Това е прясно изкормена днес муфа
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
съвет за перката на гранд чироки 93 бензин-газ
Свий
X
-
Абсолютно правилно! Ние не го караме да я прави, ние се мъчим ние да разберем.
И аз имам една, все не ми остава време да я заколя. Не я и знам от кво е, ама сигурно трябва да може да се направи нещо полезно от толкова красиво желязо.
Коментар
-
С бирата и мезето няма проблем важното е да стане ако трябва ще доида до София особено ако излезе под 400лвМалко нямам доверие на тукашните маистори Пук ако се намери 2ра употреба нямам нищо против джипа да не е нов А е супер гадно зимата да ти е студено ще дам за хапчета сумата пари по добре да се почерпим с тях ШУрето е ловджия а жената работи в вимпром ХАН ККУМПървоначално публикуван от СтефанТогава трябва да купим бира от тука, преди да тръгнем за некъв консилиум. Мдаа.
Коментар
-
ех, то ти там като нямаш истенски майтори, най-добре ела насам. за под 400 не се знае, може и да трябва нова муфа, но ще научиш нови неща за машината, може да се намери на старо муфа, може и да не е муфата, а и твойте нещо искат да те пързалят ми се струва.
Коментар
-
Ето как го правят хората, взимат перка и датчик от нещо примерно лада и го пускат направо на 2-ра скорост с датчика от ладата който струва 5 лв. и готово.Първоначално публикуван от Насовако може да приплъзва и има дадчик, евентоално и копче за принудително спиране, став мечта. само да се пипне както трябва...

само трябва при стругар да се направи тръбата да е с резба за датчика.
Аз в момента съм си монтирал 2 вентилатора отпред без да съм си махал оригиналния и засега съм ги вързал на копче и си ги пускам когато карам бавно и ми позагрява. Но ще си ги вържа с датчик за да съм спокоен.no signature no problems
Коментар
-
Стига обърквали човека бре! Там няма електрически вентилатор, к`ви датчици, к`ви втори скорости, к`ви пет лева.
Явно силиконовия съединител се е спекъл, а датчика си е за уреда на таблото. Бахти, аз имам Гранд и пиша едно, после идва някой дето не е отварял капака и се изказва...
Ами отворете, вижте и говорите... Не е лошо да се теоретизира, и много интересни неща се научават, ама тук случая е конкретен и ясен. Електровентилатор има само най-големия модел 5.9, и това е един от начините за тунинговане на стандартния Гранд, само че се съмнявам човека да намери отнякъде на старо електровентилатор от този модел, те се броят на пръсти в цялата страна. Така че стига с този датчик, той не играе за вентилатора. Извинявам се ако съм рязък, ама нали работат е да помогнем на човека сам да си диагностицира проблема, щот явно го лъжат майсторите му, иначе не искам да обидя никого, ние доста неща можем да си говорим.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Ами аз забравих да напиша че това е начин ако муфата ти е прецакана да си направиш по-евтино охлажданеПървоначално публикуван от quadraСтига обърквали човека бре! Там няма електрически вентилатор, к`ви датчици, к`ви втори скорости, к`ви пет лева.
Явно силиконовия съединител се е спекъл, а датчика си е за уреда на таблото. Бахти, аз имам Гранд и пиша едно, после идва някой дето не е отварял капака и се изказва...
Ами отворете, вижте и говорите... Не е лошо да се теоретизира, и много интересни неща се научават, ама тук случая е конкретен и ясен. Електровентилатор има само най-големия модел 5.9, и това е един от начините за тунинговане на стандартния Гранд, само че се съмнявам човека да намери отнякъде на старо електровентилатор от този модел, те се броят на пръсти в цялата страна. Така че стига с този датчик, той не играе за вентилатора. Извинявам се ако съм рязък, ама нали работат е да помогнем на човека сам да си диагностицира проблема, щот явно го лъжат майсторите му, иначе не искам да обидя никого, ние доста неща можем да си говорим.
и не е за гранд ами за всички с муфи
no signature no problems
Коментар
-
Разбрах те, не се сърди, ама на този радиатор става само електровентилатора от 5.9, а такъв е абсурдно да се намери. Темата е дискутирана нашироко в руския форум на JEEP и затова. Има известни опити с електровентилатор от някакъв японски модел Митсубиши, но границата която успява да охлади нормално е 4.0 двигател на Чероки или Гранд Чероки, за 5.2 вече недостига мощност и загрява.
Така че не се сърди, просто нещата са други.....Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
има далеч по-безболезнен начин да разбереш дали перката е постоянно зацепена - на ЗАГАСЕН двигател няма да се върти с ръка!Първоначално публикуван от quadraАма тя ти е с силиконов съединител - няма нищо общо с датчика. А за помпата незнам да има такава закономерност, виж че по-бавно ще загрява е сигурно. Само че имай впредвид че и на изправен съединител доста бойко си се върти. Само че като си намотаеш ръката с парцал и внимателно
се опиташ да я спреш когато е студен двигателя успяваш без труд...Ама внимавай да не ти изпочупи пръстите ако наистина е блокирала.помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Малко дебелшко ще му излезе, по-добре да търси там някой по-истински майстор сръчко...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
Ама не просто загасен, а сутрин на съвсем студен, иначе като се е напекла и да го загасиш - все тая...Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/има далеч по-безболезнен начин да разбереш дали перката е постоянно зацепена - на ЗАГАСЕН двигател няма да се върти с ръка!Първоначално публикуван от quadraАма тя ти е с силиконов съединител - няма нищо общо с датчика. А за помпата незнам да има такава закономерност, виж че по-бавно ще загрява е сигурно. Само че имай впредвид че и на изправен съединител доста бойко си се върти. Само че като си намотаеш ръката с парцал и внимателно
се опиташ да я спреш когато е студен двигателя успяваш без труд...Ама внимавай да не ти изпочупи пръстите ако наистина е блокирала.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар