Обява
Свий
Няма добавени обяви.
DIY - DRL за Jeep Cherokee KJ 2.8 CRD
Свий
X
-
Алекс, а дали имаш схемата на халогените. Мисля на тях да го вържа DRLПървоначално публикуван от Алекс Маринов Преглед на мнениеJeep Liberty KJ Daytime Running Light Relay Part N: 56042216AB
По Part номера излиза какво е и как изглежда. В таблото има място за монтирането му, има го на схемата по-горе на капака
Коментар
-
Ще имаш ядове с полЮцаЙци - вече са научѝли за някакъв стандарт на ООН ли беше, евроГейска директива ли, че трябвало да бъдат на не-знам-си колко сантиметра от земята дневните светлини и го "прилагат".Първоначално публикуван от sttekata Преглед на мнение
Алекс, а дали имаш схемата на халогените. Мисля на тях да го вържа DRLВ БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.
- 1 like
Коментар
-
Те за това всички DRL на Volkswagen Group са ФАБРИЧНО на дългите светлини от 2005 докато стане модерно да се слагат на отделна крушка. Разбира се с доста намален интензитетПървоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнениеЗаконът (а и европейският регламент) допуска фабрично монтираните системи и на дългите светлини. ..
Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
Ще имаш ядове с полЮцаЙци - вече са научѝли за някакъв стандарт на ООН ли беше, евроГейска директива ли, че трябвало да бъдат на не-знам-си колко сантиметра от земята дневните светлини и го "прилагат".
Това го има поне от 4 или 5 години ...
На всички японски са по "-". На Субару-то ми слагаха едни релета точно за това.Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение... До сега само на едно Митсубиши се случи да и по "-". ...
- 1 like
Коментар
-
За съжаление , релето за габаритите отива на маса и към компа , явно измерва масата/ съпротивлението на крушките, а при задействане на ключа се изключва масата и се подава +12в и те светват.
С две думи средния контакт на релето за габаритите не е в нищото, а е към компютъра.
Става твърде сложно да се преправя, затова просто минавам на варианта с релето и дано Еди не иска много за програмирането
Коментар
-
По номера на релето (не парт номера), а номера на самото реле - 4RA 931 773-03 намирам двата му аналога:
1) 4RA 007 865-031 - https://www.autodoc.bg/hella/936563
2) 4RA 931 773-03
Видимо са еднакви.
http://www.dn-bg.com/bg/universal/pr...%BE%D0%BA.html
Коментар
-
75 лв. за реле - тези са ненормални!
Това ми мнение нали го видя?
Освен това може да го изпратиш до Англия (8 долара) и да си го получиш с Габко.Първоначално публикуван от Павлин Андреев Преглед на мнение
А, Еди не хапе - проверено (използвай случая да ти въведе и втория ключ).
"Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония
2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD
- 1 like
Коментар
-
Днес се захванах и си монтирах DRL към дългите светлини.
Цена на модула 22лв + 6лв доставка = 28лв.
При вариант с монтаж на реле и програмиране на компютъра на колата щеше да ми коства 182лв!
Ето как и от къде се взема "сигнал" за подвързване на модула:
1) Контакт - Взема се от кабел BR/RD, който е след предпазител F13 за C2 (пин 3
WT/BK. Служи единствено за измерване на напрежението в инсталацията на автомобила.
2) Светкавица взема се от единия бял кабел, който е изход от DRL към един от фаровете.
3) Захранване към десен фар - към клема С3 (пин 16), кабел RD/OR, който е след F26.
4) Захранване към ляв фар - към клема С3 (пин 37), кабел LG/BR, който е след F27.
5) Захранване на модул DLR - от кабел PK/WT идващ от таблото в двигателя (F3, 50A) и отива на клема С3 (пин 2).
6) Габарита се взема след F9 от С2 (пин 26) чрез кабел DG/YL.
7) Маса се взема от C1 от кабел BK.
Модула включва дългите, като аз съм го програмира на 25%.
При включване на габарити или къси светлини се гасят.
Също съм програмирал DRL да се гаси плавно 5сек след като изгася колата.
Целият монтаж е вътре в купето от 3-те големи клеми, които са под волана (С1, С3, С3)Последно редактирано от sttekata; 31-12-19, 14:34.
Коментар
-
Това с гасенето при включеби габарити не ми харесва. Ако случайно бутнеш лостчето или копчето(не знам как е при теб) на габарит-нямаш дневни светлини, и подлежиш на глоба. Габаритите не се броят за дневни светлини.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Ами няма как да хвана лоста за светлините и видиш ли без да искам да го завъртя с 1 позиция, за да включа габаритите!Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеТова с гасенето при включеби габарити не ми харесва. Ако случайно бутнеш лостчето или копчето(не знам как е при теб) на габарит-нямаш дневни светлини, и подлежиш на глоба. Габаритите не се броят за дневни светлини.
Коментар
-
То по тази логика може и без да искаш да заредиш бензин вместо дизел или обратното.
Всеки си отговаря за действията без значение дали е с или без мпс.
Весело посрещане на Новата Година!Последно редактирано от sttekata; 31-12-19, 17:40.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

, но реших да потърся аналози. 
Коментар