Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз........

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Най-после и аз........

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
    Колега, имаш един единствен "проблем", който причинява това полюляване - казва се въртящ момент - радвай му се!

Надявам се да е това....,и засега му се радвам....
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Да питам още нещо ако ми позволите...? Тъй като се разбра че немога да имам доверие на никой да ми поддържа колата както трябва,съм се захванал да изчета всичко писано за моя модел и да съм наяасно с поддръжката поне та да знам какво да искам като ходя на сервиз.Попаднах на информация че се препоръчва 87 октанов бензин за този двигател.Това верно ли е или...?С какви бензини карате вие?Аз уж да го карам с хубав бензин та му слагам 98 ...а то май му вредя....

Коментар

Правилно си прочел:

Your engine is designed to meet all emissions regulations and provide excellent fuel economy and performance when using high quality unleaded gasoline having an octane rating of 87. The use of premium gasoline is not recommended. The use of premium gasoline will provide no benefit over high quality regular gasoline, and in some circumstances may result in poorer performance.

Обаче това са го писали американци.
        Октановото число се определя по два начина - изследователски и моторен метод. Двата метода имат някъде към 10 октана разлика. Американците използват средно-аритметично между двата. Най-вероятно американския нормален бензин е около 92 октана, а премиум бензин около 95 октана(европеиски).
        Последно редактирано от onufriz; 02-06-09, 00:04.
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
          Правилно си прочел:

Your engine is designed to meet all emissions regulations and provide excellent fuel economy and performance when using high quality unleaded gasoline having an octane rating of 87. The use of premium gasoline is not recommended. The use of premium gasoline will provide no benefit over high quality regular gasoline, and in some circumstances may result in poorer performance.

Обаче това са го писали американци.
          Октановото число се определя по два начина - изследователски и моторен метод. Двата метода имат някъде към 10 октана разлика. Американците използват средно-аритметично между двата. Най-вероятно американския нормален бензин е около 92 октана, а премиум бензин около 95 октана(европеиски).

Е добре де ама къде има 92 октанов бензин аз тук не съм виждал такъв.Значи и с 95 да карам пак не е добре така ли?

Коментар

По дебелите книги за твоя мотор пише - 87 октана (92 октана европеиски стандарт).
            По високо октанов бензин не значи по добър по принцип.
            При теб може да доведе до повишен разход, намалена мощност и в най-лошия случай прегорели изпускателни клапани (лично съм го виждал). Клапаните не прегарят разбира се веднага. Ако караш 20-30 000 км. стават на язви и не уплатняват. Решението - скъпи ремонти. За това наливай най ниско октановия бензин на конкретния пазар.
            Май съм много черноглед. За да те успокоя ще кажа, че има такива мотори с LPG (над 100 октана) на по на 250 000 км. без никакви ядове.
            Колегите с големи бензинови мотори защо мълчат?
            Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Колегите с големи бензинови мотори защо мълчат?

Сигурно защото задавам тъпи въпроси.......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X