Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване и консумативи за Гранд Чероки 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на шарнири и биалетки на WJ

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
    ...че парцалче на върха на отверката е само отбиване на номера....
    Не мога да не се съглася с всичко, което каза.

Не знам само защо реши, че под чистене на леглото съм имал предвид парченце парцал с нафта на върха на отверка.

За въпроса за скоростите няма обяснение - може би е хубаво да го закараш в сервиз за автоматици да я чуят.

Коментар

Не знам само защо реши, че се отнасят за тебе тези думи за парцалчето на отверката. По това което пишеш в тази и други теми става ясно, че не би допуснал несериозно отношение към подобен проблем. Мисля, че идеята е с общи усилия да отговорим на конкретните въпроси на колегата. А за кутията PHOENICIAN по добре да помоли някои които е карал такава, да я пробва та да се разбере има ли проблем изобщо.
      Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Първоначално публикуван от onufriz Преглед на мнение
        ... Мисля, че идеята е с общи усилия да отговорим на конкретните въпроси на колегата. ...

И го постигаме

Коментар

Някой може ли да ме ориентира какво струват по-сериозните ремонти на скоростната кутия. А колко струва цялостната и подмяна с нова?
          www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
            Някой може ли да ме ориентира какво струват по-сериозните ремонти на скоростната кутия. А колко струва цялостната и подмяна с нова?
            Скъпичко е. Аз в момента правя основен ремонт на моята, защото при смяната на маслото в картера открихме две счупени пластини от зегерката, която държи единия пакет фрикциони. Иначе кутията работеше перфектно, превключваше меко и навреме, абе нямаше никакви признаци на каквато и да било повреда . Маслото беше бистро, ярко червено, без стружки и т.н., не миришеше на изгоряло.

Та реших да и направя сновен ремонт, защото не се знаеше кога точно автоматика ще каже Мяу и ще ме остави някъде по пътищата.

По препоръка от този форум се свързах с един майстор - Мимо от Горубляне - и той я почна.

Цените са следните - ремонтен комплект - 600 лева
            Спирачна лента - 200 лева (феродото беше поизносено, на места беше леко почерняло).
            Двете големи вълнообразни зегерки на двата пакета фрикциони - 120 лева
            Труд (сваляне, качване, ремонт) - 800 лева
            Масло Мопар АТФ+4 - 10 литра плюс филтър - около 200 лева

Абе около 2000 лева.

Ако трябва да се сменя и хидротрансформатора - още 1500-2000 лева

Това са цени за крайслерска кутия 42RE, твоята е мерцедесова и верятно ще е доста по-скъпо.
            ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
            Volvo XC90 D5 Executive '12
            Volvo XC60 D5 Summum '11
            Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Мерси за подробната информация, Carburettor.

А може ли някой да сподели с мерцедесовата кутия как стоят нещата?
              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Не ми се е налагало да я ремонтирам - ти сигурен ли си , че има проблем?

Коментар

Предполагам, че няма, но исках да се ориентирам, колко би ми струвал ремонта, ако има повреда.

Този, от който я купувам каза, че според него е нормално. Ама все пак да не забравяме, че той иска да я продаде. Откакто я има от една година, издава този звук при преминаване на по-висока предавка, ако не се подава газ.

Има и още нещо. Чух и друг странен шум, като проскърцване, някъде зад жабката. Прави го от време на време. Предполагам, че е от климатроника или там някой от въздуховодите. Вие как мислите?
                  Последно редактирано от PHOENICIAN; 22-03-09, 16:08.
                  www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Това зад жабката са клапите на въздухопровода. Ако искаш обади ми се някой ден да покараш моя Джип и да видиш има ли го това със скоростите.

Коментар

Вчера вече си купих джипката. Цял следобяд я карах, както и днес цял ден. Много съм доволен. Изглежда, че върви доста добре, както и ускорява добре. Това определено ме притесняваше.

Сега започвам поетапно със сменянето на течностите. После и шарнирчетата и биалетките.
                      www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Карам джипката вече 4 дни и досега всичко беше наред. Днес обаче като отивах на фитнес вечерта като я запалих и ми светна лампата Check engine. Знаете ли дали може да е от дюзите или защо обикновено светва?

Аз и без това утре ще ходя до Балканстар да сменям разни течности, така че и те ще я видят.
                        www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Може да светне по най-различни причини.Дано да не е нищо лошо.
                          Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                          Това е положението.

Коментар

Вчера направих доста неща по джипката в Балканстар. Реших да е при тях като за първи, а по-нататък ще търся алтернативи.

Направих смяна на следните неща:
                            - смяна на горивен филтър
                            - смяна на масло, филтър, гарнитура и адаптер на скоростната кутия
                            - смяна на крушка на габарит
                            - смяна масло на хидравлика
                            - смяна на масло на диференциалите и раздатката
                            - смяна на въздушен филтър
                            - смяна на високоговорител над таблото

От сервиза ми казаха, че лампата Check engine свети, защото въздушният филтър бил задръстен. Като взех джипа от там, не светеше. Вечерта обаче отново светна. Нямам идея защо. Май пак ще трябва да ходя да я закачат на компютъра.

Днес направих и първото си офроуд приключение. Ходих над Драгалевци в гората. Имаше кал и сняг и съм доста впечатлен как се държа джипката. По-късно ще прикача и снимки.
                            www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Трябва да сменям ремъка и ролките, че просвирва, а и като я гаса, притриса (сещате се как).

Частите ще намеря, ама бихте ли ме посъветвали за сервиз, където да ги сменя.
                              www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Свирене може да има и от алтернатора. Смяната на този ремък може да стане във всеки сервиз - за предпочитане такъв, който познаваш. Претрисането обаче ме съмнява да е от ремъка. Да няма тампон на двигателя за смяна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X