Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ксенон за WJ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ксенон за WJ

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Има ли крушка, която да пали за 3 секунди и да е под 6000К цветна температура?
    има. монтирали сме такъв ксенон на една баварка.но защо искаш да е под 6000 к. ...??? аз на моя джип имах 6000к. и бях адски доволен. казвам бях , защото го подарих на едно аверче. и сега съм с обикновенни лампи...леле....СКРЪБ !!!
    понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
    JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
    Honda Shadow VLX 600 - 1999
    FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
    Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
      има. монтирали сме такъв ксенон на една баварка.но защо искаш да е под 6000 к. ...??? аз на моя джип имах 6000к. и бях адски доволен. казвам бях , защото го подарих на едно аверче. и сега съм с обикновенни лампи...леле....СКРЪБ !!!
      Освен да си доволен, трябва и да виждаш. Аз искам да виждам и в сенките. Там цветната температура прави разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Освен да си доволен, трябва и да виждаш. Аз искам да виждам и в сенките. Там цветната температура прави разлика.
        не.. нямам никаква идея след като ги подарих си търся нови )) със оригиналните лапми разбрах че съм правил компромиси

Влади

Коментар

Първоначално публикуван от lcr Преглед на мнение
          не.. нямам никаква идея след като ги подарих си търся нови )) със оригиналните лапми разбрах че съм правил компромиси
          Всъщност има доста теми за ксенонови светлини наоколо.

Прав си да търсиш оригинални. И те ще са или 4300 или 5000. Освен по-добрата оптика.

Коментар

Не забравяйте, че с времето келвините падат!

А защо най-много се продават 6000? Ясно е - малко синее=гъзарее и видимостта е ОК.

Аз на моято кола имам 8000К на късите, дългите и на халогенките

Коментар

Първоначално публикуван от Nikiboy Преглед на мнение
              Не забравяйте, че с времето келвините падат!
              ...
              И поради что падат келвините? Освен, разбира се, на яркосините 8000 и нагоре, на които просто им изгаря боята?

Коментар

Е, да де. По-добе към бяло от колкото към жълто 4300К

Коментар

Първоначално публикуван от Nikiboy Преглед на мнение
                  Е, да де. По-добе към бяло от колкото към жълто 4300К
                  Да си купиш боядисана крушка за фар, от какъвто и да е вид (с изключение на жълтите, и пак донякъде) е меко казано гламава работа. Купуваш източник на светлина, който излъчва светлина в целия видим спектър, и отрязваш най-използваемата част от тоя спектър за човешкото око.

8000К?!?!?! Не върфиш! Ако си гъзар, тури си 15000. По-гъзарско е. Това че няма да виждаш правилно е само подробност. Ако искаш ще ти внеса оригиналише от Китай. Ма понеже са много гъзарски и са голям дефицит, та цената е тройна на другите

А на жена ти можеш да сложиш розовички много ще тичат на нейната кола. Там цената е само двойна.

А най-често се боядисват "ксенони" от ония, дето се продават в кварталния магазин за голфаджийски тунинг, за по 20 лева (щото са мноо маркови). Тяхната боя гори. И като изгори, светят по-добре, и то доста под 4300К.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Да си купиш боядисана крушка за фар, от какъвто и да е вид (с изключение на жълтите, и пак донякъде) е меко казано гламава работа. Купуваш източник на светлина, който излъчва светлина в целия видим спектър, и отрязваш най-използваемата част от тоя спектър за човешкото око.

8000К?!?!?! Не върфиш! Ако си гъзар, тури си 15000. По-гъзарско е. Това че няма да виждаш правилно е само подробност. Ако искаш ще ти внеса оригиналише от Китай. Ма понеже са много гъзарски и са голям дефицит, та цената е тройна на другите

А на жена ти можеш да сложиш розовички много ще тичат на нейната кола. Там цената е само двойна.

А най-често се боядисват "ксенони" от ония, дето се продават в кварталния магазин за голфаджийски тунинг, за по 20 лева (щото са мноо маркови). Тяхната боя гори. И като изгори, светят по-добре, и то доста под 4300К.
                    ) и какво се получава наи-накрая..? че гъзарията топлиии

Влади

Коментар

Темата май много се оспами.
                      В края на краищата някой сложил ли е ксенон на WJ?
                      Ако е сложил , какъв е ксенона /цена , келвини и т.н./ и дали е доволен?
                      Отговора на тези въпроси е ценен и важен за участниците във форума.
                      Очакваме Отговор.
                      ________________________________________________________________________________________
                      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                        Темата май много се оспами.
                        В края на краищата някой сложил ли е ксенон на WJ?
                        Ако е сложил , какъв е ксенона /цена , келвини и т.н./ и дали е доволен?
                        Отговора на тези въпроси е ценен и важен за участниците във форума.
                        Очакваме Отговор.
                        както казах в самото начало на темата..да сложихме на един джип...беше много доволен от лампите..но след това този джип някъде изчезна...искаше да му сложим и на халогените такива крушки (Н-1)
                        келвините бяха 6000 . бързо палещи. цената им е около 250 лв.
                        аз се замислям отново слагане на ксенон (този път обаче би-ксенон) на моя джип

Влади

Коментар

това дето му викате биксенон за съжаление е голямо техническо недоразумение

ПП
                          цветната температура на всяка крушка се променя с времето
                          дори на домашните

ксеноновите имат достатъчно широк спектър но е отместен спрямо слънчевата светлина

изобщо в ксеноновите няма нищо ново - уличните лампи от преди сума ти години са с такива крушки - е, едно време бръмчаха
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Домашните луминесцентни и тия нямат нищо общо. При домашните свети покритието. Вътре има живачни пари. С ниско налягане са.

При уличните (старите - бели, иначе казано живачни), вътре светят живачни пари, а ултравиолета - пак като луминесцентните - преобразува се от бялото покрите върху стъклото. С високо налягане са.

И в двата изброени до тук, ксенон въобще отсъства в химията им. До колкото знам ползват аргон, когато трябва. Но той е по-скоро съпътстващ газ.

До някъде можеш да ги сравняваш с "жълтите" улични лампи, дето се слагат напоследък, заради високата им ефективност и ниската цена. В тях също свети само плазма. Ама пак няма ксенон, а живак и натрии. Пак са с високо налягане.

И При ксеноните има малко живак (или в по-новите модели - друга гняс). Свети и той. Свети и ксенона, с който е пълно балончето. Светят и гадостите, дето са набутани вътре, обаче тука свети само плазма, и нищо повече. Разбирай - няма последващо преобразуване на една светлина в друга.

Гражданското наименование на същото е "MHL - Metal - halide - lamp". Разбирай модерните високоефективни бели лампи, дето се ползват най-вече за осветяване на рекламни пана, където неизкивяването на цветовете е от изключителна важност.

...и само за информация - Гражданските MHL лампи са едни от най-добрите по отношение на цветопредаване. Равни или по-добри от почти всики, дори и най-модерните трифосфорни луминисцентни лампи.

Страдат от същия недостатък - трябва им време да загреят, и на топло се палят трудно. Но има екземпляри с по 30000 - 60000 часа живот. Модерните екземпляри отдават около 90-120lm/W - също равно или по-добро от повечето модерни луминесцентни лампи.

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                            това дето му викате биксенон за съжаление е голямо техническо недоразумение
                            Защо? Пробелма в концепцията ли е, или в техническото изпълнение? Според мен е в техническото изпълнение. И е поправим, с малко усилия от страна на собственика им.

А по принцип концепцията H4 си е сбъркана, ама за това не са виновни ксеноните, нито китайците. Това си е даденост.
                            Последно редактирано от sparkybg; 24-11-08, 15:05.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

всички високо разрядни лампи (HID) работят на един принцип
                              разликата е в газа и метала, който свети

картинката е от уикито

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Това на картинката е натриева лампа, от уличните жълти.

При чисто живанчните едновремешни стъклото не е "alumina", а е кварц, а вътре има само и единствено живак. Той обаче сам по себеси не свети добре, та се налага да се слага покритие, дето да преобразува живачния ултравиолет в нещо използваемо.

Иначе, да, основния принцип е сходен. Разряд с висока интензивност. (като изключим луминесцентните)

Ама, работата е в подробностите. А точно тя е от значение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X