Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Монтирано Ел.моторче на водния кръг на WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Монтирано Ел.моторче на водния кръг на WJ

Здравейте,

Пускам темата за да е от полза на колегите с Grand Cherokee с недомислен двигател от към страна на охлаждането 3.1 Дизел. Аз не видях тема за ВЕЧЕ монтирано такова моторче и споделено тук, във форума.

Материали:

Моторче втора употреба от дизелов Мерцедес - 70 лв.
    Време реле с диапазон от 1 сек до 10 часа, ток от 12-380 V - 55 лв.
    Кабели - бира
    Монтаж не повече от 1 час.

Та.

Монтирах моторчето на единя маркуч който отива към радиаторчето на парното.

Вижте и кажете дали съм уцелил правилният!!!

релето монтирах до кутията с предпазители до двигателя, като използвам постоянен "+" от акумулатора и един "+" който се прекъсва от ключа за запалване. Използвам два минуса, като единят е за захранване а другият за да се прекъсва от времерелето.

Принцип на работа:

Докато двигатела работи, моторчето е в покой. След загасване на двигатела, моторчето започва да работи (настроил съм го на 10 мин.) Обаче, ако стартирам двигатела преди да са минали 10 мин. то не променя цикълът му(т.е. си работи до зададените мин. и спира). след като загасите двигатела то пак си заработва 10 мин.

Прилагам и схема на монтаж.

Дано съм бил полезен!!!

Колеги, приемам критики отностно монтажа с цел изчистване на евентуални мои грешки.

Поздрави
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от kpaliev; 08-10-09, 15:04.
    VW Touareg R5 2005
    Ford Ranger 2.5 Double Cab 2005 Х 2 PC
    Ford Everest 2,5 2006
    Крис

До: Монтирано Ел.моторче на водният кръг на WJ

Личи си,че си добър жичкаджия,монтирал си го хубаво,ама какъв е замисълът неможах да схвана ?
    TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
    Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
    Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
    Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан ERA Преглед на мнение
      Личи си,че си добър жичкаджия,монтирал си го хубаво,ама какъв е замисълът неможах да схвана ?
      Не е ли свързано с една широко разисквана тема за прегряване на този мотор след като се изгаси?

Коментар

Аз съм имал доста безсънни нощи за размисъл точно по охладителната система на този двигател и мога да кажа,вече убедено моите размишления:

1. като всеки дизел и този необича обороти над 2000,нормално понася за кратко 2500, в този смисъл му липсва 5 предавка на автоматика.
        2. първи конструктивен недостатък: монтирали са радиатора на климатика изцяло пред радиатора на двигателя,и в големите жеги като вдигне отпред 90 градуса, на големият радиатор му остават да компенсира само в границите на тези 10 градуса, ако не е пуснат клима лятото никога не загрява,а зимата ъпсурд.
        3. втори конструктивен недостатък: електрическият вентилатор се намира близко и във фокуса на вискомуфата и като пуснеш климатика,се включва принудително и я лъже че е по ниска температурата,и тя започва да върти по бавно и става омагьосан кръг, горещо препоръчвам на всички колеги,просто да изолират този тъп електровентилатор,едно че няма никакъв смисъл от него,второ пречи много на нормалният температурен режим.
        4. С времето придобивайки опит да се кара този двигател в рамките на 2000 оборота,няма никакви проблеми с температурата,а иначе си е 100 пъти по нервен и елеастичен от 2.7 CRD,за съжаление и с толкова по лаком.
        TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
        Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
        Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
        Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

Колега монтирал съм и аз такива моторчета предимно заради слабо парно,но какво забелязах, докато работи двигатела циркулацията е перфекна но като изгасиш двигатела циркулацията е много слаба въпреки добрия дебит който и дават.Незнам при теб как е.Може и аз някъде да съм направил грешка
          Та.

Моля, прочетете ЗАЩО го е монтирал!
          Благодаря,прочетах внимателно и затова намекнах че при изгасен двигател вероятно няма да му е полезна,Доста опити съм правил с тези помпи
          Последно редактирано от Калин; 08-10-09, 18:50.
          JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Браво, най-после някой го направи тоя тунинг.

Само няколко въпроса:

1.Защо стара помпа за 70 лв. като нова е 90 лв. (по ценова листа на БОШ за България).

2.Защо докато мотора работи допълнителната помпа не работи - подобрява парното на ниски обороти и т.н.

3. Защо в кутията с бушоните кабелите влизат отгоре. Отдолу ще стане по прегледно.
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
              Благодаря,прочетах внимателно и затова намекнах че при изгасен двигател вероятно няма да му е полезна,Доста опити съм правил с тези помпи

Тогава прочети и това и ще разбереш защо масово се монтират именно такива помпи именно на тези двигатели с цел да не стават поразии след гасене.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=49426

А по отношение на опитите - много е важно къде се монтира помпата - според германците оптималното място е под разширителния съда - за да не пречи на нормалната циркулация при работа на двигателя и в същото време при работа на електрическата помпа да осигурява циркулация в главите (El-WaPu означава Elektrische WasserPumpe)

​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
              Volvo XC90 D5 Executive '12
              Volvo XC60 D5 Summum '11
              Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                Тогава прочети и това и ще разбереш защо масово се монтират именно такива помпи именно на тези двигатели с цел да не стават поразии след гасене. ..................................

Може би защото главно подобрявах парното а не охлаждането на главата съм пропуснал правилното разположение на помпата от което можеби се получава слабата циркулация на изгасен мотор,Мерси за забележката и информацията
                Последно редактирано от CarTest™; 09-10-09, 14:20.
                JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев Преглед на мнение
                  Не е ли свързано с една широко разисквана тема за прегряване на този мотор след като се изгаси?
                  Да колега!

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
                  Браво, най-после някой го направи тоя тунинг.

Само няколко въпроса:

1.Защо стара помпа за 70 лв. като нова е 90 лв. (по ценова листа на БОШ за България).

2.Защо докато мотора работи допълнителната помпа не работи - подобрява парното на ниски обороти и т.н.

3. Защо в кутията с бушоните кабелите влизат отгоре. Отдолу ще стане по прегледно.

Колега, отговарям:

1. Посетих заветният магазин на "Киров и Бош" на ул. Цар Симеон.
                  След разяснение какво ми трябва (не знам как се нарича тази помпа в каталозите ) Продавача ми набута една точно като тая която съм монтирал за 250 лв Мойта реакция......избягах!!! Та затова е втора употреба.

2. Според мен охладителната система докато работи двигатела е ОК (според темите които прочетох тук никой не е страдал от прегряване докато работи мотора). А и парното на джипа е доста добро!!! Пред Хондата ми и Корса С 2004г.

3. Е най интересен за мен въпрос!

Ми то за по малко от един час да го монтирам и опроводя. За кабелите си прав. Нескопосано съм ги сложил от горе ама ще ги интегрирам както трябва, бързах днес.

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
                  А по отношение на опитите - много е важно къде се монтира помпата - според германците оптималното място е под разширителния съда - за да не пречи на нормалната циркулация при работа на двигателя и в същото време при работа на електрическата помпа да осигурява циркулация в главите (El-WaPu означава Elektrische WasserPumpe)
                  Тук имам въпрос колега!
                  Как мислиш, добро ли е мястото на монтираната помпичка?
                  За оптимална работа не говоря, да върши работа. Според мен минавайки през радиаторчето на парното се охлажда добре. Ама дали е на правилният маркуч?
                  VW Touareg R5 2005
                  Ford Everest 2,5 2006
                  Крис

Коментар

колеги, а тази помпа, като не работи по време на работата на двигателя не пречи ли на циркулацията на охладителната течност?
                    не бързам за никъде...
                    XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение
                      колеги, а тази помпа, като не работи по време на работата на двигателя не пречи ли на циркулацията на охладителната течност?
                      не тя е на отворен принцип. т.е. включена или не вода си минава.

Поздрави
                      VW Touareg R5 2005
                      Ford Everest 2,5 2006
                      Крис

Коментар

Първоначално публикуван от glinski Преглед на мнение

Не, защото е центробежен тип помпа и флуидите преминават през нея с пренебрежимо малко съпротивление.

Коментар

ясно.
                          не бързам за никъде...
                          XJ 2.5TD '98

Коментар

http://www.boschmotorsandcontrols.co...0024/index.htm

Ето ти помпа.

http://www.bosch.bg/bg/products/car_...list/index.htm

Ето ти цена за България.

Коментар

Аз монтирах още преди година за по-добро парно.Доволен съм

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X