Относно линията на настройка, там където ги монтират имат графика на стената и ги настройват точно по нея, отделно Summita се саморегулира и завива, от 200LUX стана почти 600 по уред, мерят преди и след Фирмата е Garage46, не взех от ФаровеЛайф първо защото във Бургас не намерих техен представител и са много по-скъпи, а и аз исках да стане сега и веднага. Изключително съм доволен невероятна разлика, НО ако ти е заминал фара няма да светне каквото и да му сложиш при мен светна, но колата е в много добро състояние на под 100 000км.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Trailhawk 2017...
Свий
X
-
Вальо има предвид да се мери спрямо изискванията в евродирективата (или там каквото беше). Бях постнал и картинки някъде. Не е сложно, става даже и с телефон достатъчно точно.
ПП: Ето ти я. Забележи че на снимката цифри като 200 и 600 лукса няма. Изключително важна е точка B50L - там са очите на шофьора в насрещно движещият се автомобил. ECE R112 е дoкумента. Картинката е за разстояние до стената 25М.
Ако го мерят от 5 метра, стойностите се умножават по 25, а разстоянията се делят на 5. Ако го мерят от по-малко разстояние, не виждам читав начин да се премери - оптиката на фаровете е далеч от всякакво съвършенство и изкривяванията са големи.Последно редактирано от sparkybg; 25-02-26, 12:26.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Светят при абсолютно същия начин, лупата ги реже, Няма заслепяване, просто осветяемостта е много по-вече. Дотолкова разбирам аз...

Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Еми ако мерят от 5 метра и в точка B50L имаш повече от 10 лукса, заслепяваш, простичко казано. Ако фарът оригинално там е на ръба на нормите, като си сложил LED с 3 пъти (по собствените ти твърдения) повече светлина, следва че и осветенопстта в тая точка ще е близо 3 пъти над нормата.
Съмнявам се в гаража да мерят това. Мерят петното в средата, където е най-ярко, и толкоз. Иначе трябваше да имаш протокол с измерени стойности по графиката горе, а се съмнявам да са ти дали такова.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Ксенона си беше заводския на 6-7години така че най-вероятно е бил много по-слаб от заводските показатели., а относно тези диаграми това са ЕС-тъпотии както и всичко останало.
Имам Мерцедес със LED int, Lights осветяването на пътя е 200пъти по-добро и по-силно от на Американския москвич фарчетата па макар и с Лед крушка, там незнам по тази графика как се оправят....
-
-
Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Съединител - долен, ляв педал.
Вальо O888557Ч7Ч Silverado 1.3 i
Коментар
-
Ще ти потърся снимка с линия дали е коректно нанесена незнам..
P.S - Ако исках SRT или Demon просто щях да си взема/70% от SRTта на пътищата са взети много под цената на моя - 65К
/, НО карах едно SRT и определено не става да вози две малки деца

Mercedes-Benz - M-class (W164) - ML 550 (388 Hp) 2008
Mercedes-Benz - Е-class (W211) - 4matic (224 Hp) 2008
Коментар
-
Не че нещо, ма ни един от тия не е за върху пътя, та не знам с каква цел. Да се наредят киловат диоди върху дъска отдавна не е особено предизвикателство.Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеПак отварям проекта СелоЛед.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Идеята на тая простотия е да свети (не да осветява)... 600 и повече .. ама ще направя снимка. Те хич, ама извъобще и никак няма да заслепяват, и мерено на стената в гаража, и евро имат.
ии ставам и аз като другите.
Щом всеки може да си слага каквото намери и да го оправдава само с приказки, е аз това намерих.
-
-
- 1 like
Коментар
-
Аз не пия ракия без компания. Не пия ракия и когато карам по шосетата. Нямам "напъни". Просто очите са си мои и ме болят от селяниите по шосетата.
Не видях замерването над линията. Не виждам и графиката на тия "специалисти" да прилича макар малко на стандарта. Не видях и хомологацията на тия ламби за такива фарове. Не видях и снимка от мястото на насрещното.
Но хората имат ламби за продаване и намират на кого да ги пробутат(спестявам квалификацията). Абсолютно съм сигурен, че са ги направили по-добре от некадърниците в Порше и Шевролет.
ПП Спарки не позна. От ламБите в СелоЛед само IPF тата нямат сертификат (или поне аз го нямам) за ползване по пътищата. Малките Хели, Лазарите и Осрама имат.Последно редактирано от drukman; Вчера, 19:49.
-
По отношение на насрещните това мерене не означава нищо. Би-бил в норма, ако 5см над чертата и 30см наляво от центъра имаш по-малко от 10 лукса. Това ако мерят от 5 метра. А те мерят максимум от два.
Фарът евентуално отсича добре, но само толкоз.
Сега от картинката и дадените измервания:
1. Ако приемем разстояние до фара 2 метра, и приемем 550 лукса в точката, където се мери, спрямо нея яркостта над чертата близо до точка B50L е нещо като 33% (в B50L RGB-то e 159/172/189 спрямо 253/254/245 където е мерено) , тоест 180 лукса. Нормата за там при 2 метра е 62 лукса - 3 пъти над нормата си, докато оригинално светещия фар е точно на нормата.
2. За 1.5 метра нормата е 110 лукса - пак не си в норма, а оригинално светещия фар е доста под нормата.
3. Много над чертата RGB-то е 134/136/148 или около 25% от яркото петно, където е мерено, иначе казано 550/4 = 137 лукса - дори там си 2 пъти над нормата при 2 метра и около 20% над нормата при 1.5 метра.
Ако вземем да коригираме гамата на снимката да е линейна (тоест 1 весто 2.2), в точка B50L имаме RGB 93/102/124, което е 14% спрямо петното, или 550*14% = 77 лукса - пак си с 25% над нормата за мерене от 2 метра. Под нормата си само за мерене от метър и половина.
От предоставените данни и картинка - толкова.
ПП: Изобщо не коментирам че филтъра на луксомера не трабва да е такъв, а по-насочен. Иначе казано, твърде е възможно с телефон да се мери по-точно, защото не хваща чак полусфера, а примерно 120 градусоова такава.
ППП: И изобщо не коментираме че се мери всеки фар отделно, а не двата заедно.
От това картинката може да е драстично различна.
Последно редактирано от sparkybg; Вчера, 15:08.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.
Коментар