Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DIY - DRL за Jeep Cherokee KJ 2.8 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

В РокАуто е 16,82 долара. През ЮШопър доставката излиза 10-15 лв.
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнение
      Jeep Liberty KJ Daytime Running Light Relay Part N: 56042216AB
      По Part номера излиза какво е и как изглежда. В таблото има място за монтирането му, има го на схемата по-горе на капака
      Алекс, а дали имаш схемата на халогените. Мисля на тях да го вържа DRL

Коментар

Първоначално публикуван от sttekata Преглед на мнение

Алекс, а дали имаш схемата на халогените. Мисля на тях да го вържа DRL
        Ще имаш ядове с полЮцаЙци - вече са научѝли за някакъв стандарт на ООН ли беше, евроГейска директива ли, че трябвало да бъдат на не-знам-си колко сантиметра от земята дневните светлини и го "прилагат".
        В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Отново таблото вътре в салона - FUSE 19 - 20 Amp Yellow - Front Fog Lights/Trailer Tow Stop and Turn Lights.

Но не е удачно да се ползват те, с един проводник са, а е вероятно да имаш и проблем с "органите" на пътя. Тези светлини са за специфични условия - намалена видимост при мъгла.
          Jeep Cherokee - Liberty 2.8 CRD
          First impression is not always true. Get inspired.
          Qualis vir, talis et oratio. (Какъвто човекът, такава и речта му.)Seneca
          Reading is sooo boring, unlike writing!

Коментар

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
            Законът (а и европейският регламент) допуска фабрично монтираните системи и на дългите светлини. ..
            Те за това всички DRL на Volkswagen Group са ФАБРИЧНО на дългите светлини от 2005 докато стане модерно да се слагат на отделна крушка. Разбира се с доста намален интензитет
            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

Ще имаш ядове с полЮцаЙци - вече са научѝли за някакъв стандарт на ООН ли беше, евроГейска директива ли, че трябвало да бъдат на не-знам-си колко сантиметра от земята дневните светлини и го "прилагат".
              Натиснете снимката за да я уголемите  Име:drl.jpg Прегледи:0 Размер:36.7 КБ ID:6536012

Това го има поне от 4 или 5 години ...

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
              ... До сега само на едно Митсубиши се случи да и по "-". ...
              На всички японски са по "-". На Субару-то ми слагаха едни релета точно за това.

Коментар

За съжаление , релето за габаритите отива на маса и към компа , явно измерва масата/ съпротивлението на крушките, а при задействане на ключа се изключва масата и се подава +12в и те светват.
                С две думи средния контакт на релето за габаритите не е в нищото, а е към компютъра.
                Става твърде сложно да се преправя, затова просто минавам на варианта с релето и дано Еди не иска много за програмирането

Коментар

По номера на релето (не парт номера), а номера на самото реле - 4RA 931 773-03 намирам двата му аналога:
                  1) 4RA 007 865-031 - https://www.autodoc.bg/hella/936563
                  2) 4RA 931 773-03

Видимо са еднакви.

http://www.dn-bg.com/bg/universal/pr...%BE%D0%BA.html
                  Прикачени файлове

Коментар

75 лв. за реле - тези са ненормални!

Това ми мнение нали го видя?

Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
                    В РокАуто е 16,82 долара. През ЮШопър доставката излиза 10-15 лв.
                    Освен това може да го изпратиш до Англия (8 долара) и да си го получиш с Габко.

А, Еди не хапе - проверено (използвай случая да ти въведе и втория ключ).
                    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Видях го ​​​​​​, но реших да потърся аналози.
                      Ще го поръчам утре и после при Еди

Коментар

Днес се захванах и си монтирах DRL към дългите светлини.
                        Цена на модула 22лв + 6лв доставка = 28лв.
                        При вариант с монтаж на реле и програмиране на компютъра на колата щеше да ми коства 182лв!

Ето как и от къде се взема "сигнал" за подвързване на модула:

1) Контакт - Взема се от кабел BR/RD, който е след предпазител F13 за C2 (пин 3​ WT/BK. Служи единствено за измерване на напрежението в инсталацията на автомобила.

2) Светкавица взема се от единия бял кабел, който е изход от DRL към един от фаровете.

3) Захранване към десен фар - към клема С3 (пин 16), кабел RD/OR, който е след F26.

4) Захранване към ляв фар - към клема С3 (пин 37), кабел LG/BR, който е след F27.

5) Захранване на модул DLR - от кабел PK/WT идващ от таблото в двигателя (F3, 50A) и отива на клема С3 (пин 2).

6) Габарита се взема след F9 от С2 (пин 26) чрез кабел DG/YL.

7) Маса се взема от C1 от кабел BK.

Модула включва дългите, като аз съм го програмира на 25%.
                        При включване на габарити или къси светлини се гасят.
                        Също съм програмирал DRL да се гаси плавно 5сек след като изгася колата.
                        Целият монтаж е вътре в купето от 3-те големи клеми, които са под волана (С1, С3, С3)
                        Последно редактирано от sttekata; 31-12-19, 14:34.

Коментар

Това с гасенето при включеби габарити не ми харесва. Ако случайно бутнеш лостчето или копчето(не знам как е при теб) на габарит-нямаш дневни светлини, и подлежиш на глоба. Габаритите не се броят за дневни светлини.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

• IvanIvanovi
                            IvanIvanovi коментира
                            Редактиране на коментар
                            трудно ще се получи, при мен откак е въведено това изискване съм с модул и още не съм включил случайно габарити, а и ще му угасне синята лампичка
                            моят модул е вързан на късите /да съм хептен законен/ и нямам синя лампичка и е по-гадно, че няма никаква индикация дали работи модула.

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                          Това с гасенето при включеби габарити не ми харесва. Ако случайно бутнеш лостчето или копчето(не знам как е при теб) на габарит-нямаш дневни светлини, и подлежиш на глоба. Габаритите не се броят за дневни светлини.
                          Ами няма как да хвана лоста за светлините и видиш ли без да искам да го завъртя с 1 позиция, за да включа габаритите!

Коментар

• Кольо
                            Кольо коментира
                            Редактиране на коментар
                            Абе има, ама дано да не ти се случва, че 20 лева...

То по тази логика може и без да искаш да заредиш бензин вместо дизел или обратното.
                          Всеки си отговаря за действията без значение дали е с или без мпс.

Весело посрещане на Новата Година!
                          Последно редактирано от sttekata; 31-12-19, 17:40.

Коментар

• Кольо
                            Кольо коментира
                            Редактиране на коментар
                            Може разбира се, има не малко случаи на заредено грешно гориво.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X