Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Най-после и аз........

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Най-после и аз........

Като започнах да чета форума преди време бях напълно убеден че ще си купувам Гранд 3.1 Д .Но ето как се промени мнението ми и сега си мисля че това е най-добрия избор.Гранд Чероки 4.7 V8 2001 година,90 000км,комплектация-куадра драйв.Чудех се дали да пускам нова тема че има много такива ама все пак реших да пусна.Хем да се похваля,хем да питам някои неща.Научил съм много от форума за тази марка и засега поне мисля че колата е перфектна.Имам сервизна книжка и всичко е нормално с смяна на течности и тн.Но аз все пак мисля да ги посменя малко защтото мисля да си идвам с него до България и искам всичко да е ок(все пак си е 3000км. път).А и нямам много доверие на финците тука какво са слагали в сервиза на Крайслер в Хелзинки.Та искам да попитам мога ли да си проверя течностите в дифовете как са и как да разбера дали е правилната течност,защото мисля че това е много важно(всички го знаете де).Благодаря предварително на отзовалите се.

ПП.Разбирам английски и малко руски но все пак не ми харесва много като пращате само линкове да четем.Поне аз съм така-като го знам това нещо ще седна да го напиша та и някой който не знае езици да може да понаучи нещо.

Сетих се и още нещо-Пламен(Кинекса)да каже ако иска къде си обслужва неговия,някаде около Кърджали или...??? Танкс
    Прикачени файлове
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
    0877стоидевет215–Радослав

До: Най-после и аз........

Можеш да си сигурен в това какво масло имаш в дифа само ако си го смениш сам . В тази връзка - маслото за теб в 74W140. Трябва добавка за LSD. Ако е мопар - добавката е орделно. Ако е друга марка - Кастрол например, има опция с добавка добавена към маслото.

Пламен джипа си го "обслужва" сам, доколкото знам. Затова му е мирна главата...

За раздатката имаш една опция за масло - предписаната от производителя.
    Последно редактирано от Сашо Пунчев; 12-05-09, 14:25.

Коментар

Честито колега ,голям красавец е ,а джантите му какъв размер са доста големи ми се виждат . Успех с обслужването .
      JEEP PATRIOT, 2.0CRD , 2008
      JEEP CHEROKEE XJ ,SPORT 4.0L 2000
      JEEP COMMANDER, 4.7L , 2009
      JEEP GRAND CHEROKEE WJ 4.7L H.O , 2005 OVERLAND 0878102108 -Иван

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
        Можеш да си сигурен в това какво масло имаш в дифа само ако си го смениш сам . В тази връзка - маслото за теб в 74W140. Трябва добавка за LSD. Ако е мопар - добавката е орделно. Ако е друга марка - Кастрол например, има опция с добавка добавена към маслото.

Пламен джипа си го "обслужва" сам, доколкото знам. Затова му е мирна главата...

За раздатката имаш една опция за масло - предписаната от производителя.

Да да колега аз знам какво трябва да е маслото,имах предвид да го погледна мойто и да го позная на цвят,мирис,вкус дали е същото и дали мога да си дойда до България с него а там вече ще го сменя дори и да е същото.

Коментар

Първоначално публикуван от PAJERO-PININFARINA Преглед на мнение
          Честито колега ,голям красавец е ,а джантите му какъв размер са доста големи ми се виждат . Успех с обслужването .

Ами да 20-ки са.А гумите 265/45

И сори ама на мен сега доста неща не са ми ясни и пак почвам да питам ако може някой да помага.Какви лампи трябва да светят когато дадеш на контакт за да запалиш колата.При мен светят доста,свети и това CHECK GAGES и има звуков сигнал но само докато запаля след това всичко изгасва и е наред.Днес проверявах маслата на ДВГ и автоматика-добре са ама на хидравликата за волана е на минимум и утре ще купя да долея.Може ли затова да свети тази лампа?
          Последно редактирано от Radosl81; 12-05-09, 21:58.

Коментар

Честито.
            Като влезеш в България внимавай с дупките щото джантите ще станат на осем. Предницата ти е по-ниска с 2см(около), от там и разстоянието до ограничителните тампони е станало прекалено малко. Ще блъска яко.
            В заводски вид задницата трябва да е с 5мм по-висока.

С обслужването какво ще правим не знам.
            На теб не ти се чете, на мен не ми се превежда.

http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              Честито.
              Като влезеш в България внимавай с дупките щото джантите ще станат на осем. Предницата ти е по-ниска с 2см(около), от там и разстоянието до ограничителните тампони е станало прекалено малко. Ще блъска яко.
              В заводски вид задницата трябва да е с 5мм по-висока.

С обслужването какво ще правим не знам.
              На теб не ти се чете, на мен не ми се превежда.

http://www.wjjeeps.com/service/maintenance_wj.htm

Ахам...започнах аз да чета ама все пак не казахте дали имам проблем или сам се вкарвам в филми???Че чета тука за тази лампа trans over temp,че и тя свети докато запаля и се глася утре сутринта да ходя на сервиз че се плаша...

Коментар

Не знам как е при Jeep, но общата идея при автомобилите е тези лампи, които индикират състоянието на отговорни агрегати да светват при подаване на контакт, за да се види дали не са изгорели междувременно.... Щом не светят по време на работа мисля, че всичко е ОК.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Не знам как е при Jeep, но общата идея при автомобилите е тези лампи, които индикират състоянието на отговорни агрегати да светват при подаване на контакт, за да се види дали не са изгорели междувременно.... Щом не светят по време на работа мисля, че всичко е ОК.

Да да мерси колега и аз стигнах вече до този извод(с много четене).Само за звуковия сигнал не разбрах дали е нормално ама като почета до 2-3 тази вечер ще го намеря все.Ама като не знае човек така е(и аз ако ви питам нещо за CNC-програмиране и повечето от вас ще гледат като мен сега).

А и относно гумите имам въпрос(почнах да се оливам вече май).Както можете да се досетите пестеливия финландец си е купил само 4 джанти 20-ки и държи в багажника една от оригиналните джанти(те са 5) с много по малка гума за резервна и добре че не му се е налагало да я ползва(ще потроши хубавата кола).А и аз не искам да ги махам засега защото гумите са почти нови и са много тихи на асвалт и искам да ги износя.Аз ще търся такава джанта ама(едва ли ще намеря)все пак може ли на 17-ката да сложа някаква гума която да я докараме по диаметър еднаква с другите та ако стане нещо поне да мога да ида на сервиз?
                  Последно редактирано от Radosl81; 12-05-09, 23:37.

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                    Само за звуковия сигнал не разбрах дали е нормално
                    Звуковия сигнал да не е за предпазния колан? Пробвай първо да си сложиш колана и тогава пали - поне при мен писукането е за това.
                    ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                    Volvo XC90 D5 Executive '12
                    Volvo XC60 D5 Summum '11
                    Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от Radosl81 Преглед на мнение
                      все пак може ли на 17-ката да сложа някаква гума която да я докараме по диаметър еднаква с другите та ако стане нещо поне да мога да ида на сервиз?
                      Най-близки като обиколка до 265/45/20 са стандартните гуми за 17-цоловите джанти за Гранд Чероки - 235/65/17 и 245/65/17

Ето виж тук на калкулатора http://www.avtogumi.com/
                      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
                      Volvo XC90 D5 Executive '12
                      Volvo XC60 D5 Summum '11
                      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

съжалявам за късния отговор...но..това дето пише колегата "trans over temp"....??? надали ще е за предпазните колани ..да не е някаква проверка преди палене на двигателя...?
                        Последно редактирано от lcr; 13-05-09, 10:50.
                        понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                        JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                        Honda Shadow VLX 600 - 1999
                        FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                        Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
                          съжалявам за късния отговор...но..това дето пише колегата "trans over temp"....??? надали ще е за предпазните колани ..да не е някаква проверка преди палене на двигателя...?

Няма проблем джипа колега тази лампа трябва да свети докато го запалиш,ама аз се шашкам като новобранец(не че на съм де,в тази област).А звуковия сигнал е наистина за колана.

Днес си намерих сервиз който обслужва тези коли тук в моя град и си записах час за след две седмици за подмяна на всички течности по джипа.Направи ми впечатление че си разбират от работата момчетата та ще им се доверя,НО все пак съм си българин и няма да е на 100%.Ето какво знам за засега за течностите по джипа:

скопостна кутия-АТФ+4...незнам колко?
                          дифове-75W140...и това незнам колко и каква марка?
                          раздатка-Mopar TCL и някаква добавка...незнам какво и колко?
                          двигател-незнам нищо?
                          антифриз-също не знам нищо?
                          спирачна течност-DOT3,DOT4,DOT5.1.....незнам колко?
                          хидравлика-Mopar power steering fluid....незнам колко?

Май това знам само.Мисля че момчетата си знаят ама все пак искам да си сравним знанията така че помагайте да си допълня мойте.

Коментар

Коментар

Линкът, който Пламен е дал, включва точно тази информация. Мерните еденици са щатски, но не е прекалено трудно да се конвертират.

1 US pint = 473.176473 milliliters

1 US fluid ounce = 29.5735296 milliliters

1 US quart = 946.352946 milliliters

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X