Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рейка 5.7HEMI WK2 гребена играе

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рейка 5.7HEMI WK2 гребена играе

Колата е 2021-ва и е на 50 000км от които последните 20 000 при мен. Напоследък нещо се разтропа предницата на ниска скорост по неравности особено. Почнах да ровя и открих това:

https://drive.google.com/file/d/1_OT...ew?usp=sharing

Това става при лашкане на шофьорската гума с ръце на завиване. Реално има лек луфт, гумата мърда без да мръдне кормилото и другата гума. И изглежда че луфта идва от това движение на гребена нагоре надолу в тялото на рейката.

Не очаквах такива пробеми на тези километри. Интересно е че от страната на пътника е бетон изобщо не мърда гребена.

Предвид че рейката е електрическа и гребена едва ли е износен се чудя дали няма да се оправи с натягане на болта дето регулира притискането или направо със смяна на притискателната втулка и пружината. За рециклиране се чудя също ама не мога да си представя какво биха рециклирали освен и те да сменят втулката. Или по лошо да се направи някакво побългаряване дето да те е страх да го караш.

Накой някакви идеи по въпроса?

Ако беше от болта, регулиращ притискането, щеше да хлопа аналогично и когато клатиш другата гума.

Мойто си хлопаше оригинално, хлопаше и когато смених накрайниците (всичките), проължи и когато смених рейката с рециклирана. На WK1 това.

Виж си тампоните на стабилизиращата щанга. Не се шегувам. Трябва да са гумени и трябва да нямат луфт. Бях направил грешка с полиуретанови - по едно време хлопаше все едно е пред разпадане. Дядо Владо ми е свидетел.

Сега мисля пак да сменям накрайници (външни) щото вече не остана от какво да е - рециклираната рейка си дойде с вътрешните барабар.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами то от страната на пътника няма ли пак някаква втулка която центрира гребена? Едва ли пивотира върху притискателната само.

Едно време на ленд крузъра имах подобен проблем, там тойота имаха обновена притискателна втулка та я схемнях и се оправи. Но и там тропаше само от страната на шофьора.

Гледах я стабилизиращата. Но това го усещам в кормилото. От рейкаа е по вероятно. А и не трябва гумата да може да се мести без да мръдне кормилото.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
        ...А и не трябва гумата да може да се мести без да мръдне кормилото.
        Да де, ама между лява и дясна страна е твърд лост.

При хидравлична рейка втулка има само откъм пътника, върху/покрай нея е и уплътнението между лоста е цилиндъра с маслото. При теб там е мотора. Откъм шофьора е триъгълна рейка, притискана от гайка с прубина и пластмасови накладчици към оста на зъбнмото колело, което се върти от волана. И там луфт се получава или от луфт в лагерите на оста на зъбното колелце, или от износени накладчици на притискащия елемент, котйо представлява това:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WK1Steering.jpg
Прегледи:59
Размер:20.0 КБ
ID:7031876

Не знам дали при WK2 е нещо подобно откъм шофьора, ама като нищо може да е същото.

При теб май не е същото, но със сигурност е подобно. Търси причината тук:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:rack.jpg
Прегледи:58
Размер:41.6 КБ
ID:7031877

Тая гайка отдилу притиска рейката към пиньона. Тя отговаря и за центрирането и луфта откъм шофьора. И точно тоя луфт усещаш на волана най-силно, щото връзката е директна

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да точно така, аз на притисащия елемент му викам притискаща втулка. Дали мога да намеря нов такъв е отворен въпрос.

Залуфт в лагерите на оста не се бях сетил. Ще видя дали мога да го стигна да го разклатя.

Не очаквам гребена да е износен и там да има луфт. Ако не са лагери трябва да е притискащ елемент.

Чудя се рейкаджиите дали имат някакъв нормален начин да се справят с тоя проблем.

Коментар

И лагери и притискащ елемент се сменят не особено трудно, даже при хидравлична рейка. При електрическа би-следвало да е дори по-лесно. Вероятно между мотор и прът е сачмено-винтова двойка някаква - само там евентуално може да има някаква сложнотия. Ма те електрическите са доста чишити, та не знам. Видимо може и да се цепи на 2 части, но само по картинка ми е трудно да преценя.

Коментар

Зависи каква е рейката. На Женя на картинга мотора е нанизан на пръта на самата рейка и съчмената двойка е вътре в него. Лагера е на края.
              Има мотори които са отстрани на пръта. Тия рейки най-бързо умират ако автомобила е повдиган. Почти правата линия става крива и ......готово.
              Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
              Съединител - долен, ляв педал.
              Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                Има мотори които са отстрани на пръта. Тия рейки най-бързо умират ако автомобила е повдиган. Почти правата линия става крива и ......готово.
                Е има картинка де. Ама не виждам никаква причина да мрат по-бързо от всяка друга рейка - нямаш цилиндър, имаш СВД. Всичко друго е практически еднакво - и притискането към пиньона, и втулката в другия край.

Коментар

Нямах предвид електрическите само, а рейките като цяло. Вдигането (разваляне на линията) утрепва рейката. Електрическите са само малко по кекави, предвид по-мУдерното производство.
                  Джип се прави с кормилна кутия. ... както в същност е бил.... тоя Jeep преди да се намесят счетоводителите.

Коментар

Jeep-овете преди тоя, с кормилна кутия, са нарицателни за ШИМИ при не до там велики износвания. А като нещо стане 400 коня и искаш всеки дришльо да може да го кара с 200 вече не става така.

В случая не съм съгласен че опира до счетоводство само заради това че е с рейка. Тая рейка с много миниатюрни промени миже да се направи вечна - например лагерчето на пиньона на моята е хипер смешно, за сметка на това е под тапа, която не е правена да се сменя, еле пък на място. И още 2-3 такива дреболии, корекцията на които биха направили рейката в пъти по-устойчива на възникване на куфтове. Те и кормилната кутия да направят така, и тя ще сдаде.

Отварял съм една бракувана, вероятно на 300+К. Самата рейка и пинйон бяха перфектни. Беше сдала багажа заради язвички по стержена а имаше луфтове заради износени накладчици и лагер на пиньона с половин милиметър луфт. Накладчици имам сигурно 20 броя различни дебелини, лагер на пиньона се слага усилен поти без никакво рпеработване, но язвичките няма как да коригирам. Ако я бяха направили хромирана като стержен на хидроцилиндър подлежеше на реециклиране без никакви драми.

Коментар

И Г класата е с кутия, па за шими не съм чувал там. .. и Патрула ....
                      На ВрангЕла на времето имах едно амортисьорче вързано в хорото. Решаваше проблема.

Коментар

Врангела нямал ШИМИ? Я пак? И Гегата и Патрола имат. Потърси - клипчета има колкото щеш.

Кое от всичките тия безрижно може да се кара с 200? Никое. А WK1 и особено WK2 се кара безгрижно, че и не се усеща.

ПП: WJ (предния модел Grand с кормилна кутия) доколкото ми е известно имат кормилен демпфер от завода още.

Коментар

Прав си. Няма Г класа която да върви като Jeep.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Прав си. Няма Г класа която да върви като Jeep.
                            Има, ма окачването е такова:
                            Натиснете снимката за да я уголемите  Име:G63AMGsuspension.jpg Прегледи:0 Размер:60.8 КБ ID:7031914

Сега, дали на всичките е такова, не мога да знам. Това е на прясно G63AMG.

Коментар

Това извращение лично ли си го снимал или у суратя го намери? Или преди 2018 вървяха само по нанадолнище?
                              Последно редактирано от drukman; Вчера, 01:45.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 108,039 в 22:00 на 20-03-26.

Зареждам...
                              X