Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Trailhawk 2017...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Trailhawk 2017...

Рано е май за тази тема,но...форума дреме та да го посъбудим.
    Ще почна от далече пък къде ще стигнем ще покаже във времето.
    Избора на "нов" автомобил бавно,но сигурно дойде на дневен ред или поне така се бе зародила идеята в главата ми.
    Претенденти всякакви от всички марки и модели.
    Насоките от верни другари дърпаха в една или друга посока...
    Но това което човек сам си направи...
    До последно бях решил,че ще е премиум автомобил от сорта на audi s7,a8.
    Автомобил от братския щатски народ,,,или поне скрапта която продават на нас на "прИмоция".
    Играх на някакви търгове...цената все не ме устройваше и реших,че...ще е друго...а може и да не трябваше.
    След последната кола която не взех...минахме на план Б.
    Гранд чероки от диапазона 2015-2020.
    Бензиново и quadra drive 2...което както знаят запознатите не е лесна работа.
    Масово джиповете от тази серия са със раздатки quadra track 1 или 2.
    Това са си чисти отворени диференциали отпред и отзад със залъгалки през компютърното управление и абс/спирачната система на автомобила симулиращи блокажи и разпределящи въртящия момент към колелото с най-много сцепление посредством биене на спирачки на това без контакт с пътя.
    Чудесно за по пътя...и гола вода по черно...според мен...
    Ограничен от това избора се спря на overland,summmit или trailhawk.
    Първите два могат да бъдат поръчани опционално с quadra drive 2,а при trailhawk си е задължителна окомплектовка.
    От там...ясно за избора.
    Автомобила заводски е на въздух(което е единственият вариант ако искаш да имаш заден диференциал E-LSD -блокаж),избор на режими за различни терени на раздатката и разни други благини като окомплектовка.
    Та намери се каквото се намери и се поръча.
    Фирма посредник,Копарт и към България.
    До тук добре.
    При товарене на автомобила от транспортната фирма се оказа,че има липси...които не присъстваха на снимките от търга.
    Ще видим какво ще излезе...
    Търговеца води кореспонденция със копарт...като я имам ще споделя.
    Как и да е.
    Събирам частите за ремонт и се чудя какво ли още ще излезе,но...поживеем...и ще видим.
    Иначе колата е червена..ама снимки по-натам.
    Няма страшно в умирачката...
    Страшното е да си жив!...

Абонамент веднага и чакаме снимки и развитие. Успех с покупката.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7414.jpeg
Прегледи:226
Размер:609.7 КБ
ID:7014122

Малко отзад напред...това пристигна вчера,че липсваше.
      Оригинална за модела...хич ги няма и цената е повече от грозна...а и сензор трябва да се взима та...добре е.
      Понеже не смятам да залитам извън стоковите данни реших,че е по-добре една оригинал отколкото нов комплект на някоя по-сериозна марка.

Коментар

Аз моя Trailhawk, но Renegade, също го поръчах по снимки и излезна доста читав - пожелавам ти късмет и на теб!
        Honda XL600LM, 1987
        Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
        Jeep Renegade Trailhawk, 2.0 Multijet 2, 2016

Коментар

Ако е 3.6 приеми мойте сърдечни и най - искренни съболезнования!
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Приемат се!Колата е на 100К км та смятам и е рано за смърт поради непредпазливост,но нищо не знай се!!

Коментар

• дядо владо
              дядо владо коментира
              Редактиране на коментар
              Не че ти го пожелавам.......Както казват някъде у бугарско - ба. При мен имам точно такъв 92 000 км и духнал гарнитура. Лошо измислен двигател, сложен, не ремонтопригоден със скъпи но за сметка на това липсващи резервини части...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_7422.jpeg
Прегледи:215
Размер:461.6 КБ
ID:7014156

Да не кажете,че е хептем без снимки..

Коментар

• дядо владо
              дядо владо коментира
              Редактиране на коментар
              Докато върви и не дава ядове е супер и като пътно поведение и като глезотии и екстри. Това е преди фейклифта, и е една фантазия по-добре, но е така бясно електронизирана, че пази боже мишка да прегризе жица някъде или вода да образува окис.....

Честито и аз съм с такъв от 17 август. Оправих навигацията и радиото срещу едни пари, разход при нормално шофиране около 11.5/100. Качвам се на такова чудо от Хюндай ИХ55 и разлики има в полза и на двете марки. Обух го в едни АТ и за момента и след 5000км. няма проблеми, освен шока от активния спирачен асистент за заден ход. Не ми харесва еднолостовия режим за чистачки и мигачи, но се свиква.Много и безаварийни.

Коментар

• jja
              jja коментира
              Редактиране на коментар
              Навигацията къде я оправи? Успя да и качиш европейски карти? Не знаех че е възможно дори.

Моята я "оправиха" хамриканците и сега като дойде ще се наложи да купувам и програмирам...барабар с управлението на климатика.
            Че си я имаше...и изведнъж при товаренето от паркинга на Copart се оказа,че липсва.
            Ще видим "вносителите" каква работа ще свършат и как ще се компенсира тая работа,но най-вероятно съм поне още 1000лв назад...
            Иначе Деде ще се разбере какво прасе ще излезе като го подкарам.
            Надявам се да не е къса клечка както е тръгнало...
            Уж за целите ми би трябвало да е тамън,но честно казано такъв не съм карал никога та...нищо не се знае.

Коментар

• jja
              jja коментира
              Редактиране на коментар
              Мдаа, научили са се на нашенски номера. Ще е добре да сложиш точно същата. Докато човърках да препрограмирам моята на възможно най европейски настройки открих че някакви наглед несвързани сситеми като тая за мъртвите зони в огледалата търсят фабричното радио и ако не го намерят не работят. Изобщо както деди казва колата е силно електронизирана и сигурно е да си възможно най близо до фабричния сетъп.

По темата с липсата..еми липсва си.
            И не се очаква друг освен мен да го отнесе...както и се очаква.
            Да видим само докато докуца до тук дали ще има други изненади.
            Иначе уж била натоварена вече.
            Пък да видим.
            Може и преди коледа да е тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X