Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паднал акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Паднал акумулатор

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...6%E8%FF&page=5
    Я разгледай тази тема /по -точно моите постове/ и ще ти се изясни картинката.
    ВИНАГИ откачвай първо минуса - закон!!! Който не го спазва- плаче и плаща дебело!
    Успех!
    ________________________________________________________________________________________
    Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
    HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
      http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...6%E8%FF&page=5
      Я разгледай тази тема /по -точно моите постове/ и ще ти се изясни картинката.
      ВИНАГИ откачвай първо минуса - закон!!! Който не го спазва- плаче и плаща дебело!
      Успех!
      Чета аз, явно ще видим утре като го позарадя какво ще стане.
      Иначе нов.

Джипа съм го оставял невднъж по цял месъц без да го паля, но проблеми не е имало.

Този път бях забравил чистачките пуснати на най слабо положение, но то като е изгасена колата не работят такаче едвали е от тях.

Може би му е дошло времето на акумулатора, то от 2-3 месеца ми свети една лампичка "check gauges" сигурно заради него, защото всичко друго е ок, като запаля изгасва лампичката.
      2000 Jeep Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Може да е умрял и по ЕГН, може и утечка да се е появила, може и много окиси по клемите да е събрал ако неможеш сам, иди на електричар. При махане и слагане на акумулатора, при неработещ мотор, ако всичко е наред най-много радиото ти да загуби настройки и да иска после и код.Колкото до консумацията на по-новите коли като се мери е добре да се държи уреда включен поне 1-1.5 минути.
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

А бе човече вземи един акумулатор от приятел.Сложи го на Джипа и пробвай.Ако запали, така както си с чуждия, бягай да си купиш нов и свестен( че не всички нови са читави)акумулатор и си готов.Какво мислиш толкова все едно ще сменяш ел,инсталация.
          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
          Това е положението.

Коментар

Позаредих го днес о/у 4 часа и веднага запали.
            Утре отивам да взема нов.
            Лошото е че незнам точно какъв ми трябва, на сегашния ми нищо не пише, няма никакви етикети и надписи, само някакъв щампован номер отгоре.
            Но като гледам по размери се насочих към Varta Silver 85Ah EN800. Дано е подходящ.
            2000 Jeep Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от 777 Преглед на мнение
              Лошото е че незнам точно какъв ми трябва, на сегашния ми нищо не пише, няма никакви етикети и надписи, само някакъв щампован номер отгоре.
              Но като гледам по размери се насочих към Varta Silver 85Ah EN800. Дано е подходящ.
              Акумулатора не се гледа само по размери.Има много други по-важни неща - пусков ток, капацитет, особено за дизел,местоположение на клемите, да не се окаже след като го купиш,че кабелите са ти къси.Вместо да умуваш иди с джипа до най-близкия магазин /сервиз/ за акумулатори, посочи им возилото и кажи вълшебната думичка:''Не пали'', примерно и те ще се погрижат.
              Успех!
              Последно редактирано от walker; 09-10-09, 00:37. Причина: добавяне на текст

Коментар

Първоначално публикуван от 777 Преглед на мнение
                Насочил си се към добра вирма , Но ТРЯБВА ДА Е 100 а/ч и гледай да е с максимален пусков ток.
                ________________________________________________________________________________________
                Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Колко АЧ препоръчва производителя???????????
                  Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                  Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                    Ако ще зареждате акумулатора, първо вижте да не е от тези, които изобщо не търпят зареждане - какво пише на него, може ли да се отваря отнякъде за преглеждане на клетките и доливане или не. Според мен ще рискувате повече да прецакате нещо, ако го зареждате, докато е включен към автомобила - откачете го - първо "-", после "+"-а. Акумулаторите, както писаха по-горе са по-евтини от пътна помощ и са си консуматив, рано или късно трябва да се сменят с нови.
                    )) ами динамото за какво е ? нали то зарежда акумулатора...? колко е по-разреден толкова по голям ток му пуска за зареждане нали затова си има и релерегулатор ))
                    и другото акумулатора по принцип си е доста скъп консуматив дали ще си умре сам или му помагаш...пак се сменя то е като феродото :слагаш - ползваш - сменяш )) направо си е "plug and play"
                    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                    Honda Shadow VLX 600 - 1999
                    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                    Влади

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X