Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Паднал акумулатор
Свий
X
-
До: Паднал акумулатор
Чета аз, явно ще видим утре като го позарадя какво ще стане.Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнениеhttp://forum.offroad-bulgaria.com/sh...6%E8%FF&page=5
Я разгледай тази тема /по -точно моите постове/ и ще ти се изясни картинката.
ВИНАГИ откачвай първо минуса - закон!!! Който не го спазва- плаче и плаща дебело!
Успех!
Иначе нов.
Джипа съм го оставял невднъж по цял месъц без да го паля, но проблеми не е имало.
Този път бях забравил чистачките пуснати на най слабо положение, но то като е изгасена колата не работят такаче едвали е от тях.
Може би му е дошло времето на акумулатора, то от 2-3 месеца ми свети една лампичка "check gauges" сигурно заради него, защото всичко друго е ок, като запаля изгасва лампичката.2000 Jeep Grand Cherokee WJ 3.1
Коментар
-
Може да е умрял и по ЕГН, може и утечка да се е появила, може и много окиси по клемите да е събрал
ако неможеш сам, иди на електричар. При махане и слагане на акумулатора, при неработещ мотор, ако всичко е наред най-много радиото ти да загуби настройки и да иска после и код.Колкото до консумацията на по-новите коли като се мери е добре да се държи уреда включен поне 1-1.5 минути.
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
А бе човече вземи един акумулатор от приятел.Сложи го на Джипа и пробвай.Ако запали, така както си с чуждия, бягай да си купиш нов и свестен( че не всички нови са читави)акумулатор и си готов.Какво мислиш толкова все едно ще сменяш ел,инсталация.
Grand Cherokee WJ 4.7 V8
Това е положението.
Коментар
-
Позаредих го днес о/у 4 часа и веднага запали.
Утре отивам да взема нов.
Лошото е че незнам точно какъв ми трябва, на сегашния ми нищо не пише, няма никакви етикети и надписи, само някакъв щампован номер отгоре.
Но като гледам по размери се насочих към Varta Silver 85Ah EN800. Дано е подходящ.2000 Jeep Grand Cherokee WJ 3.1
Коментар
-
Акумулатора не се гледа само по размери.Има много други по-важни неща - пусков ток, капацитет, особено за дизел,местоположение на клемите, да не се окаже след като го купиш,че кабелите са ти късиПървоначално публикуван от 777 Преглед на мнениеПозаредих го днес о/у 4 часа и веднага запали.
Лошото е че незнам точно какъв ми трябва, на сегашния ми нищо не пише, няма никакви етикети и надписи, само някакъв щампован номер отгоре.
Но като гледам по размери се насочих към Varta Silver 85Ah EN800. Дано е подходящ.
.Вместо да умуваш иди с джипа до най-близкия магазин /сервиз/ за акумулатори, посочи им возилото и кажи вълшебната думичка:''Не пали'', примерно и те ще се погрижат.
Успех!
Коментар
-
Насочил си се към добра вирма , Но ТРЯБВА ДА Е 100 а/ч и гледай да е с максимален пусков ток.Първоначално публикуван от 777 Преглед на мнениеПозаредих го днес о/у 4 часа и веднага запали.
Но като гледам по размери се насочих към Varta Silver 85Ah EN800. Дано е подходящ.________________________________________________________________________________________
Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнениеАко ще зареждате акумулатора, първо вижте да не е от тези, които изобщо не търпят зареждане - какво пише на него, може ли да се отваря отнякъде за преглеждане на клетките и доливане или не. Според мен ще рискувате повече да прецакате нещо, ако го зареждате, докато е включен към автомобила - откачете го - първо "-", после "+"-а. Акумулаторите, както писаха по-горе са по-евтини от пътна помощ и са си консуматив, рано или късно трябва да се сменят с нови.
)) ами динамото за какво е ?
нали то зарежда акумулатора...?
колко е по-разреден толкова по голям ток му пуска за зареждане
нали затова си има и релерегулатор
))
и другото
акумулатора по принцип си е доста скъп консуматив
дали ще си умре сам или му помагаш...пак се сменя
то е като феродото :слагаш - ползваш - сменяш
)) направо си е "plug and play"
понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
Honda Shadow VLX 600 - 1999
FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6
0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
Влади
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар