Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рейка 5.7HEMI WK2 гребена играе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Мерцедес успяха да утрепат легендата 220. Сега трепят последната легенда. Г клас.
    Ама няма какво да се чудиш. Те утрепаха такава силна държава, една легенда ли ще им се опъне.

А съм виждал Г класа с 4 твърди блокажа. Имам я на снимка!
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Съединител - долен, ляв педал.
    Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
      Това извращение лично ли си го снимал или у суратя го намери?
      Е няма как да ти снимам лично в 1 през нощта предно окачване на Гега. Загледжал съм от любопитство като съм виждал - той горния носач със шарнира си се виждат стърчащи над гумата, точно като при WK, стига да не са правен издевателства.

Дали ги има и с цял мост и какви точно комплектации, не знам. Просто не виждам как би могло да се кара безопасно с 200 от всеки и да е с цал мост. Пак - говорим за гражданска употреба от всяко лайнце или кифла, на които някой е купил такова.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, това е предсмъртния вопъл на Г клас.
        Вече няма Г клас. Това е полюция.
        Г клас е с 2 (два ) цели моста.
        След като правиха 4 опита да спрат този модел и клиентите не ги спря дори безумната цена я подкараха по педалския начин. Скапаха концепцията. Направиха я като Голф.

Но Брабус на старата база направиха най бързия (не сериен) гелендер.
        ...не се лови веднага за тракхоука.
        Последно редактирано от drukman; 21-03-26, 01:14.

Коментар

Да де, ма гранда е евтина американска семейна кола, дето върви с 200. И се кара от всякакви, както в Европа се кара, да речем, Passat и производните му.

А сега си представи всичките американци, каращи грандове и европейците карщи пасати да се качат на гега с цели мостове, дето с лекота вдига 200. То 2/3 няма да смеят да я карат с толкова, а от останалите половината ще се изтрепят. Аз за себе си не знам дали мога да карам кво да е с цели мостове с 200.

Сега, сигурно Brabus като са наляли 2 чувала пари в окачваме, то става за нещо, ама и физиката никой не я е отменил. Моста си тежи, едни кардани се мандахерцат, при това ако помня добре понякога със специфични технически решения, дето никак не търпят волности, даже при по-гражданските изпълнения.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Който не кара по правилник сам си е виновен. Женя 10 г кара Патрул с цял мост. Шими нема.

Коментар

Който не кара по правилник сам си е виновен. Женя 10 г кара Патрул с цял мост. Шими нема.
              С 200? Искам да го видя това.

Карал съм Nissan с тоя мотор се пак. 150км/ч в Гранда се усещат като 90 в Тераното, а то даже не е с цял мост отпред.

Коментар

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                У нашенско максималната разрешена скорост е 140км/ч. У офроуда го докарвах до 10-15км/ч, ама не винаги. G klas = Gelande Wagen е нещо правено да се движи там където няма път.
                Това, че разни извращенци искат да го направят бегачка е само щот нямат пари за Ферари или Ламборджини. .. или по-вероятно, щот' нямат акъл.
                Също като опитите да се повдигне Волга.
                цЕлата тая полюция със СУВ е опит 'ем да стиснеш, 'ем да пръднеш. Като резултат се насираш.

• sparkybg
                sparkybg коментира
                Редактиране на коментар
                140 вдига и най-мизерната сегашна малолитражка. Ама ти и Женя по някаква си там причина не карате малолитражки.

Една кола трябва да е безопасна спрямо възможностите си, а не спрамо правилника. Ако колата е масова, трябва да е безопасна за всяко подобие на шофьор, който се качи да я кара.

Концепцията на Патролите и старите Геги е не да вдигат 200, а да те закарат и върнат и от края на света без да се строшат. И при едните и при другите масовия мотор беше с възможности 140 да вдига предимно по нанадолнището, а доста комплектации и това не можеха.

Прав си. Няма Г класа която да върви като Jeep.
              Познаваш ли Зарко Константиан от Пловдив, тук беше с ник Кайшин на латиница, е неговата Гега можеше да засрами доста Джийпове
              Бъдете живи и здрави!

Коментар

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Точно на асвалта, хвалеше се как вдигнал 200 на околовръстното на София, това преди 15тина години.

Не помня точно как изглеждаше, аз съм се возил в нея няколко пъти ама има няма преди 10-15 години...

• drukman
                drukman коментира
                Редактиране на коментар
                Неговата, старата, беше рязана, с 37" каймани и няма как да не я запомниш. Ако е била моята, тя е с диференциали 6.16:1. Сещаш ли се кога ще вдигне 200. Ако е имал някаква друга, не знам.
                Ако е за хвалби, аз, кога никой не гледа, вдигам 314,5 по баир на 2ра.

• BatGeorgeone
                BatGeorgeone коментира
                Редактиране на коментар
                Сигурно си прав, Вальо не помня, това беше много отдавна, Зарко не съм го ни чувал, ни виждал, вече сигурно 12-13 години ако не и повече. А в Пловдив последно ходих един път да с видя със Зарко и втори път с децата преди Ковида отдавна ще да е било.

Да се върнем пак на темата с рейката. Ще напиша тук нещата които съм разбрал може да са полезни на някой.

Значи тези изцяло електрическите рейки за WK2 излезе че съдържат един от многото компютри в колата - Electric Power Steering (EPS). Съответно смяната на рейката е и смяна на компютър. Съответно трябва да се програмира този компютър с вина на колата първо за да може да си говори с другите компютри без да го отхвърлят. Второ трябва и да се настрои къде е централната точка и крайните точки на кормилото, Носят се слухове че нямало вече хардуерни стопери на завиване а с ел. мотора спирали кормилото като стигне края.

Та ясно е че настройките стават с дилърския софтуер. Възможно е да стават с някои от високия клас диагностики също но не е потвърдено.

Сега остава отворен въпроса ще се намери ли в България кой да направи това за канадски модел WK2.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                Сега остава отворен въпроса ще се намери ли в България кой да направи това за канадски модел WK2.
                Намерил се е вече в лицето на моя милост.

...сега, 2021-ва ми е малко граничен случай, ама докато не се пробва няма как да знам. Моторен компютър за Компас 2022-ра човъркам безгрижно, та подозирам че може и да се получи.

ПП: Трябва да имам и нужния Флаш (като ми дадеш парт номер ще ти кажа), би-трябвало и да мога да го човъркам, но пак, все пак има 5% вероятност да не мога.

ППП: VIN-а се изчиства и то си го прочита след това. Намирам процедура за чистене и на "Steering Pull Compensation", което вероятно е въпросното обучение. Предполагаемо след това си се адаптира.
                Последно редактирано от sparkybg; 23-03-26, 22:28.

Коментар

• jja
                  jja коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ако можеш да я направиш ще е супер. С какво ги правиш тези магии? Парт номер ще ти дам утре че има много ъпдейти и искам да ги проследя добре.

PROXI Allignment се казва процедурата или една от процедурите коит отрябва да се изпълнят. Запознава новия компютър с другите. Виждаш ли такова нещо при теб да има?

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Пак - трябва да я закача за да знам какво и дали мога. С ширпотребски софтуер не става, или става само частично.

Компютрите си се надушват сами като я сложиш и е нулирана. Дали трябва/има още нещо се вижда чак тогава. Обикновено какво има/няма по колата си се ориентира само по VIN и парт номера., а каквото трябва е записано в самия фирмуер - налива се същия, с който е било твоето возило.

Например при компютър за мотор подходите са два - програмиране с твоя софтуер, записване на твоя VIN и нулиране или клониране. И в двата случая модула просто се поставя и тръгва все едно винаги си е бил там, ако предварително е бил програмиран.

Моя опит с европейска рейка на кола 2021г. Компа на рейката се сваля лесно и на самата рейка остава само сензора за ъгъл и мотора. Настройката на ъгъла става с Лънч, т.е. с не фирмена диагностика. Промените в компа, ако не си запазил твоя, стават по-сложно. Трябва някой който го може. В този комп има маркери за различните екстри. Асистенция по линиите, дистроник, автоматичен паркинг и пр.

ПП на рейката от снимката на 1 ва страница не виждам да има комп. На другите модели които намерих, също не си личи. Провери дали компа е на самата рейка. Може в Джип още да не са се изпедер..и на цяло и компа да е отделно.
                Последно редактирано от drukman; 24-03-26, 00:01.

Коментар

• jja
                  jja коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ако може да се свали компа най добре ама дали ще може не е ясно. Отделно че рейката е ъпдейтвана няколко пъти и не е ясно това дето аз го имам на колата дали е същото като поледната версия която единствено е в продажба.

Точно тук няма такива педерастии. Датчика за ъгъл е на колоната на волана. Рейката е просто рейка. Държи лентата през камера (обучавал съм новосменена камера), дистроника само управлява газ и спирачки в допълнение на това.

Ще мога да кажа какви процедури има като го закача (освен вече споменатите нулиране на VIN и на адаптациите за компенсация на дърпането). В един момент просто сменят рейката с електрическа, а другото си остава същото.

Коментар

• drukman
                  drukman коментира
                  Редактиране на коментар
                  Въпроса беше дали компа на рейката е ВЪВ самата рейка. Като на съединителите от ВАГ, примерно.
                  ...та да е по-близо до водата и да гори заедно с рейката, като се наводни.

• sparkybg
                  sparkybg коментира
                  Редактиране на коментар
                  Ако съдя по снимките, в рейката си е. Върху самия мотор.

Рейките са 2 модела и имат нещо общо с вида окачване. Вероятно с различни характеристики за спортно и не-спортно изпълнение.

Не е задължително това да е зле. Сам знаеш че не е невъзможно електрониката да се уплътни добре. Там поне не е на такова гниещо място като компютъра зад подкалника, което стана масово вече. И реално му трябват 4 жици - 2 захранване и 2 за CAN шина. Не мога да видя какво има по конектора обаче.

• jja
                  jja коментира
                  Редактиране на коментар
                  Има много видове рейки на тия чеоркита, от хидравлични през хидроелектрически до чисто електрически. Последните намирам много източници че съдържат компютър и че се програмира тоя компютър (https://diag.net/msg/m6qxkbiawhvl3qjmv5atw7t0we , https://www.jeepgarage.org/threads/2...ost-2021446965)

Когато ти е удобно мога да мина да видим какво ще излезе като процедури кат ого закачиш. Само дай знак.

Ей го:
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:elsteering.jpg
Прегледи:68
Размер:57.2 КБ
ID:7032361

Едната букса е само захранване - 2 дебели жици. Втория конектор явно е управление.

Коментар

Трябва да е на хубаво време. Откачат се едни букси и се слага тапа за да мога да я гледам/програмирам, че след 2018-та са заключени. Това е около десния крак на пасажера и трябва поне малко гъзурчене и гледане.

Коментар

• jja
                    jja коментира
                    Редактиране на коментар
                    Имам го кабела за байпас на секюрити модула и съм махнал трима под жабката с венити светлините. Общо взето със затворени очи го включвам и изключвам вече че бая пъти го правих. Лесно ще се закачим. Искам да си поиграя с натягането на гребена първо тази седмица може би да видя какъв ще е резултата преди да поръчам новата рейка обаче. Така че може би ще те потърся към края на седмицата или другата да ми кажеш кога имаш свободно време ако ти се занимава с това.

На тази от последната снимка компа е залепен на мотора. Сваля се и се мести на тази която ще купиш. Задаваш ъгъла и возиш спокойно. Ако ви се занимава с програмиране, може и на старата рейка с новия комп. Таман ще ти остане един за резерва.

Коментар

• jja
                    jja коментира
                    Редактиране на коментар
                    Възможно е да стане но може и да не стане. Новата рейка може да не е точно същия парт номер кат остарата и компа може да не пасне. Няколко пъти е ъпдейтвана частта.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20260324_154340.jpg
Прегледи:39
Размер:537.9 КБ
ID:7032469

Мисля на първи пас да натегна гребена. Но стегалката е доста страннаНа други рейки дееот съм си играл има законтряща гайка и стягаща. Тук виждам само това на картинката. В центъра е черна гумена тапа с дупка. Пробвах се да я махна но нещо е запечена и нямах много време днес. Дали под нея ще има нещо като втори елемент за стягане или всичко тук се прави от голямата външна гайка и законтряща няма?

Някой виждал ли е такава схема?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 21:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                  X