Колеги,Черокито овлажнява под предната дясна стелка.Отначало помислих,че е протекла вода от дъжда през уплътнението на вратата.Обаче и на сухо пак е мокро.Не е масло или друго,а изглежда като чиста вода.Никакви течности не намаляват,изобщо загадка.Качил съм снимки и моля,ако някой се сеща нещо да подскаже.Колата е 4.0L,автоматик.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теч или конденз....или?
Свий
X
-
До: Теч или конденз....или?
Имах същия проблем на Гранда , отстраних го по следния начин :
Като отвориш предния капак , от ляво има нещо като пластмасова решетка , под която има извод на тръбата от която парното смуче въздух. Там се събира вода от дъждове и тн. има 3 отдушника(малки дупчици) който като се запушат , нивото на водата в този отсег става по-високо и следователно влиза през тръбата на парното.
С две думи ако са запушени въпросните дупчици , просто ги изчисти.
ПП:Лично аз говоря за Гранд 5.2 96г.
Може и проблема да е от конденза на климатика , както каза колегата по-горе.[LEFT][URL="http://tangra7.com"][SIGPIC][/SIGPIC][COLOR=Red][B][SIZE=4]Довършителни ремонти[/SIZE][/B][/COLOR][/URL]
[/LEFT]
Коментар
-
Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнениеКолеги,Черокито овлажнява под предната дясна стелка.Отначало помислих,че е протекла вода от дъжда през уплътнението на вратата.Обаче и на сухо пак е мокро.Не е масло или друго,а изглежда като чиста вода.Никакви течности не намаляват,изобщо загадка.Качил съм снимки и моля,ако някой се сеща нещо да подскаже.Колата е 4.0L,автоматик.[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
[LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
[LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]
Коментар
-
Първоначално публикуван от cyklon Преглед на мнениеИ аз съм така,но под шофьорската стелка.2 години вече карам така,няма проблем,никва течност не губя.Смятам,че е конденз.При моя водата е доста,през лятото махах стелките да съхне.Интересно все пак защо?
Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
колега, имате ли наблюдения дали го има когато се ползва клима през лятото или е постоянно... за конденз нещо бях чел и запушен изход за дренаж, ама не съм сигурен... иначе при клима и при мене понякога има, в редките случаи когато ползвам през лятото. прокапва зад жабката. загуби на течност нямам.не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
-
Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнениеСигурно,защото много се нагрява около автомата?А аз си мислех че при limited няма проблеми!При моя водата е доста,през лятото махах стелките да съхне.Интересно все пак защо?
[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
Коментар
-
Не съм имал пособен проблем, но! То бива, бива конденз, пък и климатик зимата, а и само отдолу под стелката....
Мисля си за дупчици някъде под автомобила. и лекичко да подхвърля водичка.
Наскоро наблюдавахме подобно явление на един Ягуар.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнениеНе съм имал пособен проблем, но! То бива, бива конденз, пък и климатик зимата, а и само отдолу под стелката....
Мисля си за дупчици някъде под автомобила. и лекичко да подхвърля водичка.
Наскоро наблюдавахме подобно явление на един Ягуар.[U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
Коментар
-
Има го и лято и зима,затова писах,че лятото махах стелките за да изсъхне.Ще погледна за "трите дупки".Едва ли на колегата cyklon и моето ще са пробити.Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Първоначално публикуван от CITIZEN Преглед на мнениеИма го и лято и зима,затова писах,че лятото махах стелките за да изсъхне.Ще погледна за "трите дупки".Едва ли на колегата cyklon и моето ще са пробити..
Коментар
-
При мен също имаше вода по пода под "мокета" и пред двете седалки.
Установих три източника.
Първият - отворите между двигателния отсек и салона, през които влизат кабели, тръбички и т.н. При "пипане" на уплътненията около тях, същите невинаги биват връщани обратно на място. Решението е лесно - наместват се уплътненията (при нужда се ползват и допълнителни средства - например силикон).
Вторият - тръбичката излизаща от купето през предния десен подкалник и пластмасовата "кора", предназначен за отвеждане на конденза. Около пластмасата през зимата се нахвърля доста луга, сол и пясък, което води до корозия на ламарината и резултатът е ясен - при мен дупката беше станала колкото да премине яйце. Решението - изрязване до здраво, кърпене с дебела ламарина, антикорозионна обработка и повече никакви тръбички през купето.
Третият - точките, в които са заварени ушите за захващане на задните облегалки, са в самите подкалници. от различни тежки натоварвания - превоз на обемисти багажи и др. силата на опъване е довела до частично (5-6 мм) спукване на ламарината и образуване на "джобче". При движение във вода, грайферите на задните гуми хвърлят силна струя вода точно на това място и през целия салон пода се мокри. Поради това, че пред предните седалки мястото е най-ниско, водата винаги ходи до там. Решението при мен в момента е временно - на двете места съм залепил алуминиево фолио и в момента вода не влиза. Вероятно напролет ще ходя да направят по една мини заварка на тези места, за да не влиза вода и да бъде по-здраво.
Това е моят опит с "наводненията" в Джийпа.proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори
Коментар
-
Колеги, следвайте указанията и проблема се решава.
И аз бях така, но след интервенцията, нито вода, нито конденз, нито гадната миризма мухъл.
http://jeep.avtograd.ru/TSB/TSB_drain_tube.htm
Grand Cherokee WJ 4.7 V8
Това е положението.
Коментар
-
Първоначално публикуван от karlosjackal Преглед на мнениеКолеги, следвайте указанията и проблема се решава.
И аз бях така, но след интервенцията, нито вода, нито конденз, нито гадната миризма мухъл.
http://jeep.avtograd.ru/TSB/TSB_drain_tube.htm
не бързам за никъде...
XJ 2.5TD '98
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар