здравейте колеги искам да разбера дали мога да сложа някакъв друк дачик за маслото освен оригиналния ако някой е слагал да ми даде някаква информация джипката е 94г автомат с двигател 4000 кубика
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Маслен датчик за Чероки 4л
Свий
X
-
До: маслен дачик чероки 4л
Първоначално публикуван от павел панко Преглед на мнениездравейте колеги искам да разбера дали мога да сложа някакъв друк дачик за маслото освен оригиналния ако някой е слагал да ми даде някаква информация джипката е 94г автомат с двигател 4000 кубика
Коментар
-
До: Маслен датчик за Чероки 4л
Вчера смених датчика за налягането на маслото(до масления филтър).Сега стрелката е в крайно дясно положение.Преди при подаване играеше.Маслото е на фул.Кажете,така ли трябва да е?Jeep Grand Cherokee Laredo,4L,1995
Коментар
-
Първоначално публикуван от pechoto Преглед на мнениеВчера смених датчика за налягането на маслото(до масления филтър).Сега стрелката е в крайно дясно положение.Преди при подаване играеше.Маслото е на фул.Кажете,така ли трябва да е?JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp
Коментар
-
Първоначално публикуван от павел панко Преглед на мнениездравейте колеги искам да разбера дали мога да сложа някакъв друк дачик за маслото освен оригиналния ако някой е слагал да ми даде някаква информация джипката е 94г автомат с двигател 4000 кубика
Коментар
-
Някой знае ли колко вида са датчиците за налягане на маслото при 4.0.
Чероки и Гранд Чероки има ли разлика.
На Гранд WJ явно е отрязана буксата на датчика и сега до там идват три кабела а датчика е с два.
Коментар
-
Примерно за 2001 датчика е еднакъв за 2,5i, 4,0L, 4,7L също и на 3,1ТД и 2,5ТД на Чероки, Гранд Чероки и Вранглер.
За коя година по-конкретно питаш.
В какъв смисъл "На Гранд WJ явно е отрязана буксата". Датчика трябва да е с три кабела - 5v, маса и сигнал. Схема трябва ли нещо...Последно редактирано от onufriz; 18-03-10, 23:08.Най ме е страх от хора без мечти...
Коментар
-
WJ 99
Схема сигурно няма да трябва защото мисля да взема оригинална букса с три кабела и да свържа кабелите по цвят.
Значи правилно съм запомнил че датчиците са два вида(с два, и с три кабела)
На 4.7 беше с три кабела и по едно време се беше шашардисал. Показваше доста над средата. Почти го бях поръчал 80лв по спомен в Балканстар. Междувременно обаче смених маслото (със същото) с миене на системата, и стрелката на маслото пак си застана на средата.
На ZJ 4.0 пък беше с два кабела. Бяха го счупили при развиване на масления филтър и почти го бях излъгал със съпротивление. Стрелката застана на средата. Не помня параметри. Накрая си го купих 50лв от Балканстар за по-сигурно.
Има ли начин датчик с два кабела да се свърже на инсталация с три.
Уж пробвах всичко, ма пак да питам.
При една комбинация стрелката тръгва към средата но преди да стигне се връща на нула и светва червения надпис "провери уредите".
При друга комбинация пък светнаха всички лампи на таблото. Явно късо съм ударил.
Коментар
-
Първоначално публикуван от gueorgi Преглед на мнениеПотвърждавам за 4.0 л двигател датчика е с два кабела. Ако може да се разбере какви сигнали вади трижичния датчик, може и да успееш да измислиш нещо за пригаждане.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнениеВ смисъл до 99г масления датчик на четири литровия мотор е с два кабела, а след това същия мотор е с три. Нали?JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар