Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4х4 - май не работи!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: 4х4 - май не работи!

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
    под всяко мое мнение си пише какъв е джипа ми. Ако информацията е непълна/неточна - кажи и ще я поправя/допълня.

Благодаря на всички. Вече ще се старая да не влизам в шахти. Не го пожелавам на никого!
    не съм видял подписа - моя грешка

а за окантарването, не се притеснявай - на всеки се е случвало и ще се случва.....

аз след първото такова - сега проучвам оферти за смяна на задния мост или слагане на блокаж или поне LSD

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
      не съм видял подписа - моя грешка

а за окантарването, не се притеснявай - на всеки се е случвало и ще се случва.....

аз след първото такова - сега проучвам оферти за смяна на задния мост или слагане на блокаж или поне LSD
      И аз се замислям...
      Възможно ли е смяна на 231 с 242 и слагане на ЛСД и колко би струвало?
      Последно редактирано от Y.Stoqnov; 06-01-09, 12:14.

Коментар

теоретически е възможна замяната, ама трябва и двигателя да смениш, щото ще е слабичък, той без друго не е силен...
        не бързам за никъде...
        XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
          И аз се замислям...
          Възможно ли е смяна на 231 с 242 и слагане на ЛСД и колко би струвало?
          някъде имаше тема по въпроса, потърси, а в руския сайт има описано за смяната на 241 с 242 тук но е за 4л. бензинка

за задния мост сега проучвам, вариантите са:

намираш читав мост с LSD от морга и сменяш
          купуваш готов кит LSD и монтираш
          купуваш блокаж и монтираш

цени не знам все още

Коментар

намерих темата... кофти упражнение!

ще сменям джипката то се е видяло...

Коментар

слагане на блокаж или поне LSD
              Виж как сме тествали и крайните резултати в тази тема. Не съм сигурен че НАПЪЛНО здрав и работещ LSD ще го извади от шахтата, за разлика от твърдия блокаж
              Който смята че LSD-то му е перфектно ако иска да дойде да повторим горните тестове и да видим докъде ще го докараме
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                Виж как сме тествали и крайните резултати в тази тема. Не съм сигурен че НАПЪЛНО здрав и работещ LSD ще го извади от шахтата, за разлика от твърдия блокаж
                Който смята че LSD-то му е перфектно ако иска да дойде да повторим горните тестове и да видим докъде ще го докараме
                знам я тази тема, но там е за Тойота

Гранд Черока с 249 раздатка се държи малко по-различно, ако не бъркам, защото муфата играе ролята на блокаж на раздатката, но без LSD въртят на кръст едно предно и едно задно колело и се окантарвам, с LSD би трябвало да въртят двете задни и едно предно.

за принудителния блокаж е ясно.. струва ми се но един ARB ще ми дойде множко на портфейла

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  След като вече си купих джипа, и за да се уверя, че ЛСД-тата в трите диф-а работят направихме следния опит: с подемник вдигнахме на джипа във въздуха слагайке лапата на подемника на гредата пред задно ляво колело и го повдигнахме, така че само предно дясно колело да остане на пода. Вързахме теглича с въже да не скочи и включих на D бецз гас трите свободни колелета се повъртяха по няколко оборота за около 20-40 секунди, след това забавих темпото и джипа леко се опета да се придвижи напред и въжето се напрегна. Натиснах педала на гаста леко и предно дясно колело също започна да се върти бавно свирейки при допера с шлайфания бетонен под. Т. Е. и 4-те колелета се въртяха, а трите бяха във въздуха, и цялата тежест на джипа беше върху лапата на подемника и предно дясно колело. Джипа е Гранд Чироки '99 с куадра драйв.
                  Дали в същата ситуация щях да излезна от шахтата, как мислите?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Щеше... искам и аз така...

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      След като вече си купих джипа, и за да се уверя, че ЛСД-тата в трите диф-а работят направихме следния опит...
                      LSD в преден диф! Да няма някаква грешка?

Коментар

Няма грешка, човекът кара JEEP!
                        Само не знам дали минава за LSD, защото (без да съм сигурен) може да блокира до 100%.

Edit: Проверих и да - води се Limited slip и да - блокира до 100%!
                        Последно редактирано от Сашо Пунчев; 06-01-09, 15:53. Причина: Доп. инфо

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
                          LSD в преден диф! Да няма някаква грешка?
                          ако е Quadra-Drive няма грешка, така си е

Коментар

Първоначално публикуван от Stuntman_Mike Преглед на мнение
                            Няма грешка, човекът кара JEEP!
                            Само не знам дали минава за LSD, защото (без да съм сигурен) може да блокира до 100%.
                            абе и ние с тебе караме Джийп, ама нямаме такива благинки

Андро, това е цяла система Quadra-Drive, има доста писано и във форума и в нета

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              След като вече си купих джипа, и за да се уверя, че ЛСД-тата в трите диф-а работят направихме следния опит: с подемник вдигнахме на джипа във въздуха слагайке лапата на подемника на гредата пред задно ляво колело и го повдигнахме, така че само предно дясно колело да остане на пода. Вързахме теглича с въже да не скочи и включих на D бецз гас трите свободни колелета се повъртяха по няколко оборота за около 20-40 секунди, след това забавих темпото и джипа леко се опета да се придвижи напред и въжето се напрегна. Натиснах педала на гаста леко и предно дясно колело също започна да се върти бавно свирейки при допера с шлайфания бетонен под. Т. Е. и 4-те колелета се въртяха, а трите бяха във въздуха, и цялата тежест на джипа беше върху лапата на подемника и предно дясно колело. Джипа е Гранд Чироки '99 с куадра драйв.
                              Дали в същата ситуация щях да излезна от шахтата, как мислите?
                              Със сигурност щеше да излезеш. Имай предвид, че тъй като Куадра Драйва не е електронно управлявана система трябва малко въртящ момент, за да зацепят диференциалите.

Коментар

абе и ние с тебе караме Джийп, ама нямаме такива благинки

Андро, това е цяла система Quadra-Drive, има доста писано и във форума и в нета
                                Е то изказването ми е по-скоро добронамерена закачка с не-каращия JEEP Андро , но ти развали нещата .

А иначе аз я имам тая благинка Куадра Драйв, хвалил съм се неведнъж .
                                Последно редактирано от Сашо Пунчев; 06-01-09, 16:05. Причина: пг

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X