Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ксенон за WJ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ксенон за WJ

Първоначално публикуван от marinco Преглед на мнение
    По безумната тема, ще споделя:
    Абсолютно безсмислено е да се слага на халогенен фар ксенонова крушка!
    Има много просто и добро решение. Почистване отвътре на фара/трудно,но изключително ефективно/ полиране отвън/+лак или фолио, най добре и двете/, замяна на оригиналната крушка /Силвания/ с по-добра. Например Осрам Найтбрейкър. Резултатът е фантастичен. Аз направих първо единия/за съжаление не направих снимки/ и моментално започнах и втория. Разликата е +50% и отлично светене дори и дъждовно време.
    С ксеноновите крушки само впечатлението е че светят по силно/по добре. Но това е измамно. При мокър и без маркировка път, при снеговалеж, при мъгла се вижда какви са недостатъците на ксенона, на неоригинален фар. Много разсейване и самозаслепяване! Невъзможни за регулиране и т.н. Проблемът е много прост, крушките имат различен фокус.
    Та извода за мен/от личен опит/ е: безмислено е да се дават пари за ксенон, а тези пари да се инвестират в оптимизация на съществуващия фар. Например в София има поне едно момче което върши тази работа срещу прилични средства. Не му знам координатите, но като потърсите в нета ще го намерите/даже инсталира и ксенон със сериозно качество/.
    И аз съм на това мнение. На фар с рефлектор ксенон - не! Ако вградите лупи или си купите такива фарове с лупи по-става работата
    Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Вярно , че доста се е изписало по темата , но някакси ми се иска и аз да си кажа мнението , пък било то правилно или грешно . Да , до преди десетина години афтърмаркет ксенона беше страшен отврат . Сега обаче , и аз съм от поредните шофьори , които го монтират на колата си . Да , с класическите за Grand Cherokee WJ , крушки на фаровете , които са за късите светлини НВ4А - 51W , колато не свети достатъчно добре . След като ходих да си регулирам фаровете , леко попрогледнах , но не фропиращо . Преди около два месеца сложих ксенон 35 W - 6000k . Естествено , отидох и да ми регулират отново фаровете , за да съм сигурен , че настройката им ще е ОК . Наистина прогледнах . Започна се и с номигане на отсрищно движещите се , защото явно и вадя очите , при коего , просто свалих фаровете от копчето в купето , и вече никой не ми намига , че му светя , а аз все така добре си виждам. Нещото , което направих в последствие е , че сам се хванах да си регулирам фаровете . Прави си се по схема , и е супер елементарно ., просто трябва малко време , ролетка и нещо с което да се отбелазва на стената , на която ще се прави настройката . Та като направих замерването , и изчислих спада на светлинния поток спрямо отстоянието на колата от стената , се оказа , че като са ми регулирали фаровете , просто са ми ги направили твърде високи , поради може би непукизъм , а само с цел печалбарство . Като цяло , изводите ми са следните : 1. Преди време , просто не бяхме свикнали , и като видим някой с по-силни и различни по цвят фарове , и ни вадеше очите . 2. За да са ни регулирани добре фаровете , вероятно грябва да досаждаме на човека , който го прави с машината , за да сме сигурни , че ще го направи по спецификация , а не да каже , че знае как да ги направи , и после , псуване от насрещните колеги на пътя . Другия вариант е , както казах , сами да си отделите време и да го направите . 3. Определено ксенона си заслужава . Купувайте , настройвайте правилно , и дори на рефлекторен теп фар , колегите няма да ви се сърдят , че им светите . Все пак , вече все повече коли са с такива фарове , и очите ни привикват на тази светлина , а като се разминем с някой със старите обикновени крушки , лично аз , се чудя , кога ще открият , че само се измъчват с тези светулки . Ксенон - заслужава си !!!
      Jeep Grand Cherokee WJ - 2001g.- 3.1TD - Quadra-Drive
      Kawasaki ZZR 1200 - 2002 g.

Коментар

Първоначално публикуван от Cvetomir_nikolov81 Преглед на мнение
        ... сложих ксенон 35 W - 6000k .
        ...Ксенон - заслужава си !!!
        Я, каква тема съм изпуснал тука...

Обещаното си е обещано
        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        п.п. от този момент нататък ще затварям ВСЯКА тема в която видя думата ксенон.
        Обикновен модераторски произвол.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
        X