Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да гледам при покупка на Гранд Чероки 5.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво да гледам при покупка на Гранд Чероки 5.2

по принцип задния диф ДАНА 30 е слаб за тоя двигател
    Да задния е ДАНА 35, а ДАНА 30 изобщо не е слаб мост!
    99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
    It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

35 е задния, грешката е моя, но че е слаб за тоя мотор, е вярно

Коментар

DANA 35 е слаб, но не и за стандартните гуми. А DANA 30, за който също казваш, че е слаб, далеч не е. Максималния размер гуми, които издържа DANA 30 без подобрения е 37", а DANA 35 - 33"
        99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
        It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
          Колеги, какво да гледам при покупка на Гранд Чероки 5.2 ZJ 93 год
          Разпечатай си това: http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherok...ines/codes.htm
          Много лесно и бързо може да се направи диагностика на място.

А тук са кодовете за самодиагностика на климатика http://jeep.avtograd.ru/Grand_Cherokee/atc/codes.htm

Относно А/Т виж маслото. Трябва да е прозрачно червено и да мирише на свежо машинно масло. Ако има мирис на бакелит или е мътно със сигурност А/Т скоро ще умре.
          А/Т при плавно подаване на газ трябва да сменя скоростите при 1200 - 1500 оборота. Не трябва да се усеща смяната на предавка в колата. Всякакви придърпвания или лашкане не са нормални.
          Внимателно слушай за виене на лагери от мостовете при скорости около 80 - 100 км/ч.
          LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
            DANA 30, за който също казваш, че е слаб, далеч не е. Максималния размер гуми, които издържа DANA 30 без подобрения е 37"
            Колега, не ми се спори, но коя е тази дана 30 която ще издържи 37" гуми? Д30 не е просто слаб мост, ами много слаб. При мене с 33" гуми на първата по сериозна разходка сателитите се разхвърчаха и не ми се описва каква салата извадих от вътре. Максималния размер който може би може да издържи по-продължително време е 31-32. При 33 вече си насилваш късмета и е въпрос на време.

Съжалявам че оспамихме на човека темата, но горното твърдение е абсолютно невярно.

Дискусията за големината на гумите е преместена тук

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=77919
            Последно редактирано от kinex; 29-11-09, 22:10.
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Гледай отдолу за ръжди по купето, и усилената част, която служи за шаси.
              Това най трудно се оправя. За всичко останало има изобилие от части, нови и втора употреба.
              Постави джипа на кантар , и наблюдавай усукване, на купето. По изгнилите модели пукат предно стъкло.
              Стандартните проверки за мотора. За автоматичната скоростна кутия - Пламен да каже. На мойта щом и смених маслото с необходимото количество и се оправи.
              Имам чувството, че повечето колеги приемат въпроса ти на Майтап, след толкоз тунинги и машини, които си превил.
              Не ме мързи да пиша, просто наистина няма какво да се пише.
              До сега съм купувал две Гранд Черокита.
              Първото го гледах пет/десет минути и после, след като го купих, разбрах че веригата на раздатката е разтегната. Та се набутах с 500лв. След това за четири години каране, само консумативи съм сменял, а бая бой е ял.
              Второто го купих дори без да съм го виждал на живо. Пратих парите на едни приятели и направо го докараха. Най-дъртото ГрандЧероки в Германия на 200 000км, което 15 години беше попивало немската луга. Нямаше гнило, рамата е галванизирана. Купето не се усуква критично, това не е Чероки. Сменях дреболийки някакви, като датчик за налягане на маслото на двигателя и профилактично лагери на задни главини. Джипа и до ден днешен е в перфектно техническо състояние, въпреки че и той бая бой е ял.
              Третия който ще купя също може да не го гледам преди покупката. Щото знам в какво състояние ще е. Пък и нищо не разбирам от коли, така че няма никакъв смисъл да го гледам.
              За бензинови Гранд Черокита говоря.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                Не ме мързи да пиша, просто наистина няма какво да се пише.
                До сега съм купувал две Гранд Черокита.
                Първото го гледах пет/десет минути и после, след като го купих, разбрах че веригата на раздатката е разтегната. Та се набутах с 500лв. След това за четири години каране, само консумативи съм сменял, а бая бой е ял.
                Второто го купих дори без да съм го виждал на живо. Пратих парите на едни приятели и направо го докараха. Най-дъртото ГрандЧероки в Германия на 200 000км, което 15 години беше попивало немската луга. Нямаше гнило, рамата е галванизирана. Купето не се усуква критично, това не е Чероки. Сменях дреболийки някакви, като датчик за налягане на маслото на двигателя и профилактично лагери на задни главини. Джипа и до ден днешен е в перфектно техническо състояние, въпреки че и той бая бой е ял.
                Третия който ще купя също може да не го гледам преди покупката. Щото знам в какво състояние ще е. Пък и нищо не разбирам от коли, така че няма никакъв смисъл да го гледам.
                За бензинови Гранд Черокита говоря.
                Пламене не се заяждам,а от чисто любопитство кажи ми,какво имаше предвит с "това не е Чероки".Те много ли се усукват.
                Поздрави!
                [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Купето на ЧерокиXJ се усуква повече. Според мен е заради ресьорите отзад. ГрандЧероки с усилени стабилизиращи щанги също се усуква повече от колкото без, ама пак не е колкото Чероки.
                  Аз поне ГрандЧероки със спукано предно стъкло от усукване не съм виждал, а Чероки-та има доста.

Коментар

Да така е като се замисля и сетя,наистена бая пропуква.
                    Поздрави!
                    [U]Борис Найденов GSM:0888 433 804[/U]
                    [LEFT][U]0887 754 767[/U][/LEFT]
                    [LEFT][U]Jeep Cherokee XJ 4.0 Limited 2001 4.5" BFG A/T 32х9.5-16[/U][/LEFT]
                    [LEFT][U]Ford S-MAX 2.0 2009[/U][/LEFT]

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Пък и нищо не разбирам от коли, така че няма никакъв смисъл да го гледам.
                      Пусни една тема"Какво да гледам при покупка на Jeep Grand Cherokee 5.7 HEMI"

Това, моето е спам
                      Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X