Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтирано Ел.моторче на водния кръг на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Монтирано Ел.моторче на водния кръг на WJ

преди време бях чел онази немската тема по случая. Там е направено доста сложно. Тогава измислих варианта с помпа, която да остава включена до момента, в който термостата затвори, защото след това няма смисъл да работи. Лошото е, че незнам дали като затвори термостата, помпата ще започне да се товари, защото на мен това ми трябва... Самата помпа ще си има схема, с която ще следи консумацията, и като се повиши това значи, че термостата е затворил и циркулацията е невъзможна... а може би греша?

Намерих и друг вариант... http://legacy.shurflo.com/pages/RV/r...king_pump.html
    тази изключва при налягане 2,1 бара...
    Последно редактирано от Y.Stoqnov; 10-11-09, 14:52.

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
      преди време бях чел онази немската тема по случая. Там е направено доста сложно. Тогава измислих варианта с помпа, която да остава включена до момента, в който термостата затвори, защото след това няма смисъл да работи. Лошото е, че незнам дали като затвори термостата, помпата ще започне да се товари, защото на мен това ми трябва... Самата помпа ще си има схема, с която ще следи консумацията, и като се повиши това значи, че термостата е затворил и циркулацията е невъзможна... а може би греша?
      Kогато затвори термостата тока на помпата ще се намали.
      Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Къде мислиш да монтираш помпата?Защото, ако е на маркучите на парното е без значение дали отваря и затваря термостата.
        Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
        Grand 3.1TD
        0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от svetko Преглед на мнение
          Kогато затвори термостата тока на помпата ще се намали.
          Съмнявам се,помпата работи на центробежен принцип.Разликата ще е пренебрежимо малка,ако я има.
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Като запушиш смукателя на прахосмукачка, оборотите се повишават!
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

именно затова питам, щото и тогава (като го мислих) се чудех дали ще се увеличи тока... има и друг вариант - с термореле, което е настроено да изключва тока към помпата едновременно със затварянето на термостата, но от опит знам, че колкото по-проста е една система, толкова по-добре работи.
              Вчера изчетох отново другата тема, в която Пламен малко успорва това решение и се замислих наистина дали само това е проблема и дали този проблем съществува при Алфа Ромео и другите автомобили, използващи този двигател, или това което се опитваме да направим и измислим е малко самоцелно... Хайде някой, който се е занимавал с този двигател, но монтиран на други автомобили сподели челен опит, иначе само правим догатки. В едно съм сигурен - ще има ефект, но какъв? И дали ще удължи реално живота на двигателя?

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                Като запушиш смукателя на прахосмукачка, оборотите се повишават!
                Как ги измери?На слух?Някаква логика за този факт?!
                Щото теорията е категорична за центробежните помпи.
                Има зависимост и от формата на лопатките.

Факт е че двигателите на VM-motori се чупят по-рядко при напречно вграждане в МПС.Там вентилаторите са електрически.
                Всеки двигател се охлажда освен от охладителната течност,маслото и от въздуха който преминава около него.В зависимост от температурните разлики и обтичането на двигателя с въздух,се получават и различни разлики в температурите на детайлите.
                На пръв поглед повърхностното охлаждане е пренебрежимо малко,но в определени режими то може да оказва някакво влияние.
                Това е само хипотеза.(не много вероятна)
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Аз също съм си купил една помпичка от газела но не оставам свободен да я монтирам но ще се постарая тази вечер да я метна на джипа и ако не се лъжа струваше 55лв. чисто нова.И снимки ще има

Коментар

Снощи я монтирах но ефект не виждам .

Коментар

Интересно!
                      Ти какво очакваш?
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Колега Божич,
                        не се притесняавай и не прави никакви "подобрения" по системата за охлаждане.
                        Общо взето този форум го чета от 4 години, откакто всех Jeep, има много добри идеи и затова все още го чета и даже почнах да пиша в него, има и баласт, но така е винаги
                        За дизелите /и не само/ има едно общо правило , най важни са температурата на двигателя и налягането на маслото и те трябва да се следят.
                        Какви са за различните производители?
                        Има едно друго правило от авиацията - вертикалната стрелка, това е нормалното, номиналният режим на работа и т.н./за бърз контрол на много прибори/, това важи за всички прибори по таблото, просто виж за различните двигатели на един и същ модел, те са различни.
                        После на кой се случва това, карал със 160 км/ч, това "offroad" или "roadstar" коли са?
                        Като тук всички караме офроад, ако някой ме убеди, че имаме пътища, ще черпя!
                        Винаги има проблем с охлаждането на "задните цилиндри", Т на въздуха, отлагане на прах и т.н.
                        Решаване на проблема:
                        - ами мий си двигателя;
                        - не гаси двигателя при повишена температура;
                        - а ако искаш нещо плюс, сложи си две вентилаторчета 12 В в задния край на коша да увеличат скоростта на потока въздух с ключ в купето.
                        За живота на различните мотори, това което съм прочел тук са глупости, инкасо Jeep's /4l/ на една банка в Благоевград са над 1 млн. километра побег, за дизелите конккретно за Рено мотор, според един приятел /автоджамбазин/ който ме "открехна" да си купя тази кола, внесли са такава на 170к, новите са навъртели още до тогава още 500к без проблем.
                        Май отплеснах.
                        Дано съм ти помогнал с нещо!

Коментар

Първоначално публикуван от Palazov Преглед на мнение
                          !
                          Това с вертикалните стрелки,в автомобилите не важи на 100%.
                          Винаги има проблем с охлаждането на "задните цилиндри", Т на въздуха, отлагане на прах и т.н.
                          При въздушно охлаждане-да,но при течностно,влиянието по принцип,трябва да е пренебрежимо малко(не че го няма).
                          За дизелите /и не само/ има едно общо правило , най важни са температурата на двигателя и налягането на маслото и те трябва да се следят.
                          Факт е,че и при правилна експлоатация,някои двигатели имат по-голям ресурс от други.А в случая не става въпрос и за ресурс,а за често повтарящи се повреди със сходен характер.Статистиката от повреди навежда на мисълта,че този двигател има конструктивни проблеми,независещи от условията на експлоатация.
                          Незасегнатите екземпляри,каквито много хора притежават,също са част от статистиката.

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                            Интересно!
                            Ти какво очакваш?
                            Ами аз очаквам като пусна помпичката във най-горния краи на главата има едно маркочле което влиза във рашерителния съд от него да излиза струика а не да капе само

Коментар

Първоначално публикуван от Palazov Преглед на мнение
                              ...........После на кой се случва това, карал със 160 км/ч, това "offroad" или "roadstar" коли са?
                              Като тук всички караме офроад, ако някой ме убеди, че имаме пътища, ще черпя!
                              !
                              Аз карам със 160 км.При това джип чероки 2.5тди той горкия толкова вдига и аз толкова го напъвам.А относно черпнята много пия внимаваи

Коментар

Като чете човек във форума за двигатели VM (Krysler), остава с убеждението, че това са пълни боклуци, независимо от коя серия са. Тежки определения от типа "грешка на аборта" се сипят от всякъде и ако някой притежава Jeep с такъв мотор, то той неминуемо ще получи тежка "автомобилохипохондрия"
                                Моят пост беше конкретно към колегата Божич и неговият пост #22. Той няма проблеми с прегряване, ама изобщо! Иска да постави една допълнителна помпа за застраховка и то по пост #1, където се говори за подобряване на парното (къде е Лом, къде е Лондон)?!
                                Поставянето на помпа по магистралата в охладителният кръг /освен, ако не работи постоянно и е правилно избрана/, неминуемо ще наруши охлаждането, независимо от твърдението на Ясен, че хидравличното съпротивление на тази помпа е пренебрежимо.

cecoa1 - говориш за статистика и грешки или казано по друг начин:
                                "Всяко правило си има изключения, което потвърждава правилото!"
                                Кой говори за 100%? Купувам си кола втора ръка с едно ремарке инструкций за ползване?! Кои са нормалните й параметри?
                                А, че има проблем има, но не е в мотора.

Gun - това, че караш с 160 не доказва, че имаме пътища.
                                А за пиенето, явно ще трябват двама келнери!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X