Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Water in fuel жълта лампа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Привет !
    в крайна сметка пак и мушнах 5 по 30 на бардал , нещо гледаха с някаква камера по мотора и казаха , че е окей всичко и да не го сменям маслото .
    Иначе бяхме приготвили Равенол 5 по 40 , но го върнахме .След 2 3 месеца ще пусна пак инфо като го сменим как е , горе долу на толкова идват 8000 хиляди километра .
    Поздрави и приятно лято за сега от мен!

Коментар

• td120
      td120 коментира
      Редактиране на коментар
      A колко е потреблението на масло м/у смените (ако избщо има)?

Едно от основанията потребителите да минават на 5w-40 е за да "компенсират" евентуалното разреждане с горивце вследствие (по-честа) регенерация...или недотам изрядна горивна система.

8000км. е наистина доста "консервативен" интервал - аз също бих го удължил(еле при преобладаваща междуградска употреба...предложеният от Цветков 12000 например),но в крайна сметка всеки си е господар на портфейла.

А ако решите да ползвате по-нататък Ravenol в 5w-40 :

https://www.ravenol.de/en/product/mo...-vmo-sae-5w-40

• DimitroffCRD
      DimitroffCRD коментира
      Редактиране на коментар
      Привет !
      Точно същото беше маслото , което чакаше на полу-съединител така да кажем .
      В интерес на истината единствено междуградско шофиране е , гаража ми е на 500 метра от магистрала Струма , до гаража е бензиностанцията , реално да има по 2 км градско максимално .
      Потребление няма за момента никакво , пу пу дано си остане така.

А защо сменяте пълна синтетика на 8 х.км. и 3 месеца?
    Ford Maverick II 2.3 XLT
    Ford Mondeo MK5

Коментар

• DimitroffCRD
      DimitroffCRD коментира
      Редактиране на коментар
      Привет !
      20 хиляди ми се струват много иначе както и да го гледаш , но може не съм запознат толкова в детайли , въпреки че имам поглед на нови автомобили и на повече съм виждал от ВАГ групата да не конкретизирам с марки точно .
      Гъбаркат ме и моите приятели доста като ме питат за обслужването , но пък от една страна ми е по-добре така и по спокойно .
      Поздрави и лек ден !

• Asen Kushlev
      Asen Kushlev коментира
      Редактиране на коментар
      Нищо му няма на заводския интервал, много му се втеляваш. То и с М10Д ще си караш по 8 хиляди, стига да не му е гъсто. Но щом така искаш, сменяй. Жив и здрав, да те радва дълго!

• DimitroffCRD
      DimitroffCRD коментира
      Редактиране на коментар
      Привет !
      Благодаря много !
      Поздрави!

Пълната синтетика особено,ако караш повече извънградско може спокойно да я сменяш на 10 000 поне,да не казвам и на 12000км.
    ML W 164cdi

Коментар

• DimitroffCRD
      DimitroffCRD коментира
      Редактиране на коментар
      Може и тъй явно но до сега съм ги сменял винаги на тея километри , така като гледам и за напред ще е така .

Привет !
    Ъпдейт , пръснаха ми предния джам в колона бяхме 5 приятели и бях последен , от предната кола скочи едно камъче и направи "Хари Потър "на стъклото , че ще се сменя стъклото е ясно , че сме на о.Тасос и тука е някак страшна жега и ми прави впечатление , че пукнатината се увеличава , има ли някакъв шанс да го спра това за да не стане някой проблем по границата ?
    Че като отивахме от 5 коли мен ме отбиха за проверка ?
    Реално събирам идеи с какво мога да спра разстежа на пукнатината , пробвахме с тиксо и с лепенки за рани не става продължава да се разширява така да кажа .
    А тука парите не ги познават за лепене , искаха ми 480 евро само за да го залепят и то сервиза беше като бакалията на село така да се изразя ?
    П.С стават и тея нови говедца за офроуд
    Поздрави и наздраве !
    Димитров !

Коментар

Имах "звездичка"на предното стъкло на Кросъра и за 30лв в Русе ми го направиха да не си личи къде е било.Та мисля,че само с лепене може да се спре.Като си на Тасос идете на таверната Горгона ,на Скала Рахони-всичко е супер там.
      ML W 164cdi

Коментар

• DimitroffCRD
        DimitroffCRD коментира
        Редактиране на коментар
        Привет !
        Ще я пробваме довечера , благодаря за предложението .
        Поздрави !
        Димитров

Пробвай със секундно лепило и отгоре тиксо, докато изсъхне, но по принцип няма как да го спреш, без професионален инструмент.

Коментар

• DimitroffCRD
        DimitroffCRD коментира
        Редактиране на коментар
        Привет !
        Ще го пробваме идеята е да не стават драми по пътя ма мисля че ще го решим тоя проблем.
        Поздрави!
        Димитров!

• murfito
        murfito коментира
        Редактиране на коментар
        Спира се като се разпробие края на пукнатината, промива се и се запечатва с фотополимер.

Привет !
      Прибрахме се , всичко точно ама ще се сменя прозореца по каско на връщане пак литна едно камъче хем не бях последна кола и пусти късмет падна близо до цепката ... ма късмет говорих с каското , ще се пробват да и сложат оригинален прозорец , въпреки че са им обявили доставка от 3 седмици .
      Някаква идея с тея камери и т.н дето са на огледалото какво трябва да се внимава за да знам какво да гледам като го сменят ?
      Поздрави и лек уикенд !
      Димитров!

Коментар

Като идеш на добри джамджии те си знаят какво и как да правят.Преди години ходих да ми сменят гел ли беше или специален силикон на сензора на предното стъкло на едно 406,че не работеха автоматичните чистачки.Та в Кобра не бяха и чували за такова нещо ,а едни момчета уж неизвестни свършиха работата и знаеха за какво иде реч.
        ML W 164cdi

Коментар

Привет !
          Някой с жокер във Витоша Ауто , че на застрахователя са му обявили 5 седмици доставка на предения прозорец ?
          Нещо не ми се вижда реално , въпреки че в момента не е много цветущо положението от към авточасти на наличност ?
          П.С днеска и изпрахме салона и го подхранихме навсякъде къде имаше кожа , направо светна чак не ми се влизаше в него ..
          Поздрави !
          Димитров!

Коментар

• Двигателист
            Двигателист коментира
            Редактиране на коментар
            Проверете в Сим Пет Сим и в Аутомаджик.

Привет !
          Някой запознат ли е с продуктите на motorrad ?
          Само така капачка за антифриза излиза в 3 4 магазина за авточасти ?
          Поздрави!
          Димитров!
          Последно редактирано от DimitroffCRD; 05-09-23, 14:45.

Коментар

• Shider
            Shider коментира
            Редактиране на коментар
            Бранда e MotoRad.
            Доскоро ги свързвах със сравнително евтини моторджийски части.
            Но факт, че отскоро предлагат разни чаркаля по охлаждането (вкл. радиатори и кондензатори) за какви ли не автомобили. И факт, че за определени марки/модели се предлагат само такива от един конкретен доставчик.
            Наскоро сменях термостат и поставих такъв - беше някаква средна цена (примерно 30лв при диапазон от 15 до 60лв за различни заменяеми). Впечатлението ми от качество на изработка ми хареса/изненада - доста над приемливо.
            Вече колко ще изкара - дано да имам наблюдение над колата и дано да не напомня за себе си дълго...

Привет !
          Днес затъмнихме на белия лебед прозорците предните , да имате впредвид че има разлика между Американските и Европейските 12мм . Момчето , което я фолира направо се облещи като излезе на машината и не стана .
          Явно мръсната италянка е карана в Канада и после е вкарана в Италия , тъй като европейския модел който е зададен в машината не стана ...
          Поздрави!
          Димитров!

Коментар

Привет !
            От 2 седмици се боря с един теч на антифриз зад дясната предната гума изтича , сменихме уплътненията на ЕГР-а тъй като майстора видя някакъв теч от там , днеска сутринта тръгвам да я изкарвам от гаража и пак има теч , някой има ли идея къде да гледаме тъй като кората е суха на барут . Няма и капчица единствено когато е студена тече , примерно да не е карана 2 3 4 дни ... .
            В сряда пак ще я разглабяме , даже тоя път и аз ще седя да гледам ..
            Поздрави !
            Димитров!

Коментар

Надуйте охладителната система на студено.
              Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
              Око за око, паста за зъби!
              Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!

Коментар

• DimitroffCRD
                DimitroffCRD коментира
                Редактиране на коментар
                Привет !
                Ще го пробваме с майстора в Сряда или четвъртък да видим какво ще излезе .
                Въпреки , че в книжката пише да не се надува не знам защо ..
                Поздрави!
                Димитров!

• kameno karp
                kameno karp коментира
                Редактиране на коментар
                Вие ще надувате до работното налягане на системата.

• murfito
                murfito коментира
                Редактиране на коментар
                Друга капачка, редуцир вентил и се надува малко над работно налягане.

Привет !
              Нямаше смисъл от надуване , директно видяхме откъде капе , нещо като тапичка е която минава през ЕГР-а към мотора , прикачам снимки , по парт номер излиза 430 кинта с доставка 10 дни , което ми се вижда не реално за афтърмаркет част , съответно ще пробваме да я излеем от алуминий пък да видим какво ще стане ..
              Е туй х**ня директно при изваждането се разпадна ...
              Поздрави !
              П.С за една тапичка оставаш без кола за неизвестно време , интересни време настанаха с тея части ...
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_image_2023-10-10_17-48-46-423.jpg Прегледи:0 Размер:286.2 КБ ID:6940011 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viber_image_2023-10-10_17-48-46-667.jpg Прегледи:0 Размер:193.0 КБ ID:6940012

Коментар

• DimitroffCRD
                DimitroffCRD коментира
                Редактиране на коментар
                Хмм колега sers , бая прилича ще го метна на майстора да видим дали има шанс да стане , да си подкарам колата още днес.
                Ще драсна инфо като ми върне нещо майстора.

• sers
                sers коментира
                Редактиране на коментар
                Гледам го и аз и едната дупка за закрепване е по изнесена, то може да стане ама ще е компромис със захвата. Не пазя старата инъче щях да ти я пратя да я пробвате да не взимаш нова.

• DimitroffCRD
                DimitroffCRD коментира
                Редактиране на коментар
                Привет !
                Не няма проблем ако не стане утре с алуминийя ще поръчам да пробваме пък в крайна сметка ще го поръчам оригинално .. пък когато дойде то времето е много за доставка ...

Привет !
              В крайна сметка измайсторихме това , гледам че по Русия ги заменият по същия начин пък да видим , единствено ме притеснява дане би да е по-малко дебита тъй като е по-малко Ф-то на алуминийя
              Утре ще го сложим и ще го тествам едни бързи 1000 1300 км да видим как ще се справи . Поздрави !
              Димитров!
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:385516194_2535021223338702_7790532843123199139_n.jpg
Прегледи:190
Размер:200.3 КБ
ID:6940268

Коментар

• murfito
                murfito коментира
                Редактиране на коментар
                Това имах предвид. Супер е станало! Ще надживее оригиналната част.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X