Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване и консумативи за Гранд Чероки 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на шарнири и биалетки на WJ

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
    Всъщност дюзите се проевряват с тестер (ако са лоши се сменят) , сам няма какво да им обръщаш внимание. Ако съскат - вадене, почистване(едва ли ще успееш сам) и монтиране с нови уплътнения и нови болтове на необходимите килограми. Дюзите се мажат със специална смазка.

За ходова част :
    предни шарнири - разбиват се често(това го знаеш вече)
    лястовицата на задния мост - шарнира и тампоните.
    тампони на горните и долните предни носачи
    ако ти клати - задна стабилизираща щанга, амортисьори KONI SPORT, полиуретанови тампони(писано е в други теми) и т.н.

Работа на климатика - това ще го разбереш по жегите.

По принцип модела е корав, с цели мостове(не като новите), с дифове ВАРИ-ЛОК(не като новите) а и твоя екземпляр изглежда добре, така, че не се чуди много, ами си го карай.
    Само за дюзите можем да поспорим. Може дюзата да е ок и самата тя да не пуска, но да е за смяна дифтунг или да трябва да се позатегне. В моя случай добра дюза изпускаше странично (от леглото). На тестер (ако имаш предвид електорнен тест на системата) нищо не излизаше. Ако имаш предвид тест на стенд, едва ли това е опция в случая на колегата.
    Последно редактирано от Злой; 20-03-09, 10:35.

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
      Всъщност дюзите се проевряват с тестер (ако са лоши се сменят) , сам няма какво да им обръщаш внимание. Ако съскат - вадене, почистване(едва ли ще успееш сам) и монтиране с нови уплътнения и нови болтове на необходимите килограми. Дюзите се мажат със специална смазка.

За ходова част :
      предни шарнири - разбиват се често(това го знаеш вече)
      лястовицата на задния мост - шарнира и тампоните.
      тампони на горните и долните предни носачи
      ако ти клати - задна стабилизираща щанга, амортисьори KONI SPORT, полиуретанови тампони(писано е в други теми) и т.н.

Работа на климатика - това ще го разбереш по жегите.

По принцип модела е корав, с цели мостове(не като новите), с дифове ВАРИ-ЛОК(не като новите) а и твоя екземпляр изглежда добре, така, че не се чуди много, ами си го карай.
      За климатроника какво имаш пред вид, че не работи добре ли?
      www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Цени на шарнири от вестауто от преди 2-3 седмици
        пълен комплект - оригинални - 360 лв. (тогава имаха 2 броя на склад)
        пълен комплект - не оригинални - 180 лв. (нямаха на склад )

п.п. едните (не разбрах точно кой горен или долен) ставали от предишния модел, а другите можело да се пригодят (каквото и да значи това)
        Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

Дайте някакъв телефон или уебсайт на тези от Вестауто.

Там мога ли да направя и смяната на тези части?

Къде се намират точно?
          www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
            Дайте някакъв телефон или уебсайт на тези от Вестауто.

Там мога ли да направя и смяната на тези части?

Къде се намират точно?
            тел. 9831730
            ами не знам точно къде се намират. Просто познат си търсеше и бях тогава там когато им звънна. А за преправянето ми го каза майстора а не в магазина.

п.п. гуглето намери това: http://www.vestauto.net
            Последно редактирано от ivdibi; 20-03-09, 15:21.
            Grand Cherokee WJ 3.1

Коментар

За климатроника какво имаш пред вид, че не работи добре ли?
              Не,не. Ако е здрав си прави пещера в колата.
              Просто в жегите ще разбереш дали работи нормално.
              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                Само за дюзите можем да поспорим. Може дюзата да е ок и самата тя да не пуска...

Какво означава "да не пуска".

Коментар

Имал съм два вида проблеми с дюзите - една се беше разхлабила (държат се на един болт), явно е пускала известно време и започнала да прави нагар в леглото - между дюзата и главата. Това го решихме със сваляне на дюзата, чистене на леглото, нов дифтонг, нов болт и затягане (не след дълго я смених, защото бях решил да сменя всичките). Доколкото съм чел, ако това не се реши на време се стига до там, че дюзата "залепва" дотолкова за главата, че ваденето е свързано с чупене. Това не излиза на тестер.

Другия проблем беше свързан с това, че една дюза не държеше налягане (не затваряше достатъчно добре), заради сярата ли било - не знам, но от това се обърква работата на целия мотор - пуши, пали по-бавно и пр. Това го хваща тестера.

Ти казваш, че не можел да види нищо - при мен се виждаше и без да си наясно с проблема - очевидно едната дюза беше обвита в гадна, черна, лепкава гняс. Опитвам се да споделя с колегата челен опит (не академичен) с цел да си спести наистина големи ядове. Дали ще го направи е негово решение.

Джипът наистина изглежда много добре!

Коментар

Мерси на всички за ценните съвети. Всъщност и да има проблем с някоя от дюзите, доколкото разбирам не е фатално. Просто ще струва пари. Нали така? Не е непоправимо.
                    www.drivingoffence.co.nz

Коментар

абсолютно - дерзай!!!

Коментар

А какви са като цяло слабостите на модела освен дюзите? Нещо, което трябва да се следи по-изкъсо.
                        www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Мерси на всички за ценните съвети. Всъщност и да има проблем с някоя от дюзите, доколкото разбирам не е фатално. Просто ще струва пари. Нали така? Не е непоправимо.
                          Спокойно, не само дюзите, всичко е поправимо
                          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                          Това е положението.

Коментар

Има нещо, което ме притисни, когато го тествах. При преминаване от 2-ра на 3-та скорост ако не подаваш постоянно газ, се чува сработването на скоростната кутия.

Ще го обясня и така:

Ако натиснете газта повече и оставите джипа да се движи без натискане на педала, а има скорост за по-висока предавка, се чува по-шумно превключване на 3-та в случая. Дали е нормално или е за грижи.
                            www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                              ...дюзата "залепва" дотолкова за главата, че ваденето е свързано с чупене. ...

Другия проблем беше свързан с това, че една дюза не държеше налягане (не затваряше достатъчно добре), заради сярата ли било - не знам, но от това се обърква работата на целия мотор - пуши, пали по-бавно и пр. Това го хваща тестера.

Ти казваш, че не можел да види нищо - при мен се виждаше и без да си наясно с проблема - очевидно едната дюза беше обвита в гадна, черна, лепкава гняс.
                              Всяка дюза може да излезе, независимо колко е зле. Просто това се прави със специален инструмент, а не с отверките. Тази черна гняс е нафта, която започва да коксува. Ако проблема не се отстрани навреме тази гняс се превръща в твърд, крехък кокс с размерите на ябълка и за де се стигне до дюзата този кокс се разбива с чука. Почистването на леглото също се прави с калиброван райбер. От "челния" си опит знам, че парцалче на върха на отверката е само отбиване на номера, защото щом дюзата е изпускала дъното и стените на леглото са с много нагар, а често по дъното се образуват и канали в алуминия. Естествено, че това се вижда лесно. Но ако има проблем със самата дюза - сам наистина нама как да разбереш, както писах по рано. Всъщност тестера не открива калпавата дюза директно - няма директен тест за дюзите. Тестера открива слаб цилиндър по оборотите на коляновия вал, и се предполага, че наи вероятната причина за това е дюзата. И наистина не е необходимо да се сменят всички дюзи на веднъж.

Коментар

А какви са като цяло слабостите на модела освен дюзите? Нещо, което трябва да се следи по-изкъсо.
                                Ами те дюзите не са слабост - ако мотора се обслужва от технически грамотни хора тези дюзи издържат стотици хиляди километри. Дюзите се скапват от лоша нафта(сяра и вода),не навременна смяна на горивен филтър, уплътнения втора употреба или пък неоригинални, не добре почистено легло, неправилно стягане, неизползването на високо температурна смазка и т.н. Вярно е, че са по сложни от старите(електро-магнитни клапани, пред-впръскване, основно впръскване, след впръскване, много малки хлабини, някоклко отвора за впръскване) и именно за това искат повече грижи, знания и инструменти.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X