвърждавам за 4.0 л двигател датчика е с два кабела. Ако може да се разбере какви сигнали вади трижичния датчик, може и да успееш да измислиш нещо за пригаждане.

Коментар

Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнение
                            Потвърждавам за 4.0 л двигател датчика е с два кабела. Ако може да се разбере какви сигнали вади трижичния датчик, може и да успееш да измислиш нещо за пригаждане.
                            В смисъл до 99г масления датчик на четири литровия мотор е с два кабела, а след това същия мотор е с три. Нали?

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                              В смисъл до 99г масления датчик на четири литровия мотор е с два кабела, а след това същия мотор е с три. Нали?
                              Ще помоля някой с двигател 4.0л след 99г. да каже. Моя е 98г. и е с два кабела.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X