Обява

Свий
Няма добавени обяви.

WK2 3.0 CRD разлики между еко дизел 240 к.с. и дизел 250 к.с.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• WK2 3.0 CRD разлики между еко дизел 240 к.с. и дизел 250 к.с.

Привет колеги,

За добро или лошо, вече не ми се налага да бродя по черни пътища, а Терано-то си е наказание за извънградско.
    Харесах си WK2, купуван нов в Бг; в обявата пишеше 250к.с., вече го платих, но в застрахователната стойност пише 184 kW (246,75 к.с.) - това ли е 250 к.с. мотора за Европа или еко дизела 240 к.с.?
    Според Auto Data WK2 има три версии на дизела: 190, 240 и 250 к.с. 240 се води "еко дизел" и го дават с около 2л/100км по-висок разход от 250 к.с.
    От всичко, което изчетох, 240 к.с. се предлага в Северна Америка и Южна Корея, следователно след като е купуван в БГ, би трябвало да е 250 к.с. - европейската версия.
    Някой знае ли какви са разликите между двата мотора (240 и 250 к.с.), дали разликите се коригират софтуерно, може ли в Европа да е продаден нов Еко дизел 240 к.с.; на какво се дължи разликата в разхода от 2л/100км?
    ВИН номера на добичето е 1C4RJFJM9JC226837
    Продавачът звучи като изключително читав човек. Не че 5лв/100км ще ме съборят, но искам да знам какво да очаквам и какво е удачно да правя или не (чип тунинг).
    Последните 4 години карах основно Шкода Кодиак 2.0 дизел 190 и 200 к.с.(служебни); за 4 години смених три автомобила (след 250 К км пробег ги продават и заменят с нови) и ... бактън от "миксери".
    WK2 ми изглежда много по-удачен вариант: въздушно окачване, звукоизолирани и атермични стъкла, 6 цилиндъра ... от Кодиак (при пробег от 80/100К км /година, среден разход между 9,5 и 10л/100км; шофиране със слушалки "noise canseling", една спукана гарнитура на главата, доускорението е ... като за 4 цилиндъра + стрес за водача ....).
    Та, да се върна на основните въпроси:
    1) 240 к.с. Еко дизел предлага ли се в Бг (като нов)?
    2) какви са разликите между 240 и 250 к.с.?
    Машината ще е лична, не служебна. Мислех си и за Hemi, но съм си фен на дизела, въртящия момент, звука ...
    На Мазда CX-7 следих регенерацията с ОБД и приложение на телефона. При WK2 същото ли е упражнението или дава индикация кога е в регенерация?

Благодаря предварително на отзовалите се с отговори!

И по рамата си излиза 250коня, и на калкулатора като сметнеш 184кв х 1,36 (1.35962 - ако искаш да си още по-акуратен) също е далече от съмненията за екзотична по-слаба версия...
    Не търси под вола теле! Още повече пък с някакви имагинерни 2л разлика в разхода на 250коня кола... Само от различен шофьор може да даде по-голяма разлика...
    А 2л/100 разлика може и да е само от различните стандарти за измервания по различните континенти (това всъщност и за конете може да важи - а двигателите да са идентични). Пък при реално каране - абсолютно нищо общо...
    Последно редактирано от Shider; Днес, 00:25.

Коментар

• atanas_93
      atanas_93 коментира
      Редактиране на коментар
      Има разлика в к.с. По спомен до 2014 е 240, след 2014 е 250.

Не съм сигурен, но мисля, че едните коне са немски (PS) а другите американски (HP) Разликата идва от закръгленията. Гледайте kW.
    Ако мотора ОМ642, има версии от 190 до 270, мисля
    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
    Вальо. О888 557Ч7Ч
    Silverado 1.3 i

Коментар

• atanas_93
      atanas_93 коментира
      Редактиране на коментар
      Този модел не е с мерцедесов мотор. Това е WM.

На моя WK2 двигателя е 240 к.с. Извънградско при нормално каране този двигател гори 8,5- 9,0 литра среден разход. Вярваш ли, че 250 к.с. ще гори 6,5. Аз не. Не трябва да те притеснява толкова разхода, колкото проблемния дизелов двигател на този модел. Прочети повече за това. Има изписано много в световен мащаб. Руснаците са най- достоверни и подробни в обясненията какво и защо се случва. И най- вече какво трябва да се прави за да се отложат проблемите във времето.
    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
    SSang Yong Kyron 2.0xdi
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 7 потребители онлайн. 4 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X