Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко големи гуми може да понесе моста.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко големи гуми може да понесе моста.

темата произлиза от тук
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=75044

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
    DANA 30, за който също казваш, че е слаб, далеч не е. Максималния размер гуми, които издържа DANA 30 без подобрения е 37"
    Колега, не ми се спори, но коя е тази дана 30 която ще издържи 37" гуми? Д30 не е просто слаб мост, ами много слаб. При мене с 33" гуми на първата по сериозна разходка сателитите се разхвърчаха и не ми се описва каква салата извадих от вътре. Максималния размер който може би може да издържи по-продължително време е 31-32. При 33 вече си насилваш късмета и е въпрос на време.

Съжалявам че оспамихме на човека темата, но горното твърдение е абсолютно невярно.
    Последно редактирано от kinex; 29-11-09, 21:11.
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

До: Какво да гледам при покупка на Гранд Чероки 5.2

И на мен ми е чудно да разбера
    защо по-малкия мост Дана-30 е по-здрав
    от по-големия Дана-35.

Коментар

Колега, не ми се спори, но коя е тази дана 30 която ще издържи 37" гуми? Д30 не е просто слаб мост, ами много слаб. При мене с 33" гуми на първата по сериозна разходка сателитите се разхвърчаха и не ми се описва каква салата извадих от вътре. Максималния размер който може би може да издържи по-продължително време е 31-32. При 33 вече си насилваш късмета и е въпрос на време.
      Колега и на мен не ми се спори, но това че вие, на първата си разходка, сте разбили с 33" ДАНА 30, а не задния ДАНА 35, означава че нещо с мостът ви не е било наред. Предполагам че и вие като колегат по горе сте объркали наименуванията и говорите за ДАНА 35.

И на мен ми е чудно да разбера
      защо по-малкия мост Дана-30 е по-здрав
      от по-големия Дана-35.
      Това не го измислям аз - максималния препоръчиртелен (recommended) размер гуми за ДАНА 30 е 37", а за ДАНА 35 - 33".

ПП: Предвид знанията и опита, които и двамата притежавате, е смешно да твърдите, че ДАНА 30 е по-слаб от ДАНА 35!
      99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
      It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Гуми 37" дори за Дана супер 44 са големи.
        То така щом по-малките са по-здрави, аз Дана 20 да си взема.

Коментар

До: Колко големи гуми може да понесе моста.

Продължаваш да твъдиш, че ДАНА 35 е по-здрав от ДАНА 30

Коментар

Ако прочетете по внимателно поста ми ще видите че никъде не сравнявам Д30 и Д35. Също така не съм се убъркал и говоря за Д30, преден . И също така продължавам да твърдя че е много слаб диференциал. Какво си мисля за Д35 е друг въпрос и не го обсъждаме тук.
            Да се върнеме на Д30. Oсвен тънките си полуоски с 27 шлици и малките си по размер корона и пиньон които са си постоянен риск, понякога криви ръкавите или ги превърта в прасето. Единствените по здрави Д30 са тези с горен пиньон (High pinion reverse cut), които са се слагали на YJ и ранните Чероки. Не се слагат на по новите Чероки, Г.Чероки и TJ. Но дори и на тях 37 гума ще им дойде малко (всъщност доста) в повече.
            Разбитата от мене Д30 беше на TJ и преди да се счупи беше в добро здраве.
            Последно редактирано от митко; 29-11-09, 23:07.
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

А какво друго да твърдя като знам кога и какво се чупи на Дана-30.
              За рали 32" горе долу е здраво, стига предавателното число да не е по-голямо от колкото се предлага в заводски вид. Само Дана супер 30 на новия Вранглер е 4.10. За траял и 31" са му много.
              Или имаш теория че здравината не се определя от големината на детайлите, а от нещо друго.

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                Единствените по здрави Д30 са тези с горен пиньон (High pinion reverse cut), които са се слагали на YJ и ранните Чероки. Не се слагат на по новите Чероки, Г.Чероки и TJ. Но дори и на тях 37 гума ще им дойде малко (всъщност доста) в повече.
                Новите Вранглер Спорт и Вранглер Сахара са с такъв мост отпред.

Коментар

Ето от къде идва разликата в мненията. Не съобразих, че на Гранда моста е Low pinion. За неговите качества и здравина далеч нямам мнение, но много хора на YJ карат безгрижно 35" и 37" на ДАНА 30, а още с поставянето на 33" ДАНА 35 се сменя с Ford 8.8 (в повечето случай).

Коментар

А какво друго да твърдя като знам кога и какво се чупи на Дана-30.
                    За рали 32" горе долу е здраво, стига предавателното число да не е по-голямо от колкото се предлага в заводски вид. Само Дана супер 30 на новия Вранглер е 4.10. За траял и 31" са му много.
                    Или имаш теория че здравината не се определя от големината на детайлите, а от нещо друго.
                    И на YJ и XJ с 2.5 е 4.10

Коментар

Нека и аз да кажа:
                      Аз карам Jeep KJ Liberty с Дана 44 с големите ръкави от рубикон и по-широкия мост. Та на този мост, който е най-големият серийно монтиран на Рубикона и либъртито дават максимално 33" Гуми.
                      Е обяснете на мен непросветения как Дана 30 с полуоски като солети ще издържи 37"?
                      LZ1HKW
                      Реглаж на преден и заден мост
                      My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Влади, на Рубиконския д44 съм чел на две места че му дават до 35", а Иво от Испания в една тема ми писа , че макса е 37". Не знам кое е истина , но ми се струва , че не е 33".

Коментар

Първоначално публикуван от Виктор Мечкаров Преглед на мнение
                          Влади, на Рубиконския д44 съм чел на две места че му дават до 35", а Иво от Испания в една тема ми писа , че макса е 37". Не знам кое е истина , но ми се струва , че не е 33".
                          Вики, моя заден мост и твоя са еднакви. Разликата е само в блокажа, при мен е хиравличен при теб електрически. За моя мост дават макс до 33"
                          Прав си, на Рубикона дават доста по-голями. Но точно там е въпроса: От къде идват разликите? Или аз не съм разбрал нещо темата
                          LZ1HKW
                          Реглаж на преден и заден мост
                          My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                            ....
                            Е обяснете на мен непросветения как Дана 30 с полуоски като солети ще издържи 37"?
                            Готово - обяснявам : - Със слаб мотор , например 2.5 на Вранглер.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
                              Вики, моя заден мост и твоя са еднакви. Разликата е само в блокажа, при мен е хиравличен при теб електрически. За моя мост дават макс до 33"
                              Прав си, на Рубикона дават доста по-голями. Но точно там е въпроса: От къде идват разликите? Или аз не съм разбрал нещо темата
                              Ох не съм достатъчно компетентен за тази марка, знам само , че задължително трябва да се смени пиньона и короната и трябва да е с предавателно число 4,88 съответно при 35" диаметър на гумата. Ако е 33" - 4,56. Става дума за моя Рубикон 2004г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X