Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обслужване и консумативи за Гранд Чероки 2.7 CRD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обслужване и консумативи за Гранд Чероки 2.7 CRD

Здравейте на всички!

В понеделник ще купувам Гранд Чероки 2,7 2002 и вчера минахме със сегашния собственик през Балканстар, за да направят диагностика на джипа. Казаха ми, че започнали да заминават шарнирите, задните биалетки били за смяна и имало лек теч от тръбата на турбото.

1. Шарнири - 245 х 2 = 490 лв.
    Труд - 200 лв. на шарнир = 400 лв.
    2. Биалетки - 96 х 2 = 192 лв.
    Труд - 50 лв. на биалетка = 100 лв.
    3. Уплътнение на турбото - някакава дребна сума беше.

Как ви се струват цените и знаете ли къде ще мога да ги сменя тези неща?
    www.drivingoffence.co.nz

До: Смяна на шарнири и биалетки на WJ

Има тема Систематезирана информация, и не знам какво си още, пусната от мен, та там има алтернативни доставчици на части..... Провери при тях. Също има и сервизи в Търговски партньори, мисля че и те ще ти предложат доста по-добри цени от тези в Балкан стар.....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Как да получа достъп до тази информация? Предполагам, че ми трябват някакви права.
      www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Няколко теми над твоята.......
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Колега, купи си частите от Балканстар, но си ги смени другаде. Смяната на шарнири и биалети не изисква специализиран сервизен център на Jeep.

ПП. Погледна ли дюзите!!!???

Коментар

Вземи си биалетките от Скорпион.
            Шарнирите пак от Скорпион или от друг доставчик - провери си.
            Ремонта е елементарен и всеки механик би го направил - няма какво да сбърка.
            П.п. Май ми се намираха 4 бр. шарнири /чисто нови в кутийки/, звънни да се разберем 0894772727 - Митко
            ________________________________________________________________________________________
            Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
            HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

За смяната на шарнирите трябва специална скоба. Без нея голям бой с големия чук ще има.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                Колега, купи си частите от Балканстар, но си ги смени другаде. Смяната на шарнири и биалети не изисква специализиран сервизен център на Jeep.

ПП. Погледна ли дюзите!!!???
                Балканстар при тази диагностика не гледат ли и дюзите? Предполагам се сваля кората на двигателя и после ..... какво точно да гледам и как да разбера като аматьор, дали са наред?
                www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Като махнеш капакът и дунапрена под него и огледай дюзите и около тях - ако са нагорели (черни и омазани) значи пускат. Ако са предните четири и се хване на време е бял кахър но петата е много трудна за обслужване. Дюзите обикновенно се проявяват около 120 и 150К.

Не знам какво са гледали в Балканстар - в общи линии (предполагам) пускат диагностика, проверяват окачването и оглеждат отгоре-отгоре.

Коментар

Гранд Черокито е на 121,000 км - реални. Карано е само 1 година в БГ, а преди това в Германия и се надявам да нямам грижи с дюзите.
                    www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Аз моето го взех на 140 - реални, директно от Германия с 3 току що сменени дюзи. В България смених и другите 2. Не се предоверявай. Не ти коства нищо да погледнеш. Една дюза оригинална е 800 лв. Бош е 400+. Смяната на петата дюза (тъй като този мотор е вграден в купе правено за други мотори) е свързана с откачване на мотора, защото се пада почти под арматурното табло.

Успех в покупката.

Аз части купувам само и единствено от Балканстар. Ти преценяваш от къде да пазаруваш. Опциите са не повече от 3-4.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Пунчев (Stuntman_Mike) Преглед на мнение
                        Смяната на петата дюза (тъй като този мотор е вграден в купе правено за други мотори) е свързана с откачване на мотора, защото се пада почти под арматурното табло.
                        Смяната на 4 дюза води до същите усложнения - мотора се приспуска на долу, иначе не може да се изкара.
                        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

На какво друго видимо да обърна внимание освен на дюзите? Маслото на двигателя е сменено преди 1,500 км. Собственикът ми каза, че е доливано масло Mopar с скоростната кутия. Не е сменял маслата на диференциалите. Дали да ги сменя за всеки случай и как да разбера дали са сменени.

И въобще някакви други съвети за начинащ джипкар.

Ето го и джипа

Grand Cherokee Limited 2,7 CRD 163 к.с. 09/2002

Внос от Германия
                          Прикачени файлове
                          Последно редактирано от cveti; 20-03-09, 15:00.
                          www.drivingoffence.co.nz

Коментар

Сега ще ти кажа какво направих аз като взех Гранда.Преполагам 90% от колегите извършват същите операции.
                            Смяна масло двигател.
                            Смяна масло СК.
                            Смяна масло раздатъчна кутия и диференциали.
                            Смяна антифриз.
                            Всички видове филтри.
                            Спирачна и хидравлична течности.Но не са спешни.
                            Аз също взех Гранда от познат, който го подържаше перфектно и с желание.Но не зная майсторите какви са ги дробили, та затова реших да сменя аз тези неща.Записах си ги в книжка за следващите смени.И сега си карам.
                            Приказките, че е сменяно това онова много вероятно да са верни но.....
                            Така че давай смело.
                            P.S. За частите и сервизите има много инфо в форума.Скорпион,Вестауто,БС, директно от САЩ чрез посредник или сам.Положението не е страшно, ако някой 'разбирач' ти е обяснил че: Това частите за американците е страшна работа.Не се плаши.За сервизите Може и в БС може и при колеги от форума и т.н.
                            ENJOY
                            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                            Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от PHOENICIAN Преглед на мнение
                              На какво друго видимо да обърна внимание освен на дюзите?
                              Всъщност дюзите се проевряват с тестер (ако са лоши се сменят) , сам няма какво да им обръщаш внимание. Ако съскат - вадене, почистване(едва ли ще успееш сам) и монтиране с нови уплътнения и нови болтове на необходимите килограми. Дюзите се мажат със специална смазка.

За ходова част :
                              предни шарнири - разбиват се често(това го знаеш вече)
                              лястовицата на задния мост - шарнира и тампоните.
                              тампони на горните и долните предни носачи
                              ако ти клати - задна стабилизираща щанга, амортисьори KONI SPORT, полиуретанови тампони(писано е в други теми) и т.н.

Работа на климатика - това ще го разбереш по жегите.

По принцип модела е корав, с цели мостове(не като новите), с дифове ВАРИ-ЛОК(не като новите) а и твоя екземпляр изглежда добре, така, че не се чуди много, ами си го карай.
                              Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                              X