Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да гледам при покупка на Гранд Чероки 5.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво да гледам при покупка на Гранд Чероки 5.2

Колеги, какво да гледам при покупка на Гранд Чероки 5.2 ZJ 93 год.,имам впредвид,скрити болести,слаби места,основните неща ги знам.Предварително благодаря.
    Последно редактирано от Гена; 31-10-09, 11:52.

До: Какво да гледам при покупка на Гранд Чероки 5.2

Гена, погледни дали има преден кардан!
    LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от GOLDY-Владиан Христов Преглед на мнение
      Гена, погледни дали има преден кардан!
      Какво е това и къде да го търся

Коментар

Виж дали работи климатика!?
        Защото,аз не видях.
        Дизелов Jeep, не е Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от Krelion Преглед на мнение
          Виж дали работи климатика!?
          Защото,аз не видях.
          То зимата всички климатици работят.Благодаря все пак,но това не ми е такъв проблем.

Коментар

Тука няма да пиша, потърсихте ли подобни теми.
            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
            Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от karlosjackal Преглед на мнение
              Тука няма да пиша, потърсихте ли подобни теми.
              Колега всичко съм изчел в форума за JEEP,виждаш какво питам, и е нормално да очаквам някакви смислени отговори, от хора които са запознати с този модел,защото аз не несъм и не ме е срам да питам,но така както гледам ще се оправям сам.

Коментар

Няма скрити болести и слаби места.

Коментар

за основните неща - окачване, диф, раздатка няма да пиша - сам си знаеш... виж скоростите, че ако не са в ред, е доста скъпо после....

ШИМИ-то е доста характерно за тех, тествай как се държи между 80 и 120км/ч.

задните полуоски са проблемни.... т.е не са, но никой не ги сменя навреме с лагерите и се износват....... после трябва комплект и е към няколкостотин лева...

по принцип задния диф ДАНА 30 е слаб за тоя двигател и ако е с 242 раздатка ПАРТТАЙМ, отива бързо..... ако е с 249 ФУЛТАЙМ се запазва повече..... дифове има около 1000лв, на старо, има и всякакви части ОНЛАЙН

ако е фуллтайм има вискомуфа в раздатката, която може да е отишла...

тества се като включиш директна с пълен ляв/десен и като пуснеш спирачката трябва да тръгне

виското на перката на радиатора ако е отишло е 120 $ от САЩ 350лв. тук... предни карета същите пари

частите в Балканстар са скъпи, в другите магазини ментета...от САЩ се поръчват обикновенно.....

двигателя е почти неубиваем, най вече страдат раздатката и скоростите и то от неправилна поддръжка...

ако е с оригиналното окачване, сигурно е уморено......може да го вдигнеш с втулки, но няма да е истинско...... китове има всякакви, на различни пари....

друго не се сещам

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                    Няма скрити болести и слаби места.
                    хаха Кинекса го мързи да пише............ тогава му звънни по тел. да ти ги разкаже, че тук пази реномето на марката

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
                      Колега всичко съм изчел в форума за JEEP,виждаш какво питам, и е нормално да очаквам някакви смислени отговори, от хора които са запознати с този модел,защото аз не несъм и не ме е срам да питам,но така както гледам ще се оправям сам.
                      Гледай отдолу за ръжди по купето, и усилената част, която служи за шаси.
                      Това най трудно се оправя. За всичко останало има изобилие от части, нови и втора употреба.
                      Постави джипа на кантар , и наблюдавай усукване, на купето. По изгнилите модели пукат предно стъкло.
                      Стандартните проверки за мотора. За автоматичната скоростна кутия - Пламен да каже. На мойта щом и смених маслото с необходимото количество и се оправи.
                      Имам чувството, че повечето колеги приемат въпроса ти на Майтап, след толкоз тунинги и машини, които си превил.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                        за основните неща - окачване, диф, раздатка няма да пиша - сам си знаеш... виж скоростите, че ако не са в ред, е доста скъпо после....

.........................................................................................

по принцип задния диф ДАНА 30 е слаб за тоя двигател и ако е с 242 раздатка ПАРТТАЙМ, отива бързо..... ако е с 249 ФУЛТАЙМ се запазва повече..... дифове има около 1000лв, на старо, има и всякакви части ОНЛАЙН

ако е фуллтайм има вискомуфа в раздатката, която може да е отишла...

тества се като включиш директна с пълен ляв/десен и като пуснеш спирачката трябва да тръгне

..........................................................
                        Само да уточня- колегата IvanIvanovi без да иска е разменил моделите на рздатъчните кутии. NP 242 е Full Time.
                        Последно редактирано от Алекс Маринов; 02-11-09, 13:08. Причина: Пост на правилен линк
                        Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                        First impression is not always true. Get inspired.
                        Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                        Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

не съм ги разменил, но помислих че няма нужда да се уточнява че 242 не е само партайм

249 е САМО фултайм и неможе да се изключва
                          предния мост
                          242 е с разнообразни режими, включително фултайм, но може да се кара и само на задно...... това, съчетано с огромния въртящ момент на осмака, скапва задния диф....

чист парттайм 231, на тези грандове не се слага.........

Коментар

Тогава моля за извинение! Стори ми се, че може да се подведе колегата при оглед на Jeep с раздатка NP 242 - Full Time да реши, че е Part Time. Поздрави!
                            Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
                            First impression is not always true. Get inspired.
                            Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
                            Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение

по принцип задния диф ДАНА 30 е слаб за тоя двигател
                              Задния диф е Дана 35.
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X