Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ксенон за WJ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ксенон за WJ

Няма смисъл от 50 според мен. Не случайно заводските пак са 35. 50 можеш да сложиш ако решиш да си правиш стъклата тъмни - нали про гоУфаджиите е фиешън. Като си купувах фаровете, в които да прозаждам лупите (фаровете ми са като на golf 2), имаше хиляди варианти - опушени, неопушени, с кръстче, с ангелски очи, с такъв, па онакъв рефлектор и прочие. Познай кви си взех - най-простите с гладко стъкло.

ПП: Лупите са ти единствен вариант, вЕрвай ми. И аз и Ясен сме карали с H4 ксенони - не стават. На тераното фаровете за мъгла ми бяха HB4. Бях набутал ксенони и там - светеха където си искат. Вярно, пред мен ставаше ден, обаче общо взето ставаха за ползване само в гората. На Fabia-та си бях сложил H7 ксенон (Което си е HB4 с друг цокъл) - досвидя ми и ги махнах. Всяка вечер виждам по наколко такива, на които не им пука че ги псуват. Еми - мерси, ама аз не искам да съм между тях.
    Последно редактирано от sparkybg; 01-10-13, 23:28.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На това може ли да се вярва?
      2GA 2.5'' Aluminium Alloy Housing 35w H7 H1 H4 H13 HB3 HB4 9004 9007 HID Bi xenon Projector Lens Angel Eye+2pcs 35W AC Ballast

Коментар

Може. Само не разчитай много-много на ангелските очи. Обикновено сдават бързо. Аз мойте хич не съм ги и връзвал - прекалено голфаджийско ми е.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Може. Само не разчитай много-много на ангелските очи. Обикновено сдават бързо. Аз мойте хич не съм ги и връзвал - прекалено голфаджийско ми е.
          Да разбирам ли, че си я правил тази операция? Ако да - имаш ли желание да помогнеш, когато дойде моментът...ако се наложи?

Коментар

Някой слагал ли е 100W крушка?Има ли ефект?Какъв?На кое влияе повече:на стъклото и рефлектора или на осветеността?

Коментар

Първоначално публикуван от jamaika Преглед на мнение
              Да разбирам ли, че си я правил тази операция? Ако да - имаш ли желание да помогнеш, когато дойде моментът...ако се наложи?
              Моля:
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=87867

Ако във фара ти има достатъчно място, нищо от това няма да ти се наложи да правиш. Само слагаш, стягаш, и толкоз. Е, има едни жици после, ама те са лесни.

Коментар

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
                Някой слагал ли е 100W крушка?Има ли ефект?Какъв?На кое влияе повече:на стъклото и рефлектора или на осветеността?
                На всичко влияе повече. На жиците и релетата най-вече.

Коментар

Първоначално публикуван от veso-o Преглед на мнение
                  Ако говориш за халоген - много хора са пробвали, на много коли. На стъклото (ако е стъкло) нищо му няма, ако е поликарбонат помътнява по-бързо. Рефлекторът ако е метален държи, ако е пластмасов се стапя. Прецакват се и всички контакти по инсталацията. Но преди да се прецака всичко, светва малко по-силно (не чак двойно, ама е по-силно).

Ксенон 100 вата няма.

Първоначално публикуван от jamaika Преглед на мнение
                  Там от където взимам ксеноните мисля че имаше и лупи... Ще проуча и този вариант. Сега като постигнахме консенсус, някой ще ми каже ли... 35 или 50 вата да е тоя ксенон? ?
                  Ксенон 50 вата също няма. Има 50 вата "баласт", който храни крушката с 35 вата, а останалите ги прахосва за да не се дразнят контролните прибори на по-умните коли.

Всички ксенонови крушки за фарове са по 35 вата, даже и тези на които пише 50.

Коментар

Визирам фара на WJ,където ще е в комбина с би- ксенонова лупа...Питам за евентуални проблеми,като прегряване,съкращаване живота на крушката,фара и т.н.За контакти,калели и релета уж е ясно.Това за 100 W-те крушки...

Коментар

• От: Ксенон за WJ

В комбинация с биксенон смисъла от 100-те вата е съвсем никакъв. Ксенона свети и на дълги. 55-те вата го допълват предостатъчно. Аз карам само с лупи без никакви допълнения и според скромното ми мнение е достатъчно добре.

Коментар

Колеги изчетох цялата тема, само не разбрах от Келвините ли зависи дали ще е бяла светлината или синкава. Някъде срещнах в един сайт, че баластите са по 35W и 55W, както по нагоре е споменал Ясен всички крушки са по 35W. Кое е по добрия вариант 35 или 55?
                        Следователно нещо такова се получава:
                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Color chart.jpg
Прегледи:1
Размер:72.7 КБ
ID:5593696
                        Последно редактирано от _mitaka_; 16-06-14, 04:14.
                        Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD

Коментар

Цвета зависи от 'цветовата температура' - Келвините.
                          ОЕМ са 4300К. Тази светлина е най-близка до спектъра на слънцето и чисто еволюционно окото е най-чувствително към този цвят.
                          Всичко останало е известен компромис с усещането на осветеност. А 8-12000К осветяват доста по-зле от 4300...
                          Ако все пак си решил да слагаш ксенон - слагй 35Вт, но за да не те псуват (много) се погрижи за останалите фактори - поне не слагай скенона на фар, който не е пригоден за ксенон...
                          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

В какъв смисъл дето не е пригоден за xenon? Не съм решил да слагам xenon, просто искам да се ограмотя на тази тема, пък някой ден може и да се сложи.

Коментар

Ако реално се ограмотиш, няма да сложиш.

Коментар

Възможно е и така да стане, да се окаже така че да не слагам...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X