Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чип за икономия на гориво???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чип за икономия на гориво???

Първоначално публикуван от karlosjackal Преглед на мнение
    Много благодаря на колегите за умните съвети.Всичко това ми ясно, ясно ми е също че един читав чип струва около 1 000 лв.Но ВЪПРОСА ми беше дали някой е ползвал такива, а не как да карам джипа си.Говорих с двама приятели, които ползват таблетки в горивото.Единият кара Гранд Вояджър, а другият бмв 320 и двамата са категорични за икономия около 2 - 2.5 литра градско.А днес в един сервиз видях брошура за тези хапчета( и прахообразни препарати за камиони) и се чудех колко ли струват и икономията на бензин покрива ли разходите за "аспирин"
    Сериозно се захванах с теста на таблетките. Тествах на 3 автомобила: почти нова на 5-6000км тойота корола Дизел и после когато беше на 30 000 км. На волво S80 2.5D с чип на 270 - 280 000 км и на бензиновия ми Гранд Чироки 4.7. Единствения полезен резултат е за този, който търгува с тези неща. Карам всеки ден по 1 и същ маршрут и изминавам едни и същи км и разлика не видях. Винаги си водя на екселска таблица разхода, само за тойотата не водя т.к.е на жена ми, но и там за целта зареждах пълно/пълно и смятах.
    Мога да обобщя, че ако не помага това нещо със сигурност и не вреди. Ако има "+" ефект е толкова минимален, че не мога да го "хвана" тъй като не съм правил лабораторни замервания.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      Сериозно се захванах с теста на таблетките. Тествах на 3 автомобила: почти нова на 5-6000км тойота корола Дизел и после когато беше на 30 000 км. На волво S80 2.5D с чип на 270 - 280 000 км и на бензиновия ми Гранд Чироки 4.7. Единствения полезен резултат е за този, който търгува с тези неща. Карам всеки ден по 1 и същ маршрут и изминавам едни и същи км и разлика не видях. Винаги си водя на екселска таблица разхода, само за тойотата не водя т.к.е на жена ми, но и там за целта зареждах пълно/пълно и смятах.
      Мога да обобщя, че ако не помага това нещо със сигурност и не вреди. Ако има "+" ефект е толкова минимален, че не мога да го "хвана" тъй като не съм правил лабораторни замервания.
      Евала колега !!!
      Доживяхме някой честно да си признае за реалната полза от такива ундурми!
      Прави ти чест , че си си направил труда да пробваш и най-важното : честно да споделиш впечетленията си тук.
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EF%F7%E5%F2%E0

Там в тази тема "Намаляване на разход гориво" описах по- подробно опитите си.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EF%F7%E5%F2%E0

Там в тази тема "Намаляване на разход гориво" описах по- подробно опитите си.
          Поздравления! Ако има повече такива като Вас , шашмите и търговските трикове нямат шанс за участниците в този форум!
          ________________________________________________________________________________________

Коментар

Знам че има хора от Пловдив които работят и произвеждат добавки за горива.Какъв е принципът им - не знам.
            Знам че ги продават и то добре на много транспортни фирми с голям автопарк от машини с голям разход като ТИР-ове и рейсове.
            При разход 35-40/100 постигат икономия около 3%-5%-7%.
            Идеята е че при големи разходи за гориво и малките промени и икономии водят до големи резултати.
            Примерно един камион със среден разход 35л/100км и изминати 8000км за месец ако даде 2л икономия на 100км това са 160 литра гориво.
            А ако фирмата има 20 камиона?
            До колкото знам автогарата в Асеновград ползваше такива добавки.
            Това преди време - 3-4 години.Може да се провери от накой в района.

При всички случаи обаче тези добавки не са панацея.
            BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Вещер Преглед на мнение
              Знам че има хора от Пловдив които работят и произвеждат добавки за горива.Какъв е принципът им - не знам.
              Знам че ги продават и то добре на много транспортни фирми с голям автопарк от машини с голям разход като ТИР-ове и рейсове.
              При разход 35-40/100 постигат икономия около 3%-5%-7%.
              Идеята е че при големи разходи за гориво и малките промени и икономии водят до големи резултати.
              Примерно един камион със среден разход 35л/100км и изминати 8000км за месец ако даде 2л икономия на 100км това са 160 литра гориво.
              А ако фирмата има 20 камиона?
              До колкото знам автогарата в Асеновград ползваше такива добавки.
              Това преди време - 3-4 години.Може да се провери от накой в района.

При всички случаи обаче тези добавки не са панацея.
              И със сигурност не са безплатни!

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=311

има нещо, чакам да го видя
                Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Ba4e Mite Преглед на мнение
                  И със сигурност не са безплатни!
                  Със сигурност не са безплатни.Аз лично не бих се занимавал с такива неща.
                  BMW X6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X