Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокажи за Jeep

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокажи за Jeep

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
    би ли споделил субективно мнение как се държи джипа на страничен наклон при хлъзгав терен например? или други подобни ситуации
    Ами, пързаля се, благодарение главно на предния LSD. Ето тук съм писал по-подробно: http://www.offroad-bulgaria.com/showpost.php?p=2876839 . В ежедневието при разумно каране драма няма, поне субективно.

Коментар

Здравейте, колеги
      може ли и аз да попитам нещо? От скоро съм горд собственик на Гранд Чероки 2.7 2003 г. прави ми впечатление че като правя остър завой на ляво ,в сякаш едно от колелетата прескача и волана вибрира .Не съм сменял все още масла на дифовете ,а може ли това да е някое каре?
      Благодаря предварително.

Коментар

.............................................
        ....................................................................

Бях с такъв Торсен и на преден и на заден диф, джипа се държеше страхотно. Задният го строших предния е за продан. Задния беше с два винта, което се оказа че не е добре, предния е с три(нямам счупени полуоски и карета с него). Торсен касетите вардят трансмисията, ако отделите повече време за мислене, от колкото за четене(на разни чужди форуми....), ще разберете защо.
        Eвгени Филчев
        Всичко което не ме убива, ме прави по-силен!

Коментар

Смени си маслата в дифовете с такива с лсд добавка, че е най-евтино, като за начало. Или добави от вълшебната добавка на Мопар. Търсиш 75W140 синтетично масло. Тук основно се спрягат кастрол и мотул. Аз съм с кастрол с вградена добавка.
          WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
            Смени си маслата в дифовете с такива с лсд добавка, че е най-евтино, като за начало. Или добави от вълшебната добавка на Мопар. Търсиш 75W140 синтетично масло. Тук основно се спрягат кастрол и мотул. Аз съм с кастрол с вградена добавка.
            А с тези признаци които писах възможно ли е да е каре ?
            А за дифовете има ли гарнитура или се използва силикон?
            Последно редактирано от ilker80; 21-03-16, 21:56.

Коментар

Първоначално публикуван от ilker80 Преглед на мнение
              А с тези признаци които писах възможно ли е да е каре ?
              До колкото знам, ако е каре - то трака, пука и чука. В смисъл, че натоварването е при него, а не при колело/настилка и респективно там избива(там се чува).
              WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от ilker80 Преглед на мнение
                .......... силикон?
                ......силикон,да.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                0888854582
                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

я малко да посъживим темата, кой от тези е за предпочитане за заден мост? ако има някой лични впечатления, още по-добре
                  [ATTACH=CONFIG]855397[/ATTACH]
                  Колега, кажи какво ще е предназначението на джипа през повечето време, след което ще ти дам съвет. И дано някой да не ме охрани в процеса...

Коментар

Първоначално публикуван от tk3c-pyce Преглед на мнение
                    Колега, кажи какво ще е предназначението на джипа през повечето време, след което ще ти дам съвет. И дано някой да не ме охрани в процеса...
                    ...
                    няма да се състезавам, за барбекю-разходки се ...
                    Абе, никой ли не чете в тоя форум ?!
                    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

И аз имам подобни изисквания, искам да се прибера до БГ с Черокито, и искам да имам два блокажа за да мога спокойно да си се разхождам по джендемите, имам си кални 32" само блокажи нямам.

Сериозно си мисля за китайските копия на АРБ, 100% , пневматични(активират се с въздух). Явор Вромос ги предлага, дори с монтаж.

Аз по-скоро бих опитал да си ги внеса сам и монтирам сам, и бих предложил ако някой иска да се кооперираме да си внесем китайски да даде знак.

Оригинален АРБ струва повече от джипа ми, само един блокаж е по-скъп от джипа ми, за това съм се насочил към китайските АРБ копия.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от tk3c-pyce Преглед на мнение
                        джипа го правя за разходки, без хард изпълнения, а като гледам колко време чакам за части, зорлем няма да се навирам в калта, ако мога да мина лесно отстрани Имах Гранд Чероки с отворен диф и сега искам да въртят поне 3 гуми при нужда

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                          И аз имам подобни изисквания, искам да се прибера до БГ с Черокито, и искам да имам два блокажа за да мога спокойно да си се разхождам по джендемите, имам си кални 32" само блокажи нямам.

Сериозно си мисля за китайските копия на АРБ, 100% , пневматични(активират се с въздух). Явор Вромос ги предлага, дори с монтаж.

Аз по-скоро бих опитал да си ги внеса сам и монтирам сам, и бих предложил ако някой иска да се кооперираме да си внесем китайски да даде знак.

Оригинален АРБ струва повече от джипа ми, само един блокаж е по-скъп от джипа ми, за това съм се насочил към китайските АРБ копия.
                          Колко биха стрували око си ги внесем сами ?

Коментар

580 usd
                            Samurai Gemax

Коментар

джипа го правя за разходки, без хард изпълнения, а като гледам колко време чакам за части, зорлем няма да се навирам в калта, ако мога да мина лесно отстрани Имах Гранд Чероки с отворен диф и сега искам да въртят поне 3 гуми при нужда
                              Detroit Truetrac. Само на задния мост.

Коментар

Първоначално публикуван от unikat13 Преглед на мнение
                                Колко биха стрували око си ги внесем сами ?
                                RD103 поляците го предлагат за около 500 паунда(няма мита, такси, транспорт до мен), подозирам предлагат някаква гаранция и резервни части.

Гемакса казва 580 долара, което е по-малко от 500 пауда, доста по-малко дори, та за тази цена аз съм навит веднага да поръчам два, за преден и заден мост.
                                Бъдете живи и здрави!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X