Колеги,Черокито овлажнява под предната дясна стелка.Отначало помислих,че е протекла вода от дъжда през уплътнението на вратата.Обаче и на сухо пак е мокро.Не е масло или друго,а изглежда като чиста вода.Никакви течности не намаляват,изобщо загадка.Качил съм снимки и моля,ако някой се сеща нещо да подскаже.Колата е 4.0L,автоматик.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теч или конденз....или?
Свий
X
-
До: Теч или конденз....или?
Имах същия проблем на Гранда , отстраних го по следния начин :
Като отвориш предния капак , от ляво има нещо като пластмасова решетка , под която има извод на тръбата от която парното смуче въздух. Там се събира вода от дъждове и тн. има 3 отдушника(малки дупчици) който като се запушат , нивото на водата в този отсег става по-високо и следователно влиза през тръбата на парното.
С две думи ако са запушени въпросните дупчици , просто ги изчисти.
ПП:Лично аз говоря за Гранд 5.2 96г.
Може и проблема да е от конденза на климатика , както каза колегата по-горе.[LEFT][URL="http://tangra7.com"][SIGPIC][/SIGPIC][COLOR=Red][B][SIZE=4]Довършителни ремонти[/SIZE][/B][/COLOR][/URL]
[/LEFT]
Коментар
-
И аз съм така,но под шофьорската стелка.2 години вече карам така,няма проблем,никва течност не губя.Смятам,че е конденз.Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнениеКолеги,Черокито овлажнява под предната дясна стелка.Отначало помислих,че е протекла вода от дъжда през уплътнението на вратата.Обаче и на сухо пак е мокро.Не е масло или друго,а изглежда като чиста вода.Никакви течности не намаляват,изобщо загадка.Качил съм снимки и моля,ако някой се сеща нещо да подскаже.Колата е 4.0L,автоматик.[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
[LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]
Коментар
-
Сигурно,защото много се нагрява около автомата?А аз си мислех че при limited няма проблеми!Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнениеИ аз съм така,но под шофьорската стелка.2 години вече карам така,няма проблем,никва течност не губя.Смятам,че е конденз.
При моя водата е доста,през лятото махах стелките да съхне.Интересно все пак защо?
Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
колега, имате ли наблюдения дали го има когато се ползва клима през лятото или е постоянно... за конденз нещо бях чел и запушен изход за дренаж, ама не съм сигурен... иначе при клима и при мене понякога има, в редките случаи когато ползвам през лятото. прокапва зад жабката. загуби на течност нямам.
не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
-
Напомни ми тия дни,като се видиме да ти вдигна стелката да видиш.Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнениеСигурно,защото много се нагрява около автомата?А аз си мислех че при limited няма проблеми!
При моя водата е доста,през лятото махах стелките да съхне.Интересно все пак защо?[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
Коментар
-
Не съм имал пособен проблем, но! То бива, бива конденз, пък и климатик зимата, а и само отдолу под стелката....
Мисля си за дупчици някъде под автомобила. и лекичко да подхвърля водичка.
Наскоро наблюдавахме подобно явление на един Ягуар.
Коментар
-
Гледал съм го отдолу,тапите са си на мястото.Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнениеНе съм имал пособен проблем, но! То бива, бива конденз, пък и климатик зимата, а и само отдолу под стелката....
Мисля си за дупчици някъде под автомобила. и лекичко да подхвърля водичка.
Наскоро наблюдавахме подобно явление на един Ягуар.[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
Коментар
-
Има го и лято и зима,затова писах,че лятото махах стелките за да изсъхне.Ще погледна за "трите дупки".Едва ли на колегата cyklon и моето ще са пробити.Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Предположение от моя страна. Неведоми са пътищата водниПървоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнениеИма го и лято и зима,затова писах,че лятото махах стелките за да изсъхне.Ще погледна за "трите дупки".Едва ли на колегата cyklon и моето ще са пробити.
.
Коментар
-
При мен също имаше вода по пода под "мокета" и пред двете седалки.
Установих три източника.
Първият - отворите между двигателния отсек и салона, през които влизат кабели, тръбички и т.н. При "пипане" на уплътненията около тях, същите невинаги биват връщани обратно на място. Решението е лесно - наместват се уплътненията (при нужда се ползват и допълнителни средства - например силикон).
Вторият - тръбичката излизаща от купето през предния десен подкалник и пластмасовата "кора", предназначен за отвеждане на конденза. Около пластмасата през зимата се нахвърля доста луга, сол и пясък, което води до корозия на ламарината и резултатът е ясен - при мен дупката беше станала колкото да премине яйце. Решението - изрязване до здраво, кърпене с дебела ламарина, антикорозионна обработка и повече никакви тръбички през купето.
Третият - точките, в които са заварени ушите за захващане на задните облегалки, са в самите подкалници. от различни тежки натоварвания - превоз на обемисти багажи и др. силата на опъване е довела до частично (5-6 мм) спукване на ламарината и образуване на "джобче". При движение във вода, грайферите на задните гуми хвърлят силна струя вода точно на това място и през целия салон пода се мокри. Поради това, че пред предните седалки мястото е най-ниско, водата винаги ходи до там. Решението при мен в момента е временно - на двете места съм залепил алуминиево фолио и в момента вода не влиза. Вероятно напролет ще ходя да направят по една мини заварка на тези места, за да не влиза вода и да бъде по-здраво.
Това е моят опит с "наводненията" в Джийпа.
proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
Коментар
-
Колеги, следвайте указанията и проблема се решава.

И аз бях така, но след интервенцията, нито вода, нито конденз, нито гадната миризма мухъл.
http://jeep.avtograd.ru/TSB/TSB_drain_tube.htm

Grand Cherokee WJ 4.7 V8
Това е положението.
Коментар
-
точно това се чудех къде съм чел...Първоначално публикуван от karlosjackal Преглед на мнениеКолеги, следвайте указанията и проблема се решава.

И аз бях така, но след интервенцията, нито вода, нито конденз, нито гадната миризма мухъл.
http://jeep.avtograd.ru/TSB/TSB_drain_tube.htm

не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар