Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Парно WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Парно WJ

Първоначално публикуван от buysell Преглед на мнение
    Откъде, че моя е заминал и едвам загрява, а при спускане направо изстива
    От Тех-ко в Горубляне: http://tech-co.net/read.php?option=s...whom=1&lang=bg

Аз ползвам доста сериозни отстъпки, така че вероятно крайната цена ще е около 25 лева.
    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
    Volvo XC90 D5 Executive '12
    Volvo XC60 D5 Summum '11
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

До: Парно WJ

Ами и аз да питам нещо въпреки че незнам дали мога тук ако не ,ще пробвам на друго място.Климатика ми е забил на 24С.Като въртя потенциометъра нищо не се променя.Гранд Чероки 1996 ми е колата,ако някой има идея какъв е проблема да пише аз ще почерпя

Коментар

От: Парно WJ

Здравейте, имам проблем и не мога да разбера от каде е, направих проверка на климатроника няма грешки преди година промих колкото можах радиатора, но духа съвсем слабо топло. А сега като паднаха температурите, карамго и ватре е студено и колкото по барзо го карам по студено става, проверих филтъра дали не е запушен, но и това не е. Прочетох че има някакъв външен датчик който може да ми прави тази мизерия но незнам каде е. Помагайте

Коментар

Първоначално публикуван от masala Преглед на мнение
          Здравейте, имам проблем и не мога да разбера от каде е, направих проверка на климатроника няма грешки преди година промих колкото можах радиатора, но духа съвсем слабо топло. А сега като паднаха температурите, карамго и ватре е студено и колкото по барзо го карам по студено става, проверих филтъра дали не е запушен, но и това не е. Прочетох че има някакъв външен датчик който може да ми прави тази мизерия но незнам каде е. Помагайте
          Ти гледа ли термостата? Миналата зима ми беше забил в отворено положение и признаците бяха същите.
          Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

... Прочетох че има някакъв външен датчик който може да ми прави тази мизерия но незнам каде е. Помагайте
            По принцип на работата на климатика може да влияе датчикът за външната температура, който е отпред, от дясната страна на решетката. Но той е доста лесен за проверка. Просто си виж от конзолата каква температура ти показва.

Температурата на двигателя как е?
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-02-12, 16:20.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Ако температурата на антифриза е над 40* би трябвало да ти духа топло. Ако не духа - в 80% от случаите проблема е с клапата, която регулира температурата на въздуха към купето. Разбира се има вероятност и да не е от там. Например колегата peerless имаше проблем като твоя, но така и не разбрах как и дали го реши...
              Не е трудно да се установи дали проблема е от нея. Сваля се жабката, после моторчето на клапата.
              След това се пробва на ръка дали се върти (или превърта) клапата и дали като се върти нагоре-надолу се променя температурата в купето.
              Сега е малко неприятно за гъзурчене по колата, защото температурата навън е -14*, но ако имаш гараж пробвай това, което ти предлагам. Ако си малко по-сръчен цялата работа може да ти отнеме не повече от 20-30 минути.
              В тази тема има доста писано по въпроса с парното, грешките и т.н.
              А ето тук съм описал как направих ремонт на моята.
              Suzuki GSXR
              VW Touareg
              Mitsubishi Pajero II

Коментар

Да попитам и аз , направих горе описаният тест и ми изписа 0 ,но си духа хладък въздух.Колата е гранд 3.1 възможно ли е да е задръстено радиаторче на парното и дали да почвам от там?Да уточня ,че духа хладко и на HI
                Последно редактирано от maystora6; 22-12-12, 14:49.
                Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

На моя дисплей изписва 58 = Липсва информация по шината за температурата на охладителната система,какво означава тази грешка и какво трябва да се ремонтира!Благодаря

Коментар

Здравейте колеги и аз имам проблем с парното от едната страна духа студено а от другата топло. Направих такъв тест както сте описали и на екранчето на парното ми изписва две цифри в последователност и ги повтарч и те са 14, 15. Никъде в нета неможах да намеря нещо свързано с това може ли малко помощ. 0877181 182 тел.

Коментар

Първоначално публикуван от Arcrain Преглед на мнение
                      ... в последователност и ги повтарч и те са 14, 15. Никъде в нета неможах да намеря нещо свързано с това...
                      Не си търсил значи. Включително и във форума има много писано по въпроса.

Ето, тук са описани всичките грешки.
                      http://www.wjjeeps.com/climate.htm
                      Jeep WJ 4.7
                      Ex WJ 4.7, Ex ZJ 5.9

Коментар

благодарско !

Коментар

И аз днес реших да си поиграя с диагностиката на климатроника, но нещо не се държи както е обяснено в „библията”. Влизам в диагностичния режим и ми изписва 0, но след това като започна да въртя лявото копче започват да излизат цифри от 0 до 89, увеличавайки се с всяко щракане. Някой ще ми каже ли какво означават? Ааа, и като натисна бутона а/с на дадена цифра му се показват някакви други цифри, дето хептен не знам какви са. Хммм, така написано наистина звучи малоумно питането ми, ама не надявам някой да даде мнение... може да направя клипче за да онагледя думите си, ако никой не успее да разкодира писанията ми.

Коментар

Леле! Влязъл си в сервизното setup меню! Ако нямаш под ръка, под крак или под око точната и пълна инструкция с кодовете му,
                            с пълен успех можеш да съсипеш настройките на климатроника и цялата A/C система На жаргон му казват brick-ване Мисля, достатъчно е красноречиво...
                            Дано не си променил нещо.
                            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                            2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Ми цъках нещо там... Да се надяваме че работи все-още...То ще си покаже!

Коментар

Първоначално публикуван от Arcrain Преглед на мнение
                                Здравейте колеги и аз имам проблем с парното от едната страна духа студено а от другата топло. Направих такъв тест както сте описали и на екранчето на парното ми изписва две цифри в последователност и ги повтарч и те са 14, 15. Никъде в нета неможах да намеря нещо свързано с това може ли малко помощ. 0877181 182 тел.
                                Току що звънах на колегата по горе и му обясних какво направих с моето парно....все пак 2 пъти съм разглобявал таблото за това парно....лошо,но нека споделя със всички и дано помогна на някой като му спестя някой лев.И така.....не исках и трети път да се разглобява таблото и реших проблема с клапите(по точно стана само с тази която пуска въздух към водача)като ръчно я поставихме а стои в отворено положение и откачихме климатроника да не ги командва,4е да не ги бутне и затвори пак.По този начин ще имам парно, но без да контолирам температурата в купето.Проблема е че напролет трябва да си вкючите буксата на климатроника за да духа студено,а преди зима пак всичко отначало,но е добро решение за човек който не иска да бута таблото,ако има проблем с клапите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X